Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:23
Namazlar
Yönetici

Cuma namazından sonra zuhr-i âhiri kılarken kamet getirmek gerekir mi?

Cuma namazından sonra zuhr-i âhir’i kılarken kamet getirmek gerekir mi?

Fetva Meclisi
Cuma namazından sonra zuhr-i âhir’i kılarken kamet getirmek gerekir mi?

Zuhr-i âhir namazını kılmak bir gereklilik değildir. Bununla birlikte kılınmak istenirse, cuma namazının farzı için aynı yerde kamet getirildiğinden zuhr-i âhir namazı için de ayrıca kamet getirmeye gerek yoktur. Ancak zuhr-i âhir yerine geçmiş günlerdeki namazlardan birinin kazası kılınırsa o takdirde kamet getirilir.

Okudunuz mu?  Sabah namazından sonra okunacak dua ayetleri

Cevap: Cuma namazından sonra zuhr-i âhir’i kılarken kamet getirmek gerekir mi?

EHLİMAN
Camide cuma namazını kılan Müslüman zuhri ahir namazını kılacağı zaman ayrıca kamet getirmesine gerek yoktur.Zaten cuma namazı için kamet getirildiği için buna gerek yoktur.


zuhri ahir namazında kamet getirilirmi, zuhri ahir namazı kılarken kamet getirilirmi, kamet getirmek

Bu kategoride yer alan Bir camide cemaati kaçıran kimse tek başına kılarken kamet getirmeli midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cuma namazından sonra zuhr-i âhiri kılarken kamet getirmek gerekir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.