Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:50
Cenaze
Yönetici

Taziye nedir? Taziyenin hükmü nedir?

Taziye nedir? Taziyenin hükmü nedir?

Fetva Meclisi
Taziyenin hükmü nedir?
taziyenin anlamı

Taziye, ölünün yakınlarının üzüntüsünü paylaşarak, onları teselli edici, rahatlatıcı sözler söylemektir. Hz. Peygamber (s.a.s.), başına bir felaket gelen kimseyi ziyaret etmekle ilgili olarak şöyle buyurmuştur: Felakete uğrayan bir kimseye geçmiş olsun ziyaretinde bulunana, felakete uğrayana verilecek sevabın misli verilir. (Tirmizî, Cenâiz, 71). Aynı şekilde cenaze yakınlarına taziyede bulunmayı tavsiye ederek: Her kim çocuğunu kaybeden bir kadına başsağlığı ziyaretinde bulunursa o kimseye Cennet’te bir elbise giydirilir. (Tirmîzî, Cenâiz, 74) buyurmuştur. Ölü yakınlarının acılarını tazelememek için, taziye üç günden sonraya bırakılmamalıdır (İbn Hacer el-Askalânî, Fethu’l-Bârî, III, 146). Taziyede bulunan şahıs, ölünün yakınlarına sabır ve metanet diler, cenaze için hayır duada bulunur.

Okudunuz mu?  Borçlu kimsenin cenaze namazı kılınır mı?

Yorum: Taziyenin nedir? Taziyenin hükmü nedir?

ATİE
ölen kişinin yakınlarına yapılan taziye hem dinen hemde sosyal açıdan çok önemlidir bu kişilere verilen doğru taziye onlara destek olmaya ve üzüntülerini paylaşmaya sebep olur


taziye nedir, taziye

Bu kategoride yer alan Ameliyatla kesilen bacak veya kol gibi vücut azalarının defin işlemi olur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Taziye nedir? Taziyenin hükmü nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.