Anasayfa
11 Aralık 2023, 15:00
missa91
Abone

Allah izin vermezse hiçbir şey olmaz ama bize de özgür irade vermiş demek küfür mü?

Allah izin vermezse hiçbir şey olmaz ama bize de özgür irade vermiş demek küfür mü?

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm Allah izin vermezse ya da istemezse hiçbir şey olmaz ama bize de özgür irade vermiş demek küfür müdür?Bir de geçmişte bilmeden yanılarak hatayla küfre düşmüşsek ve tevbe edersek mutlaka affolur değil mi ayrıca eski sevaplarımızı geri alır mıyız bilmeden istemeden olduğu için? Kaç gündür kendimi çok üzgün hissediyorum küfre girmişim diye ya da bir günah işlettiğimi fark ettiğimde devam edince önsemedim yine küfre girdim diye çok korkuyorum her hareketimi sorgular oldum ya şöyle olduysa küfre girmişsem diye lütfen yardım edin çok korkuyorum üzgün hissediyorum ve sık sık ağlamak istiyorum doğru düzgün bir şey de yapamaz oldum Allah rızası için yardım edin…

Okudunuz mu?  Peygamberlerin ve veli zatların başına gelen müsibetler nelerdir?

Cevap: Allah izin vermezse hiçbir şey olmaz ama bize de özgür irade vermiş demek küfü

ugurdogan
Aleykum Selam,
Allah izin vermezse ya da istemezse hiçbir şey olmaz ama bize de özgür irade vermiş demek küfür değil hak sözün ta kendisidir.

Okudunuz mu?  Cennete hiç giremeyecek olanlar kimlerdir?

Bilmeden küfre düşerseniz tevbe edersiniz tekrar iman tazelersiniz. Hz. Muhammed(s.a.v) ahir zamanda kişi mümin olarak sabahlayıp kafir olarak akşamlıycak, kafir olarak sabahı bulup akşam tekrar mümin olacak demiş. Az bir dünyalık karşısında dinini satıcak diye de eklemiş. Bu Hadis te de anladığımız gibi kişi ahir zamanda dinini terk edip durucak sonra imana geri dönecek. Hz. Muhammed(s.a.v) de tekrar mümin olduğundan bahsettiği için yukarıdaki hadiste, demek ki imanını Allah kabul ediyormuş. Düşünün bir böyle bir adamın İmanı kabul oluyorsa siz istemeden küfre düşmüşsünüz bu geri dönüşünüz red olunur mu hiç?

Okudunuz mu?  Cünüp ölmenin hükmü nedir, cezası var mıdır?

Helali haram, haramı helal saymak dışında hiç bir günah insanı kafir etmez. Misal bir örnek vericek olursak içki içen kişi kafir olmaz ama içki içmediği halde içki helal diyen kafir olur.(Ehl-i sünnet görüşü bu yönde) Günahlar adamı kafir etmez yani. Sadece günahkar yapar. Tabi tevbe etme şansınız da yaşadığınız müddetçe var.

Okudunuz mu?  Kuranı Kerim okunduktan sonra okunacak dua

Dinden çıkan kişi tekrar dine dönerse eski sevaplarını geri alırmış diye okudum ben bu sitede bir kardeşimiz öyle yazmıştı.


Cevap: Allah izin vermezse hiçbir şey olmaz ama bize de özgür irade vermiş demek küfü

Kayıtsız Üye
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun…

Bu kategoride yer alan İslamda temizliğin yeri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah izin vermezse hiçbir şey olmaz ama bize de özgür irade vermiş demek küfür mü? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.