Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:58
sizden5
Abone

İnsanlar Kimden Üstün? Sahabeler mi üstün evliyalar mı?

İnsanlar Kimden Üstün? Sahabeler mi üstün evliyalar mı?

pars06
Selamun Aleyküm.Sorum insanlar Allahın yarattığı hangi şeylerden üstündür?Ve bir de peygamberlerden sonra en üstün mertebe sahabelik mi evliyalık mı yoksa nedir?


Cevap: İnsanlar Üstün Mü?

Ercan
Peygamberlikten sonra sıddîk makamı gelir. Bu makama ulaşan Hz. Ebubekir (r.a) ‘dir.


Cevap: İnsanlar Üstün Mü?

ugurdogan
İnsan yaratılışça eşrefi mahluktur yani yaratılanların en üstünüdür. Ama her insan her melekten üstündür diyemeyiz. Misal Peygamberler bütün meleklerden üstündür ama sıradan bir müslüman misal Cebrail(a.s)’dan üstün olucak diye bir şey var mı yok mu o da muallak. Kafirlerin ise Allah katında hiçbir değeri yoktur. Yani sonsuzlukta değer bulabilmemiz için imanlı ölmemiz şart. İnşAllah hepimize nasip olur imanla ölmek.

Okudunuz mu?  Cennette sevdiklerimizle buluşma bilecek miyiz

Cevap: İnsanlar Kimden Üstün? Sahabeler mi üstün evliyalar mı?

mumsema
ve aleykumusselam ve rahmetullah. 1-insanlar Allahın yarattığı herşeyden üstündürler. (Allaha itaat ettikleri sürece) 2- Bütüün veliler bir sahebinin makamına ualaşamazlar.


ELHAMDULİLLAH
< ve aleykumusselam ve rahmetullah. 1-insanlar Allahın yarattığı herşeyden üstündürler. (Allaha itaat ettikleri sürece) 2- Bütüün veliler bir sahebinin makamına ualaşamazlar. >

Elhamdulillah, mumsema hocam Hak’kı yazmışlar….. Burada Bütüün veliler‘den maksat, evliyalardır.

Okudunuz mu?  Duaların kabul olması için ne zaman ve nasıl yapmak gerekir, dua bir çeşit ibadet midir?

Fikir
Kardeş insan yaratılanların hepsinden üstündür.Çünkü Allah insanlara ruhundan üflemiştir.İnsan Allah’ın esmalarının tecelli olduğu yegane varlıktır.İnsan Allah’ın yeryüzündeki halifesidir.

Sizi yeryüzünün halifeleri yapan, size verdiği şeylerde, sizi denemek için, kiminizi kiminizden derecelerle üstün kılan O’dur. Şüphesiz Rabbin, cezası çabuk olandır ve O, bağışlayan, esirgeyendir.”

Okudunuz mu?  İmanım Zayıf Hissediyorum ?

”Hani, Rabbin meleklere, Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım demişti. Onlar, Orada bozgunculuk yapacak, kan dökecek birini mi yaratacaksın? Oysa biz sana hamdederek daima seni tesbih ve takdis ediyoruz. demişler. Allah da, Ben sizin bilmediğinizi bilirim demişti.”

”Sonra onu düzenli bir şekle sokup, içine kendi ruhundan üfürdü. Ve sizin için kulaklar, gözler ve gönüller var etti. Siz pek az şükrediyorsunuz!”

Okudunuz mu?  Namaz abdestsiz kur'an okunur mu?

Fakat şuda bir gerçek olmakla beraber,her insan da esma tecellisi olsada herkesin maneviyatı ve herkes de tecelli olan esmalar farklıdır.


Kayıtsız Üye
bakın burada maksatlı olarak ve tasarlayarak bulunmuyorum bir kavramın turkçe karsılıgını ögrenmek ıçın google e yazdım ve bu sekılde bu olusuma sahıt oldum sonrada sızın fıkır alısverısı yaptıgınız bu soru dıkkatımı çektı ve oylesıne bakarken yıne bu fıkır mahlaslı uyenın bırısıne cevap olarak yazdıgı bu YANLIŞ hukum dıkkatımı çektı ,…… eğer sordugum bu soruya bır cevap vermek ısteyen varsa verebılır yada versın ,,,

Okudunuz mu?  Yeminimi nasıl bozarım ?

karadamlalar
Fikir kardeş, insan Allahın yeryüzündeki halifesi değildir Yeryüzünün halifesidir. Ayet malesef yanlış anlaşılabiliyor ve garip düşüncelere sebep oluyor. Yoksa Allahın halifesi olmaz Allah bundan münezzehtir.


Kayıtsız Üye
arkadaşlar sahabeler evliyalardan çok üstündür neden cünkü efendimizi görme şerefine ermişlerdir


okan çolak
İnsanlar mantıken her varlıktan üstündür ancak öyle kimseler var ki meleklerden üstün öyle kimseler var ki şeytandan beter. Yani insan istediği gibi olur.
Ve Sıralama şudur Rasululllah sonra diğer peygamberler(onlarında sıraları var)sonra sahabiler(sahabilerden de ebu bekir)daha sonra da tabi müctehidler filan oralarını bilemiyoruz

Okudunuz mu?  Yusuf Tavaslı -Tam namaz hocası kitabı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ziyaretçi111
1-Sahabelermi üstün yoksa bizlermi ?

Tabiki sahabeler üstün dediğinizi duyar gibiyim.

Hz.Ali gibi peygambere koşulsuz şartsız inananları kast etmiyorum.

Peygamberin ilk çağrısına kulak asmayıp ondan mucize gördükten sonra ona inanan sahabelerden bahsediyorum.

Mucize gördüğü ana kadar peygambere inanmayan müslüman olmayan bir adam olağanüstü bir şey gördükten sonra müslüman oluyor ve bu onu biz hiçbir şey görmememize rağmen peygambere inananlardan üstünmü kılıyor ?

Okudunuz mu?  Namazda secde sayısını unutan iki kere secdeye vardığı ağır bastığı halde üçüncü kez secdeye yapsa

Sırf peygamberin yanında savaştığı için mi bu onu üstün yapar ? Neden peygamberin yanında savaştı gördüğü mucizelerden dolayı müslüman olup, öldükten sonra cennete gideceğini bildiği için olabilir mi ?


Kayıtsız Üye
Kardeş o Allah’ın peygamberimize olan ikramı sadece inanmak yetmiyor Veysel Karani Hz.lerine soruyorlar aynı devirde yaşayan iman etmiş ama peygamber efendimizi görememiş En büyük evliya sen mi üstünsun yoksa en alt seviyeyede olan Sahabemi oda müthiş ve gerçek cevabı veriyor ben onun atının burnundan çıkan zerre olamam diyor bunu mutavazilik olsun diye söylemiyor tüm âlimler katılıyor

Okudunuz mu?  Abdest aldıktan sonra elleri kremlemek

peygamberlerden sonra en üstün insanlar, en üstün evliya kimdir, sahabe ve evliya makami

Bu kategoride yer alan Yedi (7) kıraat ne demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İnsanlar Kimden Üstün? Sahabeler mi üstün evliyalar mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.