Anasayfa
4 Temmuz 2021, 11:20
Namazlar
Yönetici

İdrara sıkışık durumda iken namaz kılmak caiz midir?

İdrara sıkışık durumda iken namaz kılmak caiz midir?

Fetva Meclisi
idrara sıkışık namaz kılmak

Namaz huşu ve Allah’ın huzurunda bulunma bilinci ile kılınmalıdır. Bu sebeple, namazda dikkati dağıtacak durumların olabildiğince giderilmesi önem arz eder. Onun için mesela vakit daralmamış ise, aç bir kimsenin sofra hazırken namaza durması uygun görülmemiştir. Tuvalet ihtiyacı duyma da namazda huşu ve dikkati önleyici etki yapacağından bu halde iken namaz kılmak mekruhtur.
Hz. Peygamber idrara sıkışık durumda olan veya yemek hazırken namaza duran kişinin namazının faziletinin tam olmayacağını belirtmiştir (Müslim, Mesâcid, 17).

Okudunuz mu?  Namazda hangi sureler okunabilir?

Cevap: İdrara sıkışık durumda iken namaz kılmak caiz midir?

Üstad
Sıkışan namaz kılabilir ama namazından hiç bir şey anlayamaz.
Aklı fikri tuvalette kalır.


Cevap: İdrara sıkışık durumda iken namaz kılmak caiz midir?

Kayıtsız Üye
Eyer sıkıstıysan namaza baslamadan ihtiyacını gıder senın ıçın bu daha hayırlıdır namazda huşulu olursun

Okudunuz mu?  Adetliyken şükür secdesi yapılır mı?

Yorum: İdrara sıkışık durumda iken namaz kılmak caiz midir?

Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm. Gusül alirken küçük abdestimi yapma ihtiyacı hissettim. Öyle çok bir sıkışıklık değildi ama. Neticesinde tuvaletimi yapmadım.Bu şekilde guslü tamamladım. Bu yaptığım gusle zarar vermiş midir ? Guslüm kabul olmuş mudur ? Şimdiden Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  İçki içtikten ne kadar sonra abdest alınıp namaz kılınabilir?

arifselim
Aleykum selam. Gusül abdesti sıkışık halde alınabilir bunun gusülle bir ilgisi olmadığı gibi guslün sıhhatine de bir engel değildir.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum
Arkadaslar namazda abdestim tam kactimi kacmadimi emin deilim ama diyelimki kacti bu sekilde namaz kilmak dinden cikarirmi insani

Okudunuz mu?  Namaz kılma şeklinin en doğru tarifi...

arifselim
Aleykum selam. Şüphe ile namazı kılmamak gerekir. Abdestten şüphe duyarsan yenilemen gerekir. Ama emin olmadığın için bu küfre düşürmez. Ancak abdestsiz namaz kılmak caizdir denirse bu tehlikeli olur.


Kayıtsız Üye
Eğer sıkışırsan veya yellenmemek için kendini tutuyorsan abdestin bozulur diye duymuştum bu doğrumu? Yani mesela yellenmemek için kendini tutuyorsun veya sıkışırken ? Hani otomatik olarak abdestin geçerli olmuyormu??

Okudunuz mu?  Secde ayeti okununca nasıl secde yapılır

arifselim
Bu sıkışıklıklar halinde iken namaz kılmak mekruhtur ama bu durumlar abdesti de namazı da bozmaz. Bu duydukların yanlıştır. Abdesti bozan şeyler bellidir ve sıkışık olmak abdesti bozmaz.


Kayıtsız Üye
Tuvalet ve yellenmede Sıkışıklıktan kasıt veya ölçek nedir benim malesef çok sık oluyor ama tutabiliyorum yani tutamayacak kadarmı demek örneğin namazda yel veya tuvaletim geliyor tutuyorum öyleki ,namazdan sonra bile gitmeme gerek olmayacak kadar geliyor tutmaya devam edebiliyorum yani tam doluluk olmuyor tuvalet ve yellenmede bu durum abdestime ve namazıma zarar verirmi.teşekkurler

Okudunuz mu?  Hiç duâ bilmeyen nasıl namaz kılar?

idrara sıkışık namaz kılmak, sıkışmak abdesti bozar mı, sıkışıkken namaz kılmak

Bu kategoride yer alan Namaz kılarken hata yapılırsa ne yapmak gerekir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İdrara sıkışık durumda iken namaz kılmak caiz midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.