Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:23
Namazlar
Yönetici

Bedeninde dövme bulunan kişinin namazı geçerli olur mu?

Bedeninde dövme bulunan kişinin namazı geçerli olur mu?

Fetva Meclisi
Dövme ile namaz kılınır mı

Vücuda iğneler batırılıp, açılan deliklere boyalı maddeler konularak yapılan dövme, eski çağlardan beri yapılan bir cahiliye âdeti olup, sağlık açısından zararlı olduğu gibi, dinen de yasaklanmıştır. Nitekim Hz. Peygamber (s.a.s.), dövmeyi yapan ve yaptırana Allah’ın rahmet etmeyeceğini belirtmiştir (Tirmizî, Edeb, 33).

Okudunuz mu?  Namaz kılarken kadınla erkek arasındaki mesafe ne kadar olmalıdır?

Cilt üzerinde bir tabaka oluşturmayan dövmeler abdest ve gusle engel değildir. Tabaka oluşturan ve çıkarılması mümkün olmayan dövmeler ise deri hükmünü almış olur. Dolayısıyla bu durumda kılınan namaz geçerlidir. Fakat çıkarılması mümkün olan deri üstü dövmeleri çıkarmadan namaz kılmak uygun değildir.

Okudunuz mu?  Namazda rabbena atina duasından sonra birahmetike ya erhamerrahimin denir mi?

Cevap: Bedeninde dövme bulunan kişinin namazı geçerli olur mu?

EHLİMAN
Cenabı Allah’tan asla ümit kesilmez.Bu nedenle bilmeden dövme yaptıranların pişmanlık duymaları ve tövbe etmeleri daha sonra da ibadetlerine devam etmeleri lazım.Zaten benim namazım abdestim olmuyor demek ve Allah’tan umut kesmek İslamiyete aykırıdır.

Okudunuz mu?  Kaza namazları nasıl kılınır?

dövme ile namaz kılınır mı, dovme ile namaz kılınırmi, dövmeli namaz kılınır mı

Bu kategoride yer alan İçki içtikten ne kadar sonra abdest alınıp namaz kılınabilir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bedeninde dövme bulunan kişinin namazı geçerli olur mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.