Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:23
Namazlar
Yönetici

Bir camide cemaati kaçıran kimse tek başına kılarken kamet getirmeli midir?

Bir camide cemaati kaçıran kimse tek başına kılarken kamet getirmeli midir?

Fetva Meclisi
Bir camide cemaati kaçıran kimse tek başına kılarken kamet getirmeli midir?

Düzenli olarak cemaatle beş vakit namaz kılınan mescitlere o vaktin farz namazını kılmak üzere giren kimseler, cemaatle veya yalnız başına namaz kılacak olmaları halinde tekrar ezan ve kamet getirmelerine gerek yoktur. Düzenli olarak beş vakit namazın kılınmadığı mescitlerde ise ezan okunarak ve kamet getirerek namaz kılmak daha faziletli olup (Alauddin Âbidîn, el-Hediyyetu’l-Alâiyye, 62) sadece kametle de yetinilebilir.

Okudunuz mu?  Bir namazda iki üç niyet

Cevap: Bir camide cemaati kaçıran kimse tek başına kılarken kamet getirmeli midir?

EHLİMAN
Tek başına namaz kılan kimse farz namazlarından önce kamet getirmelidir.Bazı alimlerin camide gerek olmadığını söylese bile yine de işimizi sağlama almak adına getirilmesi daha sağlıklı olur.


camide tek başına namaz kılarken kamet getirilirmi, camide kamet getirilirmi, tek başına namaz kılarken kamet getirilirmi

Bu kategoride yer alan Kadınlar başı açık ve çorapsız namaz kılabilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir camide cemaati kaçıran kimse tek başına kılarken kamet getirmeli midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.