Anasayfa
7 Mayıs 2021, 13:58
Sure Ayet
Yönetici

Bakara suresi neden indirildi?

Bakara suresi neden indirildi?

Kayıtsız Üye
Bakara suresi neden indirildi? Bakara suresinin neden neazil olduğu hakkında bilgiler paylaşabilir misiniz ?


Cevap: bakara suresi neden indirildi?

Desert Rose
Bakara Süresi Kur’an’ın, en uzun sûresi olup 286 ayetten oluşmaktadır.
Medine döneminde hicretten hemen sonra yazılmaya başlamış ve yazım takriben on yıla yayılan bir sürecle tamamlanmıştır. Kur’an’ın en uzun suresi olup, 286 ayettir. Hacim itibariyle Kur’an’ın 1/12’sini teşkil eder. Kur’an’ın, ayrıntılı bir özeti durumundadır.
Surenin 102. ayeti Babil, Sümer mitolojileriyle Tevrat ve Avesta gibi dini kaynaklarda birbirine yakın telaffuzlarla (tevratta Merodach) anılan Harut ve Marut kıssası ile ilgilidir. Mitolojide tanrı (Marduk) veya tanrısal varlıklar olarak anlatılan Harut ve Marut, yahudi ve hristiyan kaynaklarında Babilin "düşmüş melekleri" Kur’anda ise insanlara sihir öğreten iki melek olarak geçmektedir.
Bakara suresi, ismini surenin 67-73 ayetlerinde anlatılan efsanevi bir inek kesme hikayesinden alır, Bakara inek demektir. 67. Musa, kavmine: Allah bir sığır kesmenizi emrediyor, demişti de: Bizimle alay mı ediyorsun? demişlerdi. O da: Cahillerden olmaktan Allah’a sığınırım, demişti.
68. Bizim adımıza Rabbine dua et, bize onun ne olduğunu açıklasın dediler. Musa: Allah diyor ki: O, ne yaşlı ne de körpe; ikisi arasında bir inek. Size emredileni hemen yapın, dedi. 69. Bu defa: Bizim için Rabbine dua et, bize onun rengini açıklasın, dediler.
O diyor ki: Sarı renkli, parlak tüylü, bakanların içini açan bir inektir dedi.
70. (Ey Musa!) Bizim için, Rabbine dua et de onun nasıl bir sığır olduğunu bize açıklasın, nasıl bir inek keseceğimizi anlayamadık. Biz, inşaAllah emredileni yapma yolunu buluruz dediler.
71. (Musa) dedi ki: Allah şöyle buyuruyor: O, henüz boyunduruk altına alınmayan, yer sürmeyen, ekin sulamayan, serbest dolaşan (salma), renginde hiç alacası bulunmayan bir inektir. İşte şimdi gerçeği anlattın dediler ve bunun üzerine (onu bulup) kestiler, ama az kalsın kesmeyeceklerdi.
72. Hani siz bir adam öldürmüştünüz de onun hakkında birbirinizle atışmıştınız. Hâlbuki Allah gizlemekte olduğunuzu ortaya çıkaracaktır. 73. Haydi, şimdi (öldürülen) adama, (kesilen ineğin) bir parçasıyla vurun dedik. Böylece Allah ölüleri diriltir ve düşünesiniz diye size ayetlerini gösterir.

Okudunuz mu?  Fatiha Suresi Ayet Midir ?

bakara suresi neden indirildi, bakara suresi niçin indirilmiştir, bakara suresi neden indi

Bu kategoride yer alan Kuranda hicret ayetleri, hicret ile ilgili ayetler, Kurani Kerimde hicret ... başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bakara suresi neden indirildi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.