Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:23
Namazlar
Yönetici

Namazdan sonra 33er defa tesbihat yapmanın dayanağı var mıdır?

Namazdan sonra 33’er defa tesbihat yapmanın dayanağı var mıdır?

Fetva Meclisi
Namazlardan sonra 33’er kere SübhanAllah , Elhamdülillah , Allahu ekber diyerek Allah’ı anmak, sahih hadislerle tavsiye edilmiştir.

Hz. Peygamber bir hadisi şerifinde; Kim, her namazdan sonra otuz üç defa sübhânAllah, otuz üç defa elhamdülillâh, otuz üç defa da Allahü ekber der, yüze tamamlamak için de ‘lâ ilâhe illAllahü vahdehû lâ şerîke leh, lehü’l-mülkü ve lehü’l-hamdü ve hüve âlâ külli şey’in kadîr’ (Allah’tan başka ilâh yoktur; yalnız Allah vardır. O tektir, ortağı yoktur. Mülk O’nundur, hamd O’na mahsustur. O’nun gücü her şeye yeter) derse, günahları denizköpüğü kadar çok olsa bile affedilir (Müslim, Mesâcid 146)

Okudunuz mu?  Sabah namazı kılarken güneş doğarsa ne yapmalıyız

buyurmuştur. Bir başka hadiste de namazlardan sonra otuz üç kez bu tesbihatı yapanın derecesine kimsenin ulaşamayacağı belirtilmiştir (Ebû Dâvud, Vitir, 24).


Cevap: Namazdan sonra 33’er defa tesbihat yapmanın dayanağı var mıdır?

EHLİMAN
Namazdan sonra dua eder ve 33 er defa tesbihat yaparız.99 olan Allah’ın ismine tamamlarız.BU aynı zamanda zikir yapmaktır.Bu konuda peygamber efendimizin değişik hadisleri de bulunmaktadır.

Bu kategoride yer alan Kadınlar başı açık ve çorapsız namaz kılabilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazdan sonra 33er defa tesbihat yapmanın dayanağı var mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.