Anasayfa
18 Eylül 2021, 21:35
Nedir
Abone

Sübhanike duası nedir? Nerede okunur? Anlamı nedir?

Sübhanike duası nedir? Nerede okunur? Anlamı nedir?

Kayıtsız Üye
sübaneyi ögrenmek istiyorum daha kolan okuya bilim ve ne oldunu ögrenmek istiyorum ve nerde okunur


Cevap: sübhanike duası nedir? Nerede okunur? Anlamı nedir?

mumsema
Hanefi ve Hanbelilere göre Sübhaneke duası okumak sünnettir.
Çünkü Hz. Aişe (ra)’den şöyle dediği rivayet edilmiştir:
"Hz. Peygamber (asm) namaza başladığı zaman "Sübhanekellahümme ve bihamdike ve tebarekesmüke ve teala ceddüke vela ilahe gayruk" derdi."1

Okudunuz mu?  Sudenaz isminin anlamı nedir Kuranda böyle bir isim geçiyor mu?

Bu tesbih duası(Sübhaneke)nın manası şudur:

"Ya Rabb! Seni noksanlıklardan beri kılarım. Ben seni ancak sana hamd ederek tenzih ederim. Senin isminin hayrı her şeyde devam etsin. Senin celalin yüce, senden başka mabud yoktur."

1. Bu hadisi Ebu Davud rivayet etmiştir. Darekutni’nin Enes’ten benzer bir hadis rivayeti vardır. Beş hadis imamı Ebu Said’den benzer bir hadisi rivayet etmişlerdir. Müslim Sahihinde Hz. Ömer’in bunu açıktan okuduğu rivayet edilmiştir. (Neylül Evtar, II/195)

Bu kategoride yer alan Melih isminin dini bir değeri var mı,bu ismin anlamı nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sübhanike duası nedir? Nerede okunur? Anlamı nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.