Anasayfa
23 Ağustos 2021, 8:19
Namazlar
Yönetici

Asrı-evvel ve asrı-sânî ne demektir?

Asr’ı-evvel ve asr’ı-sânî ne demektir?

Fetva Meclisi
Asr’ı-evvel ve asr’ı-sânî ne demektir? ülkemizde ikindi namazı hangisine göre kılınmaktadır?

Kelime olarak asr-ı evvel; ilk ikindi, asr-ı sânî de ikinci ikindi demektir. Dini bir terim olarak asr-ı evvel; fey-i zeval’den yani güneşin tam tepe noktasına gelip, cisimlerin gölgesinin en kısa olduğu halden başka her cismin gölgesinin kendi misline ulaştığı zamana denilir. Asr-ı sânî, fey-i zevalden başka her şeyin gölgesinin kendisinin iki katına ulaştığı zamandır. İmam Ebû Hanîfe’ye göre asr-ı sânî öğle namazının son, ikindi namazının da ilk vaktidir. Yani öğle namazı bu vakte kadar kılınabilir. İkindi namazının vakti de bu esnada girer. İmam Ebû Yusuf ve İmam Muhammed ile diğer üç mezhep imamına göre ise, asr-ı evvel ile öğle namazının vakti çıkmış ve ikindi namazının vakti girmiş olur (Kâsânî, Bedaiu’s-Sanâi’, I, 318; Merğînânî, el-Hidâye, I, 38; Zeylaî, Tebyînü’l-Hakâik, I, 80). Ülkemizde takvimlerdeki ikindi vakti, asr-ı evvele göre hazırlanmıştır.

Okudunuz mu?  Teravih namazı kılan ve kıldıran kişi nasıl niyet eder?

Cevap: Asr’ı-evvel ve asr’ı-sânî ne demektir?

DemiR
Arapçada "âsr" kelimesi ikindi namazı için kullanılır.


Yorum: Asr’ı-evvel ve asr’ı-sânî ne demektir?

mum
Asrı evvel asrı sani dini hükümlere göre hazırlanan takvimlere göre hareket etmek en doğrusudur çünkü herkes bu kavramları bilemez ve vakti belirleyemez.

Okudunuz mu?  Namaz kılınan yerde olmaması gerekenler

asrı evvel, asrı evvel asrı sani, asrı sani

Bu kategoride yer alan Yolculukta kılınamayan namazların kazası nasıl yapılır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Asrı-evvel ve asrı-sânî ne demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.