Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:40
hac
Yönetici

Adet geciktirici hap kullandığı halde yine de leke gören bir bayan âdetli sayılırmı

Adet geciktirici hap kullandığı halde yine de leke gören bir bayan âdetli sayılırmı

Fetva Meclisi
Âdet geciktirici hap kullandığı halde yine de leke gören bir bayan âdetli sayılır mı?


Âdet görme çağındaki kadınlardan gelen akıntılar kan renginde olmayıp bulanık olsa bile, tercih edilen görüşe göre, ister âdet günlerinin başında ister sonunda olsun, âdet (hayız) kanından sayılır. Kadınların âdet günleri en az üç gün, en çok on gündür. İki âdet arasındaki temizlik süresi ise en az on beş gündür (Merğinânî, el-Hidâye, I, 32, Beyrut, 1410/1990; Mevsılî, el-İhtiyâr, Beyrut 1423/2002, I, 36-37). Tabiplerin ifadelerine göre âdet geciktirici ilaçlar her zaman etkili olmayabilir. Dolayısıyla ilaç kullanıldığı halde âdet görmek mümkün olabilmektedir. Buna göre bir bayan, âdet geciktirici ilaç kullandığı halde, bu ilaç tesirsiz kalmış ve bir önceki âdetinin bitiminden itibaren on beş gün geçtikten sonra kan renginde bir akıntı gelmiş ise ve bu akıntı en az üç gün devam ederse, âdetli sayılır. Bu akıntı on günden fazla devam ederse onuncu günden sonrası âdet akıntısı sayılmaz. Kanamanın türünün belirlenmesinde en uygun yol, konunun uzmanı doktora başvurmaktır.

Okudunuz mu?  Kabeyi Görünce okunacak Türkçe Arapça dua

Yorum: Adet geciktirici hap kullandığı halde yine de leke gören bir bayan âdetli sayılırmı

Kayıtsız Üye
Merhaba. Adet geciktirici kullandım. Eşimle ilişkiye girdik ama içime bosalmadi. Sonra ilacı biraktim ve şimdi sancim var ama pembe leke şeklinde geliyor. Regl olmadım değil mi?regl olur muyum

Okudunuz mu?  Hac ibadetinin müslümanlara kazandırdıkları nelerdir

Yorum: Adet geciktirici hap kullandığı halde yine de leke gören bir bayan âdetli sayılırmı

arifselim
Merhaba. Dini açıdan eğer adet dönemi içerisinde isen bu gelen pembe renkteki akıntılara adetten sayılırlar. Tıbbi açıdan ise, en doğru cevabı doktor veya eczacınıza o ilaçla ilgili sormaktır.

Okudunuz mu?  Kurban Kesilirken Okunan Türkçe Ve Arapça Dualar

adet geciktirici kullanırken lekelenme, adet erteleme ilacı kullanıyorum oruç tutabilirmiyim ama bulanik geliyor, adet geciktirici içtim kahve rengi akinti oldu namaz

Bu kategoride yer alan Arafat vakfe duası (arapca türkçe) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Adet geciktirici hap kullandığı halde yine de leke gören bir bayan âdetli sayılırmı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.