Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:23
Namazlar
Yönetici

Namaz vakitleri ne zaman sona erer?

Namaz vakitleri ne zaman sona erer?

Fetva Meclisi
Namaz vakitleri ne zaman sona erer?

Namazların bir ilk vakti bir de son vakti vardır. Buna göre, sabah namazı, güneş doğuncaya kadar; öğle namazı ikindi vakti girinceye kadar, ikindi namazı güneş batıncaya kadar, akşam namazı da yatsı vakti girinceye kadar kılınabilir. Yatsı namazının vakti, imsak vaktine (tan yerinin ağarmaya başlamasına) kadar devam eder (Müslim, Mesâcid, 173). Ancak zorunlu olmadıkça namazların son vaktine bırakılmaması gerekir (Merğînânî, el-Hidâye, I, 38-39; Zeylaî, Tebyînü’l-Hakâik, I, 79-81).

Okudunuz mu?  Tuvalette namaz kılınır mı ?

Cevap: Namaz vakitleri ne zaman sona erer?

EHLİMAN
Namazları en doğru ve şüphe olmaması için vakit girince kılmak ve vaktin sonuna kadar beklememek gerekmektedir.Fakat bazı acil durumlar ve başka şeylerden dolayı sonlara kalabilmektedir.


namaz vakitleri ne zaman sona erer, yatsı namazı vakti ne zaman sona erer, yatsı namazı ne zaman sona erer

Bu kategoride yer alan Bedeninde dövme bulunan kişinin namazı geçerli olur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz vakitleri ne zaman sona erer? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.