Anasayfa
7 Mayıs 2021, 13:58
Sure Ayet
Yönetici

Bakara suresi örtünme ayeti

Bakara suresi örtünme ayeti

Kayıtsız Üye
Bakara suresi örtünme ayetine ihtiyacım var örtünme hakkında yeti kelimelere örnekler verir misiniz ?


Cevap: bakara suresi örtünme ayeti

Muhasibi
Kur’an’da örtünme ile ilgili bir ayet olup olmadığı çok tartışılan konulardan bir tanesi. İşte Kur’an’ın en uzun suresi olan Bakara Suresi’nde geçen örtünme kısımları:

Okudunuz mu?  İnsan onuru ile ilgili ayetler

"Oruç gecesinde kadınlarınıza yaklaşmak size helal kılındı. Onlar, sizin örtüleriniz, siz de onlara örtüsünüz. ALLAH, gerçekten sizin, nefislerinize ihanet etmekte olduğunuzu bildi, tevbenizi kabul etti ve sizi bağışladı. Artık onlara yaklaşın ve ALLAH’ın sizin için yazdıklarını dileyin. Fecir vakti, sizce beyaz iplik siyah iplikten ayırd edilinceye kadar yiyin, için, sonra geceye kadar orucu tamamlayın. Mescidlerde itikafta olduğunuz zamanlarda onlara (kadınlarınıza) yaklaşmayın. Bunlar, ALLAH’ın sınırlarıdır, (sakın) onlara yanaşmayın. İşte ALLAH, insanlara ayetlerini böylece açıklar; umulur ki sakınırlar." (BAKARA SURESİ< 187)

Okudunuz mu?  Kuran'da yeniden dirilme ile ilgili ayetler nelerdir?

Dediler ki: "Bizim kalplerimiz örtülüdür." Hayır; ALLAH, inkârlarından dolayı onları lanetlemiştir. Bundan dolayı pek azı iman eder. (BAKARA SURESİ)

Bu kategoride yer alan Bakara Suresi Ne Zaman İndirilmiştir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bakara suresi örtünme ayeti Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.