Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:24
Namazlar
Yönetici

Seferî olan kişi cemaate namaz kıldırabilir mi?

Seferî olan kişi cemaate namaz kıldırabilir mi?

Fetva Meclisi
Seferî olan kişi cemaate namaz kıldırabilir mi?
seferinin cemaatle namazı

Seferî kimse, hem seferî olan cemaate, hem de mukim olan cemaate imamlık yapabilir. Seferî olan kişi dört rekâtlı farz namazları iki rekât olarak kılacağı için, böyle bir kimse cemaate namaz kıldıracağı zaman namaza başlamadan önce, Ben seferîyim, ikinci rekâtın sonunda selam vereceğim. Ben selam verince siz selam vermeksizin kalkıp namazınızı tamamlayınız uyarısında bulunması, karışıklığı önlemek bakımından uygun olur (Kâsânî, Bedaiu’s-Sanâi’, I, 101-102; Merğînânî, el-Hidâye, I, 81). Nitekim Hz. Peygamber Mekke fethinden sonra Mekke’de kaldığı sürece namazları misafir olarak (kasrederek) kıldırmış ve Biz misafiriz, siz namazlarınızı tamamlayınız buyurmuştur (Ebû Dâvûd, Salâtü’l-müsâfir, 10) Hz. Ömer (r.a.) de aynı şekilde, Mekke’ye geldiği zaman dört rekâtlı farzları iki rekât olarak kıldırmış ve mukim cemaate: Mekkeliler! Namazınızı tamamlayınız; biz misafiriz demiştir (Muvatta’, Kasru’s-salât, 6).

Okudunuz mu?  Namazda salli barik okumak farz mı?

Cevap: Seferî olan kişi cemaate namaz kıldırabilir mi?

İZGEN
seferi olan kişi namazlarının farzlarını iki rekat olarak kılar sefer ettiği yerde namaz kıldırma gibi bir durumu olursa cemaate imamlık yapabilir fakat farzları yine iki rekat kılmak zorundadır cemaat namazı tamamlamalıdır

Okudunuz mu?  Yatsı namazını gece yarısından sonra kılmak mekruh mu?

seferi olan imamlık yapabilir mi, ask me

Bu kategoride yer alan Birikmiş kaza namazları nasıl kılınır ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Seferî olan kişi cemaate namaz kıldırabilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.