Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:22
Namazlar
Yönetici

Namazlarda sübhânekede “ve celle senâük” kısmı niçin okunmaz?

Namazlarda sübhâneke’de ve celle senâük kısmı niçin okunmaz?

Fetva Meclisi
Namazda okunan sübhâneke ile ilgili sahih hadislerde ve celle senâuke lafzı yer almamaktadır (Ebû Dâvud, Salât, 122). Bundan dolayı namazlarda bu cümle okunmaz (Merğînânî, el-Hidâye, I, 48).

Cenaze namazı ise, ölüye dua olduğu için, başka duaların da yapılması mümkün olduğu gibi, sübhaneke… zikrine Allah’ım senin şanın yücedir anlamındaki celle senâuke ifadesi de eklenebilir.

Okudunuz mu?  Namazda kavme ve celsenin hükmü nedir, ne kadar beklemek gerekir?

(Tahtâvî, Hâşiye, I, 385; Mehmet Zihnî, Nîmet-i İslam, 427). Zira namaz dışında yapılan bazı zikir ve dualarda da bu ifade rivayet edilmektedir.


Cevap: Namazlarda sübhâneke’de ve celle senâük kısmı niçin okunmaz?

DELFİN
Çocukların ilk öğrendiği dua sübhaneke duasıdır.Cenaze namazlarınce celle senaük kısmı okunmakla beraber diğer zamanlarda ve namazlarda bu kısım okunmamaktadır.

Okudunuz mu?  Cemaat, imama uymak için nasıl niyet etmelidir?

Yorum: Namazlarda sübhâneke’de ve celle senâük kısmı niçin okunmaz?

mum
"vecelle senaük" cümlesini ne namazda nede cenaze namazında okumayın sorun biter 🙂


sübhaneke, vecelle senaük, ve celle senâüke

Bu kategoride yer alan Dar veya içini gösteren elbiselerle namaz kılınabilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazlarda sübhânekede “ve celle senâük” kısmı niçin okunmaz? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.