Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:23
Namazlar
Yönetici

Namazda pantolonu çekmek namazı bozar mı?

Namazda pantolonu çekmek namazı bozar mı?

Fetva Meclisi
Namazda pantolonu çekmek namazı bozar mı?
namazda pantolonu çekmek

Kişi namaz kılarken, namaza halel getirecek hareketlerden kaçınmalı, azalarını kontrol ettiği gibi, kalbini de Allah’a yöneltmelidir. Namaza aykırı olup ‘amel-i kesir’ olarak nitelenen hareketlerin namazda yapılması namazı bozar. Amel-i kalîl denilen, basit hareketler ise namazı bozmaz. Amel-i kesîr için net bir tanım yapma imkânı olmamakla birlikte, dışarıdan gözlemleyen kişide, namazda olunmadığı izlenimini verecek kadar hareket etmek şeklinde tasvir edilmiştir. Amel’i kalîl ise, bunun zıttıdır. Diğer bir tarife göre de iki el ile yapılması adet olan işler amel-i kesir, bir el ile yapılan işler ise ameli kalîldir. Zorunlu olmadıkça pantolonu veya elbiseyi rükûa veya secdeye giderken çekmek, namaz dışı bir işle meşguliyet olduğu ve namazda olması gereken huşua aykırı düştüğü için mekruh olmakla birlikte namazı bozmaz (Kâsânî, Bedâi’u’s-Sanâî’, I, 504; Merğînanî, el-Hidâye, I, 64). Pantolonu amel-i kesir sayılacak bir tarzda çekmek ise namaz bozar.

Okudunuz mu?  Müezzinlik yapmak için bir yaş sınırı var mıdır?

Cevap: Namazda pantolonu çekmek namazı bozar mı?

DELFİN
Namaz esnasında pantolonu çekmek namazı bozmaz.Fakat insanların namaz kılarken Allah huzurunda olduklarını ve ona göre hareket etmeleri gerekliliği vardır.Namaz esnasında mecbur kalmadıkça başka şeyler ile meşgul olmak orasını burasını kaşımak hoş değildir.

Okudunuz mu?  Kadınlar cuma namazı ve bayram namazı kılabilirler mi?

namazda pantolonu çekmek, namaz kılarken pantolonu yukarı çekmek, namazda pantolon çekmek

Bu kategoride yer alan Son oturuşta selam vermeden kendi fiili ile namazdan çıkan birinin namazı geçerlimi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda pantolonu çekmek namazı bozar mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.