Anasayfa
7 Mayıs 2021, 13:38
Sure Ayet
Yönetici

Teheccüd namazında hangi süreler okunur?

Teheccüd namazında hangi süreler okunur?

Kayıtsız Üye
Teveccüh namazda okunan süreler hangisidir Teveccüh namazında okunana süreler hakkında bilgiler verir misiniz ?


Yorum: Teheccüd namazında hangi süreler okunur?

muvaffak
"Gecenin bir kısmında da sadece sana mahsus bir nafile olmak üzere uykudan kalk, Kur’ân ile teheccüd namazı kıl, Yakındır ki Rabbin seni bir makam-ı mahmuda eriştire." (el-İsrâ/17, 79)
"Onlar yataklarından geceleri kalkarak, korku ve ümit içinde Rabb’lerine yalvaranlardır ve kendilerine geçinmeleri için verdiğimiz rızıktan başkalarına harcayanlardır." (Secde: 32/16)
Gibi ayetler teheccüdün faziletine dair anlatılar olduğu belirtilmiştir. Teheccüd namazında vakit namazlarından farklı olarak okumanız gereken bir dua yoktur. İki, dört, sekiz rekat şeklinde kılabileceğiniz Teheccüd namazlarında özel bir dua, okunması gereken özel bir sure/ayet bulunmamaktadır. Vakit namazlarını kıldığınız şekilde, dilediğiniz ayetleri okuyarak ibadetinizi edebilirsiniz.

Okudunuz mu?  Hapisten kurtaran süreler ve dualar varmı

teheccüd namazı nasıl kılınır hangi dualar okunur, teheccüd namazında hangi sureler okunur, teheccut namazında neler okunur

Bu kategoride yer alan Nasr suresi kolay ezberleme başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Teheccüd namazında hangi süreler okunur? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.