Anasayfa
9 Haziran 2021, 7:53
Namazlar
Yönetici

İmam çorapsız namaz kıldırabilir mi?

İmam çorapsız namaz kıldırabilir mi?

Fetva Meclisi
imam çorapsız namaz kıldırabilirmi

İmamın namazı çorapsız kıldırması namazın sıhhatine engel değildir. Nitekim Hz. Peygamber (s.a.s.) hem çorapla hem de çorapsız olarak namaz kıldırmıştır (Ebû Dâvud, Salât, 88). Ancak örfte imamın çorapsız namaz kıldırması hoş görülmüyorsa, bundan kaçınmak uygun olur.

Okudunuz mu?  Namaz Kılarken Sureleri Sırayla Okumak Şart Mı?

Cevap: İmam çorapsız namaz kıldırabilir mi?

DELFİN
Namaz kılarken erkeklerin çorap giymesine gerek yoktur.Bu nedenle imamın da çoraplı olması gerekmez.Fakat çorap giydiği zaman daha güzel olmaktadır.Kıyafetini tamamlamakta ve görüntü daha da uygun olmaktadır.


Yorum: İmam çorapsız namaz kıldırabilir mi?

Kayıtsız Üye
Hanefi mezhebine göre namaz kıldırsın veyahut kılsın ayağında çorap ve başında namaz takkesi veyahut sarık olması güzeldir daha itidallidir.Şafi mezhebinden olanlar çıplak ayakla namaz kılarlar.

Okudunuz mu?  Secdede ayak topuklarını birbirine değdirmek

imam çorapsız namaz kıldırabilir mi, imam başı açık namaz kıldırabilir mi, imamın çorapsız namaz kıldırması

Bu kategoride yer alan Sünnet'te ve farz'da aynı sureler okunur mu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İmam çorapsız namaz kıldırabilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.