Anasayfa
14 Ekim 2021, 23:30
Oruc
Yönetici

Cuma günleri oruç tutulur mu, hükmü nedir?

Cuma günleri oruç tutulur mu, hükmü nedir?

Fetva Meclisi
Cuma günleri oruç tutulur mu, hükmü nedir?
cuma günleri oruç tutulur mu

Sadece Cuma günleri nafile oruç tutmak tenzîhen mekruh görülmüştür. Peygamber Efendimiz (s.a.s.); Sizden hiç kimse Cuma günü oruç tutmasın. Ancak bir gün önceden veya sonradan oruç tutuyorsa bu takdirde Cuma günü de oruç tutabilir. (Ebû Dâvûd, Savm, 50) buyurmuştur. Cuma günü kazaya kalan farz veya adak gibi vacip bir oruç tutmakta sakınca bulunmamaktadır. Cuma günü nafile oruç tutmak isteyenlerin, bir gün önce veya sonrasında da oruç tutması uygun olur. Oruç tutmak için özellikle Cuma gününü seçmenin mekruh oluşu bu günün Müslümanların haftalık bayram günü kabul edilmesindendir.

Okudunuz mu?  Şafii mezhebine göre genizden gelen balgamın yutulması orucu bozar mı

Cevap: Cuma günleri oruç tutulur mu, hükmü nedir?

VESLiHAN
cuma günü müslümanlar için önemli bir gündür genellikle bayram havası taşımaktadır bu yüzden oruç tutulması doğru bulunmaz fakat bir gün önceyi yada bir gün sonrayı katarak oruç tutulabilir


Yorum: Cuma günleri oruç tutulur mu, hükmü nedir?

Yaralı Melle
Cuma günü oruç tutulur yeter ki sadece cuma günlerini düzenli olarak tutmayalım
Bir adam düşünün Ramazan ayı dışında yılda 52 gün oruç tutuyor ama sadece cuma günleri tutuyor bu MEKRUHTUR

Okudunuz mu?  Oruçluyken Mezi gelmesi Orucu Bozar mı?

cuma gunu oruc tutulurmu, Cuma günü oruç tutulurmu, cuma gunu oruc tutmak

Bu kategoride yer alan Oruçluyken elle istimna (masturbasyon) orucu bozarmı? Bozuyorsa Keffaret gerekirmi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cuma günleri oruç tutulur mu, hükmü nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.