Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:23
Namazlar
Yönetici

Namazda gülmenin hükmü nedir?

Namazda gülmenin hükmü nedir?

Fetva Meclisi
Namazda gülmenin hükmü nedir?
namazda gülmenin hükmü

Namazda gülme üç türlü olabilir: 1-Namazda iken yanındakilerin duyabileceği şekilde sesli olarak gülmek; bununla hem abdest hem de namaz bozulur (Serahsî, el-Mebsût, I, 182). İbn Üsâme’nin babasından naklettiği bir hadiste şöyle denilmektedir: Biz Rasûlüllah’ın peşinde namaz kılarken görme özürlü birisi bir çukura düştü. Biz de adamın haline güldük. Bunun üzerine Rasûlüllah yeniden abdest alıp namazı baştan itibaren iade etmemizi emretti. (Darekutnî, Sünen, I, 295). Hanefiler dışındaki mezheplerde kahkaha namazı bozsa da abdesti bozmaz. Çünkü namazın dışındayken kahkaha abdesti bozmadığına göre namazdayken de bozmaz (İbn Kudâme, el-Muğnî, I, 211). 2- Namaz kılan kimsenin kendisinin duyabileceği kadar gülmesiyle yalnızca namaz bozulur. 3- Kişinin ne yakınındakinin ne de kendisinin işitmeyeceği şekilde gülümsemesi namazı da abdesti de bozmaz (Mevsılî, el-İhtiyâr, I, 11).

Okudunuz mu?  Namazda selam vermek ne anlama gelir

Cevap: Namazda gülmenin hükmü nedir?

EHLİMAN
Başkalarının yanındakinin duyacağı kadar gülmek namazı bozar ve iadesi gerekir. Gülmek sadece tebessüm derecesinde olur ise namazı bozmaz.Fakat namaz başlamadan önce gülmeleri abdesti bozmaz.


namazda gülmenin hükmü, namazda gülmek abdesti bozar mı fetva meclisi, mezheplere gore namazda gulmek

Bu kategoride yer alan Namaz vakitleri ne zaman sona erer? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda gülmenin hükmü nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.