Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:23
Namazlar
Yönetici

Farz namaza başlamadan önce ihlâs suresini okumanın hükmü nedir?

Farz namaza başlamadan önce ihlâs suresini okumanın hükmü nedir?

Fetva Meclisi
Farz namaza başlamadan önce ihlâs suresini okumanın hükmü nedir?

Namazların farzlarından önce ihlâs suresinin okunması ile ilgili olarak Hz. Peygamber (s.a.s.)’in her hangi bir tavsiyesi bulunmadığı gibi, fıkıh kitaplarında da bu konu yer almamıştır. Bu uygulama, camiye geç gelen Müslümanların, cemaate yetişmelerini sağlamak için sonradan ihdas edilmiş olabileceği gibi, İhlâs okumanın sevabını elde etmek için olması da muhtemeldir. Sünnet kılanları meşgul edeceği ve dinin bir gereği gibi algılanma ihtimaline yol açacağı için okunmaması daha doğru olur.

Okudunuz mu?  Namazlarda sübhânekede "ve celle senâük" kısmı niçin okunmaz?

Cevap: Farz namaza başlamadan önce ihlâs suresini okumanın hükmü nedir?

EHLİMAN
Namazdan önce ihlas suresini okumak aslında pek yaygın değildir.Fakat bazı insanların bunu yaptığını bilmekteyiz.Bu nedenle İhlas suresini okumak yani farz namazından önce okunması uygulaması yok.Fakat okumak insanların kendi isteğine kalmıştır.

Bu kategoride yer alan Bir camide cemaati kaçıran kimse tek başına kılarken kamet getirmeli midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Farz namaza başlamadan önce ihlâs suresini okumanın hükmü nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.