Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:22
Namazlar
Yönetici

Kirli ve yağlı iş elbisesi ile namaz kılınır mı?

Kirli ve yağlı iş elbisesi ile namaz kılınır mı?

Fetva Meclisi
Kirli ve yağlı iş elbisesi ile namaz kılınır mı?
iş elbisesi ve kirli elbise ile namaz kılınırmı?

Dinimiz iç temizliğine olduğu kadar maddi temizliğe de önem verir. Hele Allah’ın huzuruna çıkmak demek olan namaz ibadeti söz konusu olunca temizliğin önemi daha da artar. Nitekim cünüplük ve abdestsizlik gibi manevi kirlerden; yine, beden ve elbisenin necaset diye anılan maddi pisliklerden uzak olması namazın geçerliliği için şart kılınmıştır.

Okudunuz mu?  Yatsı namazını gece yarısından sonra kılmak mekruh mu?

Necaset bulaşmamış fakat kirli olan elbise ile kılınan namaz geçerli olur. Ancak zorunlu olmadıkça kirli, paslı ve yağlı elbise ile namaz kılmak mekruhtur. Yaptıkları iş gereği giysileri yağlı ve kirli olanlar, mümkün mertebe kıyafet değiştirerek namaz kılmaya çalışmalıdırlar. Bir ayettte: Ey Âdemoğulları! Her mescitte ziynetinizi takının (güzel ve temiz giyinin. ) (A’raf, 7/31) buyrulmuştur.

Okudunuz mu?  Yatak odasında namaz kılınır mı ?

Hz. Ömer (r.a.) kirli ve buruşuk bir elbise ile namaz kılmakta olan bir şahsa, Söyle bakayım, seni bu elbise ile halktan bazı kimselerin huzuruna göndersem gider misin? diye sormuş; Hayır cevabını alınca da; Allah Teâlâ; kendisi için temiz ve güzel görünümlü olmaya daha fazla hak sahibidir (Tahtâvî, Hâşiye ala Merâki’l-felâh, I, 359) demiştir.

Okudunuz mu?  Ölen kişinin namaz ve oruç borcu nasıl ödenir?

Cevap: Kirli ve yağlı iş elbisesi ile namaz kılınır mı?

EHLİMAN
İnsanların nasıl ki iş görüşmelerine yada önemli bir kişinin yanına gideceği zaman en güzel kıyafetleri giymekte ise Allah’ın huzuruna da çıkarken çok temiz ve güzel kıyafetler giymelidir.


Yorum: Kirli ve yağlı iş elbisesi ile namaz kılınır mı?

Kayıtsız Üye
İnsaat kiyafetleiyle namaz kilsak olurmu alci boya gibi seyler

Okudunuz mu?  Salli Barik Dualarindaki Salli Ve Barik Kelimelerinin Tam Olarak Anlamı Nedir ?

İs kiyafetleriyle namaz kılınırmi

İnsaata calisiyorum vaktim olmuyor kiyafet degistirmeye is kiyafrtleri ile namaz kilsak olurmu


Yorum: Kirli ve yağlı iş elbisesi ile namaz kılınır mı?

arifselim
Alçı ve boya gibi şeyler necis değildir. Bu kıyafetlerle namaz kılmanın bir sakıncası yoktur kılabilirsin. Her türlü iş kıyafeti ile namaz kılamın bir yasağı yoktur, önemli olan necasetin bulaşmamış olmasına dikkat etmektir.

Okudunuz mu?  Okulda namaz kılmak

Kayıtsız Üye
Peki bu kirli iş kıyafetleriyle camiye cemaate katılmanın bir engeli varmı? Çünkü cemaate üstümüzdeki toz, kir vs. Yanımızdaki kişilere bulaşır. Öbür yandan cemaat imkanı varken tek kılmakta olmaz.


mumsema
Caminin kirlenmesine ve cemaatin rahatsız olmasına sebep olacak kirli elbiselerle camiye girmek doğru değildir.
Cemaatle namaz için temiz elbise giymek zor olmasa gerek

Okudunuz mu?  Namaz kılarken diğer vaktin ezanı okunursa namaz bozulur mu?

Hademe
Selamünaleyküm…ben hademe olarak çalışmaya başladım…fakat namaz kılmam zor oluyor..ister istemez ne kadar dikkat etsemde üzerime pislik sıçrıyor( tuvaletlerde)ve benim temizlenme gibi bir şansımda yok iş yerinde…bu durumda ne yapabilirim…yalnızca öğlen ve ikindi için…evde nasıl kılabilirim…günaha girermiyim?bi yol gösterirmisiniz…şimdiden Allah razı olsun…

Okudunuz mu?  Namazda kıyamda iken ayaklar arası açıklık ne kadar olmalıdır?

mum
İş yerinde temiz elbise bulundurup namaz kılınca değiştirebilir, mümkün değilse elinizden geldiği kadar necasetten korunun ve bulaşan yer varsa gördüğünüz yıkayın yeter.


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm ben köydeyim tarlada çayırda çalışırken üzerimize çamur bulaşıyor dağda olduğumuz için yeni kiyafet giyinemiyoruz namaz kabul olurmu

Okudunuz mu?  Tesbihat farzdan sonra mı yapılır

Ensar
Her nerde olursanız olun namaz kılarken yeni elbise giyinme zorunluluğu yoktur, elbiseleriniz ne kadar çamur veya toprak içerisine bulaşmış olsada necaset içermediği müddetçe namazınızı kıyafetlerinizle kılabilirsiniz.


kirli elbise ile namaz kılınır mı, iş elbisesi ile namaz kılınır mı, iş elbisesiyle namaz

Bu kategoride yer alan Namazda Tahiyyata Oturduğumda dizlerim çok acıyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kirli ve yağlı iş elbisesi ile namaz kılınır mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.