Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:23
Namazlar
Yönetici

Minare dinen gerekli midir? Bir cami için birden çok minare caiz midir?

Minare dinen gerekli midir? Bir cami için birden çok minare caiz midir?

Fetva Meclisi
Minare dinen gerekli midir? Bir cami için birden çok minare caiz midir?
minare bid’at mıdır

Ezân, Hz. Bilal tarafından Medîne’nin en yüksek evlerinden birinin damında okunarak uygulamaya konulmuştur. Onun için ezanı yüksek bir yerde okumak sünnettir. Tarihi süreç içinde ezan ile namaz vaktinin girdiğini duyurmak ve daha uzak yerlere ulaşmasını sağlamak için Ashâb-ı kiram zamanından itibaren minareler yapılmaya başlanmıştır (İbn-i Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, I, 259; Mehmet Zihni Efendî, Ni’met-i İslâm, 174). Minarelerin yüksek veya birden fazla olup olmaması cami mimarisi ile ilgili bir husustur. Minarelerin şekli ve sayısı ile ilgili olarak dini bir düzenleme söz konusu değildir. Örf, gelenek minarelerin şekil ve sayılarının belirlenmesinde etkin ise de halktan toplanan paraların gereksiz yere israf edilmemesine de özen gösterilmelidir.

Okudunuz mu?  Namaz Kılarken Sureleri Sırayla Okumak Şart Mı?

Cevap: Minare dinen gerekli midir? Bir cami için birden çok minare caiz midir?

EHLİMAN
Minare dinen gerekli olmasa bile camilerin görüntüsü ve ezan okuma için yüksek bire çıkma ihtiyacı onların olmasını sağlamaktadır.Mimar Sina eserlerinde minarelere çok önem verilmiştir.

Bu kategoride yer alan Bir camide cemaati kaçıran kimse tek başına kılarken kamet getirmeli midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Minare dinen gerekli midir? Bir cami için birden çok minare caiz midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.