Anasayfa
15 Kasım 2023, 2:25
missa06
Abone

Çocuğa Şiddet Günahmı ??

Çocuğa Şiddet Günahmı ??

Kayıtsız Üye
Çocuğa eğer bir baba vurursa bu dinimizce nasıl karşılanır ? Doğrumudur Yanlışmıdır?

Cevap Verirseniz Sevinirim.
ALLAH (c.c) cevap verenden razı olsun.


Cevap: Çocuğa Şiddet Günahmı ??

Ercan
Soru
Eşini ve çocuğunu ıslah amacıyla dövmek caiz midir, şekli nedir?

Cevap

Bismillahirrahmanirrahim
Ne baba olmak ne de koca olmak bir erkeğe sınırsız yetkiler vermemektedir. Koca olmanın eşe, baba olmanın da çocuklara karşı yüklediği belli vazifeler ve sorumluluklar vardır. Her Müslüman bu vazife ve sorumluluklarını bilmeli, bunları yerine getirme gayretinde olmalıdır.

Okudunuz mu?  Hafızlık yapmak istiyorum

Çocukların anne-babalarına, kadınların kocalarına karşı vazifeleri olduğu gibi, çocukların babaları ve hanımların da kocaları üzerinde hakları vardır. Bu hakların ihlal edilmesi, hak tecavüzü olup helal değildir.

Hiçbir erkek ne çocuğunu ne de hanımını şahsi sebepten ve rahatsızlığından dolayı dövemez. Çocuğum gürültü yaptı gibi eften püften sebeplerle dayak atılması, müslümana asla yakışmaz.

Okudunuz mu?  Cinsel Oyuncak

Öncelikle şunu belirtelim ki, dinimizde ne çocuğun ne de eşin terbiyesinde dayak esas alınmaz. Aile reisine, yani evin erkeğine emredilen öncelikli tavır, ailesine karşı güzellikle davranması, ailesini hayra ve rahmete en güzel bir biçimde davet etmesidir.

Elbette nasihatın, iyilikle muamele etmenin fayda vermediği durumlar olabilir. O halde aşırıya kaçmamak, sakat bırakmamak şeklinde hafifçe bir dövme tercih edilebilir.

Okudunuz mu?  Türkiyenin en büyük camii

Kuran-ı Kerim’de kadının dövülebileceğiyle ilgili ayet1 ve namaz kılmayan çocukların dövülebileceğini ifade eden hadis-i şerifler2 diğer hadis-i şeriflerce detaylandırılarak dövmenin derecesi de belirtilmiştir. Bu dövme sakat bırakmadan, yüze vurmadan, hafifçe bir dövme olarak izah edilmiştir. İslam âlimlerince dövmenin şekli ve miktarı üzerinde durulmuş, kadına-çocuğa zarar vermemesi, iz bırakmaması, yüze vurulmaması genel olarak kaydedilmiştir. Bazı tefsircilere göre vurma tamamen semboliktir, meselâ müfessir Atâ’ya göre misvak gibi bir şeyle yapılacaktır.3

Okudunuz mu?  Oruç tutarken abdest yerine teyemmüm alınır mı

Herhangi bir müslüman erkek zorunlu kaldığı durumlarda dahi karısını-çocuğunu kendisinin menfaati veya iyiliği için değil, karısının-çocuğunun menfaati veya iyiliği için döver. Mesela karısını seven ve karısıyla cennette beraber olmak isteyen bir erkek, karısını cehenneme götürecek fiiller karşısında geçit vermeyen bir dağ gibi durmasını bilen erkektir. Dolayısıyla kadınına vurması, dünyevi sebeplerin ötesinde uhrevi sebepler için olmalıdır. Yemeğin tuzu az olduğu veya karısında hoşlanmadığı bir şey gördüğü için karısını dövenler, hiç şüphesiz ki kadınlarına zulmeden zalimlerdir. Tabi ki kadınlarını başıboş bırakanlar, onların cehennemlik fiillerini görmemezlikten gelenler de aynı zalimlerdendir.

Okudunuz mu?  Herkesin Kafir Bir Cin Arkadaşı Vardır Hadisi

Cevap: Çocuğa Şiddet Günahmı ??

leventtanju
Cocuga siddet Haram Ve yasak.Aslinda Herkeze Ve Canliya Siddet Yasak Ve Haram….
Cok Yaramaz Bir cocuga Hafif bir tokat yeterlidir…


Soru: çocuğunu dövmek günahmi?

Kayıtsız Üye
Merhaba,benim annem beni sigara için dövdü,bu günah mıdır? 11 yasındayım,Biz ailemizde çok yoğun dönemler yaşıyoruz,babam evden ayrıldı,annemi aldattı diye,bende bazen diyorum ki, Allah’ım ne olursun canımı al diye,annem beni 3 yaşımdan beri dövüyor,her gün değil,ama artık dayanamıyor,okulda da sorunlar yaşadım,arkadaşlarım dış görünüşümden…ama daha azaldı,saçlarım fazla dökülmeye başladı,ve ben kanserim diye korkuyorum,yardımınıza ihtiyacım var,günah mı diye bilmek iyi olur benim için

Okudunuz mu?  Nişanlı iken dini nikah kıydırdık ve nişanlımın ısrarı üzerine birlikte olduk düğünden önce beraber olmamız günah mıdır?

Omer Faruk
Güzel kardeşim,

Annenin seni dövmesi tabii ki doğru değil. Ama annenin sana olan emeklerini düşündüğünde bunları affedebilirsin. Ailen ile ilgili sorunlara gelince, hayatta herşey kusursuz olmaz. Ben Suriyeli çocuklarla ilgilenmiştim, babaları ölmüş anneleri ise sakat kalmıştı. Çadır gibi bir evde yaşıyorlardı. Onlar için hayat gerçekten zordu ama direnmeye hayatta kalmaya çalışıyorlardı. Büyük çocuklar sokakta buldukları iş ile hem annelerine bakıp hem de karınlarını doyurmaya çalışıyorlardı.

Okudunuz mu?  İslamda paylaşma nasıldır? Paylaşmanın önemi nedir?

Bunları ve daha kötülerini düşündüğünde senin bir evin, sağlam bir anne, baban var. Onların arasındaki anlaşmazlıklar senin suçun değil. Ama annene yardımcı olduğun, onu dinlediğin takdirde inşAllah daha iyi olmasını sağlayabilirsin. Annen için bu süreç çok zor olmalı, küçüksün ama sen de onu anlamaya çalışmalısın.

Okudunuz mu?  Dinimden üç yıldır uzaklaştım bu durumdan nasıl kurtulmalıyım

Şu mübarek cuma gününde ailen ve senin için dua edeceğim. Rabbim inşAllah ailenin halini düzeltir sen de mutlu olursun. Allah’a emanet ol.


gokhangunes
Ah be kardeşim, sorusu bile çok yanlış. O minicik evlatlara vurmak elbette günah.


çocuğu dövmek günahmı

Bu kategoride yer alan Ailenin istemediği kimseyle evlenmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çocuğa Şiddet Günahmı ?? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.