Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:23
Namazlar
Yönetici

Namazdan sonra Âyetel-kürsî okumanın hükmü nedir?

Namazdan sonra ‘Âyete’l-kürsî’ okumanın hükmü nedir?

Fetva Meclisi
Namazdan sonra ‘Âyete’l-kürsî’ okumanın hükmü nedir?
namazdan sonra ayetel kürsi
namazdan sonra ayetel kürsi okumanın fazileti

Namazlardan sonra ‘Ayetü’l-Kürsi’yi okumak müstehaptır. Zira Hz. Peygamber (s.a.s.), ‘Ayetü’l-Kürsi’yi özelikle yatmadan önce ve namazlardan sonra okumuş ve Müslümanlara okumalarını öğütlemiştir (Buhârî, Vekâlet, 10; Tirmizî, Fezailü’l-Kur’an, 2; Taberanî, Mucemî Kebir, VIII, 114; Beyhakî Şuabül-İman, II, 458; Nesâî, Sünenül-Kübra, VI, 30)

Okudunuz mu?  Namaz ibadeti insanın güzel ahlaklı olmasına nasıl katkıda bulunur

Cevap: Namazdan sonra ‘Âyete’l-kürsî’ okumanın hükmü nedir?

EHLİMAN
Ayetel Kürsi en çok okunan ayetlerdir.Bunu okumayı peygamber efendimiz tavsiye etmiştir.Bu nedenle işe giderken gelirken sabah kalkınca ,bir yere yola giderken her zaman okunabilmektedir.Namazlardan sonra her zaman okunmaktadır.


namazdan sonra ayetel kürsi okumanın hükmü

Bu kategoride yer alan Cuma namazından sonra zuhr-i âhiri kılarken kamet getirmek gerekir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazdan sonra Âyetel-kürsî okumanın hükmü nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.