Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:23
Namazlar
Yönetici

Vakit namazlarının sünneti ile farzları arasında konuşmak veya yiyip içmek caizmidir?

Vakit namazlarının sünneti ile farzları arasında konuşmak veya yiyip içmek caizmidir?

Fetva Meclisi
Vakit namazlarının sünneti ile farzları arasında konuşmak veya bir şey yiyip içmek caiz midir?

Vakit namazlarının sünnetleri ile farzı arasında konuşmanın hükmü konusunda değişik görüşler bulunmaktadır. Hanefi âlimlerine göre, vakit namazlarının sünnetleri ile farzı arasında bir zaruret olmaksızın konuşmak veya bir şey yemek-içmek gibi namaza aykırı bir davranışta bulunmak, mekruhtur. Böyle şeyler, namazın sevabını azaltır (İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtar, I, 457; Tahtâvî, Hâşiyetu’t-Tahtâvî, 171).

Okudunuz mu?  Cuma namazından sonra zuhr-i âhiri kılarken kamet getirmek gerekir mi?

Cevap: Vakit namazlarının sünneti ile farzları arasında konuşmak veya yiyip içmek caizmidir?

EHLİMAN
Şayet sünnet ile farz arasında boşluk olur ve birde zaruri bir durum olursa konuşmakta bir şey olmaz.Fakat bir sebep yokken konuşmak doğru olmaz.Yemek içmek ve buna benzer şeyleri namaz sonrasına ertelemek gerekir.

Okudunuz mu?  Dizi ağrıdığı için Teşehhüde oturamayan nasıl namaz kılar?

namaz arasında su içilirmi, namaz arasında su içilir mi, namaz arasında su içmek

Bu kategoride yer alan Cuma namazından sonra zuhr-i âhiri kılarken kamet getirmek gerekir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vakit namazlarının sünneti ile farzları arasında konuşmak veya yiyip içmek caizmidir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.