Anasayfa
24 Nisan 2022, 16:03

Dövme yaptırmak, abdeste veya gusle engel midir?

Kuzenim dövme yaptırmak istiyor dövme yaptırmak günahmıdır?abdeste mani midir?

Kayıtsız Üye
kuzenim dövme yaptırmak istiyor dövme yaptırmak günahmıdır?abdeste mani midir? tüm yönleriyle cevap alabilir miyiz Allah razı olsun….


Cevap: kuzenim dövme yaptırmak istiyor dövme yaptırmak günahmıdır?abdeste mani midir? tüm yönleriyle cevap alabilir miyi

Muhasibi
Dövme (veşm) yaptırma, Hz. Peygamber’in hadislerinde şiddetle yasaklanıp lânetlenmiş (Buhârî, "Libâs", 85-87; Müslim, "Libâs", 119), İslâm bilginleri de bunu, Allah’ın yarattığı şekil ve surette kalıcı değişiklik meydana getirdiği için câiz görmemişlerdir. Hatta başta Şâfiîler olmak üzere bir grup âlim, dövme yapılan yerde biriken kanın necis, pis olduğunu, dövmeyi yok etmenin vâcip olduğunu da ilâve ederler.( İLMİHAL D.İ.B )
Dövme deri altına yapıldığı için namaz ve gusül abdestine mani değildir.

Okudunuz mu?  Çelik yüzük takmak erkeğe haram mıdır

Dövme yaptırmak, abdeste veya gusle engel midir?

Fetva Meclisi
Dövme yaptırmak, abdeste veya gusle engel midir?
dövme yaptırmak abdesti engeller mi

Dövme yani vücuda iğneler batırarak deri altına boya zerk etmek sureti ile deri üzerinde çeşitli şekiller oluşturmak dinimizce yasaklanmıştır. Peygamberimiz şöyle buyurmuştur: Dövme yapan ve yaptıran kadınlara, kaş ve yüzlerinden tüy yolan ve yolduranlara, dişlerini seyreltip inceltenlere ve bu şekilde Allah’ın yarattığı şekli değiştirenlere Allah lânet etmiştir (Buhârî, Libâs, 87; Müslim, Libâs, 120). Dövme yaptırmak yasaklanmış olmakla birlikte, deri üzerinde suyun alta ulaşmasına engel olacak bir tabaka oluşturmadığı için gusül ve abdeste engel değildir (İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, Beyrut, 1421/2000, I, 330). Vücudunda dövme bulunan bir kimse mümkünse, sağlığına zarar vermeyecek yöntemlerle onu ortadan kaldırmalıdır. Bu mümkün olmazsa Allah’tan bağışlama dilemesi, yaptığına pişmanlık duyması gerekir. Yapıştırma yöntemi ile deri üstüne yapılan geçici ‘dövme’ ise suyun deriye ulaşmasına engel olacağından gusül ve abdeste engel olur.

Okudunuz mu?  Mastürbasyon yapınca meni gelmedi sonradan şehvetsiz gelirse cünup olur muyum?

Dövme Yaptırmak Bu Durumda Caizmidir

Kayıtsız Üye
selamün aleyküm benim sağ kolum komple faaliyet ve derin kesikler var ve zamanında 10 16 sene önce yapmış olduğum çok büyük bir cahillik ten dolayı şu an çok yadırganıyorum kendi isimi yapıyorum ve isim gereği çok insan la görüşüyorum ve bu ister istemez kötü bir algı oluşuyor iş yerinde çalışan larva gördüğünde algı oluşuyor ve beni çok etkiliyor sokakta polis çevirmesini denk gelsem beni gördüğünde direk çeviriyor ve bu durumdan çok sıkıldım ve sağ kolumu resim hayvan figürü olmaması şartıyla kapatmaya düşünüyorum ve ben tövbe etmiş biriyim yardımcı olursanız sevinirim yaptırsam vebal varmı çünkü geçerli sebebim var ver 3 çocuğum var 3 de erkek ve bunları görmelerini istemiyorum selam ve dua ile kalın

Bu kategoride yer alan Gmail Hesabı Satmak Caiz Mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dövme yaptırmak, abdeste veya gusle engel midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.