Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:28
sizden06
Abone

Yeni yıl kutlamak günahmı?

Yeni yıl kutlamak günahmı?

Snowdrop
bu yıl okulda son yılımız çünki her kes onumuzdeki yıl universiteye hazırlaşıcak ben de dahil.Bu yıl sınıf arkadaşlarıyla ve öğretmenle bir restoranda yeni yıl geçirmek günahmı olur muharrem ayına düştüyü için?.tabi ki ben içki içmiycem haram şeyler de yemiycem gunluk hayatta yaptığım gibi.


Cevap: Yeni yıl kutlamak günahmı?

İsmailAbi
İçki içilen ortamlarda durulması günahtır.Bulunmaman senin için daha hayırlı.Birlikte yatsıya gidip kutlasanız birlikte sohbet edasında kutlasanız?Bunlar hep batının sapıklıklarıyla dolu demogojikliğe sebeb olan kültür farklılıkları.Doğunun kültürünede lanse edilmek istenen cristmast yıl başı maskesiyle önümüze konuluyor.

Okudunuz mu?  Sahura kalkamadım oruç tutulur mu

Hz.İsa A.S çok sevdiğim peygamberlerdendir, çok çile çekmiştir onun doğumuna sevinmek tabikide müslümanlara yakışır bir davranış.Yüce Rabbimin bizlere sunduğu Kuran-ı kerimde ne kadar salih ve temiz kalpli bir Peygamber olduğu ve mesih olarak HZ.Mehdi ile yeryüzüne hakim olacağı bildiriliyor.Fakat yılbaşını Kuran okuyarak geçirmen senin için çok hayırlı olur.Aslında normalde olması gerekende bu.

Okudunuz mu?  Hangi tür kitaplar yazmak günahtır?Sihirle,perilerle ilgili kitap yazmak günah mıdır?

Batının müslüman alemini yozlaştırma politikası nesillerdir devam ediyor.Şianın doğuşunu bile buna bağlıyorum ben.ALLAH bizleri doğru yoldan ayırmasın.Allaha emanet olun.Hayırlı akşamlar.Fazlaca dolu olduğumdan paragrafları uzunca yazıyorum.Yaşatılmak istenenler ve yaşananlar sinirimide bozmuyor değil.ALLAH müslüman alemine sabır ve dayanma gücü versin.


Cevap: Yeni yıl kutlamak günahmı?

karadamlalar
bir bilgi vereyim, hıristiyanların noel kutlamasına özenilerek türkiyedeki müslümanlar(?) da noel babalar çamlar falan alıyorlar fakat noel(christmas) bayramı(hıristiyanlarındır, bizim için bayram değildir haşa) 31 aralıktan birkaç gün önce kutlanır.

Okudunuz mu?  Olan İmanı da Kaybetmek gibi hissetme ...

yılbaşı kutlamak diye bir şey hicri veya miladi takvime göre yoktur, dinen sünnet veya müstehab diyebileceğimiz bir durum değildir(hicri yılbaşı adına yapılan kutlamalar da dahil), bununla birlikte miladi takvime göre kutlanan yılbaşında kafirlerin bayramlarına özenme durumu vardır biliyorsunuz christmas 31 aralık olmasa da tüm dünya o günü bayram olarak kutlar. bu sebeple bir müslümanın yılbaşı kutlaması yapması küfre götürebilecek bir iştir Allah korusun.

Okudunuz mu?  Annem dedigim partiye oy atmazsan hakkımı helal etmem diyor

içki içilen bir ortamda bulunmanın günah olduğunu ismailabi kardeş belirtmiş ki doğrudur. kötü işlerin yapıldığı yerde kötü işi elle veya dille düzeltmeye çalışılmalıdır, bunlar yapılamayacaksa bu kötü işe buğzedip kötü işin yapıldığı yerden ayrılmak gerekir. Allah basiretimizi arttırsın.


Cevap: Yeni yıl kutlamak günahmı?

İsmailAbi
< bir bilgi vereyim, hıristiyanların noel kutlamasına özenilerek türkiyedeki müslümanlar(?) da noel babalar çamlar falan alıyorlar fakat noel(christmas) bayramı(hıristiyanlarındır, bizim için bayram değildir haşa) 31 aralıktan birkaç gün önce kutlanır.

Okudunuz mu?  Namaz kılarkenki necis miktarı dirhem ne ?

yılbaşı kutlamak diye bir şey hicri veya miladi takvime göre yoktur, dinen sünnet veya müstehab diyebileceğimiz bir durum değildir(hicri yılbaşı adına yapılan kutlamalar da dahil), bununla birlikte miladi takvime göre kutlanan yılbaşında kafirlerin bayramlarına özenme durumu vardır biliyorsunuz christmas 31 aralık olmasa da tüm dünya o günü bayram olarak kutlar. bu sebeple bir müslümanın yılbaşı kutlaması yapması küfre götürebilecek bir iştir Allah korusun.

Okudunuz mu?  Rüyalanan Biri Islaklığı Farketmeyip Namaz Kılarsa Ne Yapmalı

içki içilen bir ortamda bulunmanın günah olduğunu ismailabi kardeş belirtmiş ki doğrudur. kötü işlerin yapıldığı yerde kötü işi elle veya dille düzeltmeye çalışılmalıdır, bunlar yapılamayacaksa bu kötü işe buğzedip kötü işin yapıldığı yerden ayrılmak gerekir. Allah basiretimizi arttırsın. >
çok haklısın kardeşim.

Okudunuz mu?  Oyunlara Para Yatırmak ve Elektronik Müzik çalmak caizmidir? Bir Kaç Şüphem Var!

ELHAMDULİLLAH
Yılbaşını nasıl kutladığınıza bağlı…..

Ekseriyet içkide, kumarda, zinada ve allah-u Taala’nın Emirlerinin hilafında iken…..

Siz Rab’binize İbadet ve Taatte huşu ile mukabil olursanız….

İnşaAllah yılbaşını kendi ticaretiniz bakımından çok faydalı ve yararlı geçirmiş olursunuz….

İnşaAllah Rab’binizin İltifatına mazhar olursunuz.

Okudunuz mu?  İmani konular... sanki haşa imanım elimden kayıyormuş gibi geliyor ne yapmalıyım?

İnşaAllah Rab’binizin Rızasını kazananlardan olursunuz…..

Yılbaşını bir ganimet olarak bilmek, müslüman için kazançlı bir ticaret değilmidir….????


yılbaşı kutlamak günahmı, yılbaşını kutlamak günah mı

Bu kategoride yer alan İnşAllah Demek Duamdır ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yeni yıl kutlamak günahmı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.