Anasayfa
7 Mayıs 2021, 13:58
Sure Ayet
Yönetici

Bakara suresi en uzun ayeti

Bakara suresi en uzun ayeti

Kayıtsız Üye
Bakara suresi uzun ayeti numarası hangisidir Bakara suresi uzun ayeti hakkında eğitici bilgiler paylaşabilir misiniz ?


Cevap: bakara suresi en uzun ayeti

Desert Rose
Kur’an’daki en uzun sure Bakara, en uzun ayet ise
Bakara suresinin borç ayetidir,bu ayet Kur’an’ın 282. ayetidir.


Ey İnananlar!

Okudunuz mu?  Hz. Meryem ile ilgili ayetler

Birbirinize belirli bir süre için borçlandığınız zaman onu yazınız. İçinizden bir katip doğru olarak yazsın; katip onu Allah’ın kendisine öğrettiği gibi yazmaktan çekinmesin, yazsın. Borçlu olan da yazdırsın, Rabbi olan Allah’tan sakınsın, ondan bir şey eksiltmesin.

Eğer borçlu, aptal veya aciz ya da yazdıramayacak durumda ise, velisi doğru olarak yazdırsın. Erkeklerinizden iki şahit tutun; eğer iki erkek bulunmazsa, şahitlerden razı olacağınız bir erkek, biri unuttuğunda diğeri ona hatırlatacak iki kadın olabilir. Şahitdler çağırıldıklarında çekinmesinler.

Okudunuz mu?  Bakara suresi evlilik ayeti

Borç büyük veya küçük olsun, onu süresiyle beraber yazmaya üşenmeyin; bu, Allah katında en doğru, şahitlik için en sağlam ve şüphelenmenizden en uzak olandır. Ancak aranızdaki alışveriş peşin olursa, onu yazmamanızda size bir sorumluluk yoktur.

Alışveriş yaptığınızda şahit tutun. Katibe de şahide de zarar verilmesin; eğer zarar verirseniz, o zaman doğru yoldan çıkmış olursunuz. Allah’tan sakının, Allah size öğretiyor; Allah her şeyi bilir.

Meal: Diyanet İşleri

Okudunuz mu?  Mevlitte okunan sureler nelerdir?


Bakara 282.Ayeti-Borç Ayeti izle


bakara suresinin en uzun ayeti, Bakara suresının en uzun ayeti, en uzun ayet Bakara Bakara suresinin

Bu kategoride yer alan Bakara suresi örtünme ayeti başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bakara suresi en uzun ayeti Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.