Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:23
Namazlar
Yönetici

Kıble istikametinin tersine namaz kılınmışsa bu namaz geçerli olur mu?

Kıble istikametinin tersine namaz kılınmışsa bu namaz geçerli olur mu?

Fetva Meclisi
Kıble istikametinin tersine namaz kılınmışsa bu namaz geçerli olur mu?

Bilerek kıble yönünden başka yöne doğru kılınan namaz geçersiz olur. Kıble yönünü bilmeyen kimse ise araştırma yapar; edindiği bilgi veya kanaate göre namazını kılar. Eğer namazı tamamladıktan sonra hata ettiğini anlarsa, namazı sahih olur. Yeniden kılması gerekmez. Fakat namaz esnasında kıblenin ne yönde olduğunu tayin ederse kıbleye yönelir ve namazına devam eder (İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, I, 313).

Okudunuz mu?  Namaz ibadeti insanın güzel ahlaklı olmasına nasıl katkıda bulunur

Cevap: Kıble istikametinin tersine namaz kılınmışsa bu namaz geçerli olur mu?

EHLİMAN
Müslümanlar namaz kılarken Kabe’ye doğru dönerler.Kendileri tam olarak Kabe yönünü tespit edemedikleri zaman ona en yakın yönü tespit etmeye çalışırlar.Böylece namazları sahih olur.Fakat bilmeden başka yöne dönmeleri durumunda namazları sahih olmaktadır.

Okudunuz mu?  Teravih namazı kılan ve kıldıran kişi nasıl niyet eder?

rüyada kıblenin tersine namaz kılmak

Bu kategoride yer alan İçki içtikten ne kadar sonra abdest alınıp namaz kılınabilir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kıble istikametinin tersine namaz kılınmışsa bu namaz geçerli olur mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.