Anasayfa
19 Aralık 2022, 19:34
anket
Yönetici

Erkekler neden ikinci (2.) evliliği yapmak ister? 2. evliliğe sebep olan durumlar nelerdir?

Erkekler neden ikinci (2.) evliliği yapmak ister? 2. evliliğe sebep olan durumlar nelerdir?

Hoca
Erkekler neden ikinci (2.) evliliği yapmak ister? 2. evliliğe sebep olan durumlar nelerdir?
değerli üyelerimizin fikirlerini öğrenme istiyorum
bizden size sorular 🙂


Cevap: Erkekler neden ikinci (2.) evliliği yapmak ister? 2. evliliğe sebep olan durumlar nelerdir?

Ercan
Bunun birçok sebebi olabilir. Eşiyle yetinemeyip cinsel arzular başta gelen sebeplerden bence. Yada evli iken aşık olmuştur. Eşinde arayıp bulamadığı şeyleri dışarda arıyor olabilir.


Cevap: Erkekler neden ikinci (2.) evliliği yapmak ister? 2. evliliğe sebep olan durumlar nelerdir?

Kırlangıç.
Bana kadınların şımarıklıkları gibi geliyor.Erkekler biraz huzura muhtaç kalıyor onu da başkasında arıyor.Bir de çalışan kadınlar bu boşanma olayında sıranın başını çeker buna eminim.Bütün gün çalıştıkları için evde işler aksıyor, eşlerini ilgi ve sevgiden mahrum bırakıyorlar sürekli.Yani o "çocuk da yaparım kariyer de" olayı bir ütopya, olmuyor gerçekte.Hırsızın hiç mi suçu yok diyeceksiniz, tabi ki var.Bazı erkekler de cidden belasını arıyor.Melek gibi eşleri var, yetinmiyorlar gözleri dışarıda oluyor hala.Öylelerini de Allah ıslah etsin.

Okudunuz mu?  İslami forumlar ve mumsema.com u kıyaslayalım (anket)

Cevap: Erkekler neden ikinci (2.) evliliği yapmak ister? 2. evliliğe sebep olan durumlar nelerdir?

İsmailAbi
Ben ihtiyaç duymam ikinci kez evlenmeye.Allah bana emanet etmedimi onu?Onu gözetip kollamam gerekmiyormu?İkinci birini aldığımda o kadın üzülmücekmi.Kendini değersiz hisseder bence.Bunlara gerek yok yaşlanacağın kişiyi seç ve Azrail A.S beklemeye koyul 🙂

Okudunuz mu?  En çok okuduğunuz sure yada dua hangisidir?

cavraşım
çok basit bir cevabı var;

erkek nefsi açtır


Saif Al-Din
Biryerde okumuştum, Amerikada okuyan müslüman ve amerikalı olan ama sonradan müslüman olan bir kızla ilgili.

Kız ailesi ile birlikte yaşayamıyor artık çünkü dinini yaşatmıyorlar ona kaçıp gidecek yer arıyor. Müslüman olan genç de onun arkadaşı mıydı neydi, neyse sonuç olarak kız yalvarıyor beni 2. eş olarak al ailemin yanından uzaklaşayım, gerekirse sizin evinizde ev işlerine bakarım yeterki beni buradan götür diyor.

Neyse sonuçta kendisini 2. hanım olarak alıyor yanına götürüyor memleketine.

Okudunuz mu?  En sevdiğiniz ilahi - ezgi hangisi?

Böyle zorunlu ve faydalı durumlar da olabilir.


dr.şeriati
o adamın pek samimi islami niyetle evlendiğini sanmıyorum çünkü daha o amerikan kızla evlenmeden önce bir başkasıyla da evliyken üstelik o kızla nerden tanışıyor böyle?? ama tabi gerçeği Allah bilir. ama bir kadınla bile uğraşmak insanı yorarken ikincisine cesaret eden(islami yolundan şaşmayıp hak hukuklarını ihlal etmeden) de hakkediyor diye düşünüyorum 🙂


İsmailAbi
< Biryerde okumuştum, Amerikada okuyan müslüman ve amerikalı olan ama sonradan müslüman olan bir kızla ilgili.

Kız ailesi ile birlikte yaşayamıyor artık çünkü dinini yaşatmıyorlar ona kaçıp gidecek yer arıyor. Müslüman olan genç de onun arkadaşı mıydı neydi, neyse sonuç olarak kız yalvarıyor beni 2. eş olarak al ailemin yanından uzaklaşayım, gerekirse sizin evinizde ev işlerine bakarım yeterki beni buradan götür diyor.

Okudunuz mu?  Bir evde bulunması gereken kitaplar hangileridir?

Neyse sonuçta kendisini 2. hanım olarak alıyor yanına götürüyor memleketine.

Böyle zorunlu ve faydalı durumlar da olabilir. >

evet böyle bir durumda olabilir.


srf
yokkk ya nacizane nefsine şehvetine yenilen erkek kardeşimizin vicdanını susturmak topluma karşı haklı mazeret bulmak için bulduğu mazeretten başkası değil zannımca, o kardeşimiz o kadar faydalııııı işler yapmak istiryosa bekar müslümanlığı yaşayan erkek kardeşlerimizle tanıştırabilir o şekilde yardımcı olunabilir ama nefis öyle bir yaklaşırki güya hak yapıyorum doğru yapıyorum başka çarem yoktu diyerek mazeretlerin arkasına sığındırarak aldatırr insanı kendine 2. eş yapacana başkasına 1 eş yapaymışya nacizane düşüncem…

Okudunuz mu?  Selam alırken ve verirken çokça yapılan hatalar

SoruSoran
1. si fıtrat.
2. tam bir aşk evliliği olmaması.
Hz. Muhammed(s.a.v) Hz. Hatice ile tek eşli yaşadı daha sonraki dönemde çok eşliliğe geçti.
Hakeza Hz. Ali, Hz. Fatma ile tek eşli yaşadı ondan sonra çok eşliliğe geçti.

Aşık olduğum bir kızla evlensem garanti tek eş bırakırım onu,
ama hoşlandığım biriyle evlensem 2. yi, 3. yü ararım.


m_baran
Erkeklerin birden çok evlilik(1,2,3,4) yapması istisnai durumlar(eşin hasta veya yatalak olması gibi) hariç tamamen cinsel arzuların tatmini olarak düşünüyorum. Ya da eşiyle ilgili sıkıntıları var.

Okudunuz mu?  Hıristiyan doğsaydık müslüman olur muyduk

farklı bakış
yaratılanların yaratılıştan getirdikleri bazı özellikleri vardır. bunların genellik durumları olduğu gibi bu genelin içinde türe mahsus belirginlikler içerir. örnek kıskançlık duygusu kadınlarda erkeğe göre daha belirgindir. bazen hayatı buna göre şekillenir. aynı bunun gibi cinsel dürtüler erkek türünden kadına göre daha şiddetlidir. birden fazla partnerle birlikte olmak sadace islam toplumlarına mahsus bir şey değildir. islam toplumlarında buna ayrıca bir düzenleme getirmiş ve yasal zemine çekmiştir. erkeklerle kadınları karşılaştırdığında 40 yaşının üstündeki kadınların çoğu cinsel beklentileri dibe vurmuştur. ancak erkekte bunun tersi işlemektedir. şimdi bu kadar şey yazdık bu meseleye ruhsat mı verdik, hayır. hayatla ilgili beklentiler yaşantıyı şekillendirir her zaman. şimdi sırf yaşamak için yemek yiyorum diyenle lezzet almak için yemek yiyorum diyen bir olmaz herhalde.

Okudunuz mu?  Sizce insanlar neden bu kadar başörtüsüne karşı?

hamide9
Mumsema islam arsivi editoru .sizinde goruslerinizi alabilirmiyiz? Dindar bir erkek neden boyle biseye gerek duyar?


Herhangi biri
Çok haklısınız Size katılıyorum ben 10 yıllık eşimden ayrıldım bana değer vermeyip şiddet görüyordum ama yinede ondan vazgecemiyrdum halanda öyle bikackez ayrıldık birlestik ama bir insan degismiyormus ne yazıkki o sırada hayatına 2 kadın almıştı ben sevdiğimden birleştim birlestigim gün bağırıp cagrdi dövmeye kalktı ben evlenecek tim senin yüzünden ayrıldım diyordu bana 1 yıla aşkın evliliğimiz devam etti yine el kaldırdı ve orda bitirdim çok sevmeme rağmen çok ağladım agliyorumda halen bitti artık geri dönüşü yok benden ayrılır ayrılmaz gitti o kızla nişanlandı ve yakında evlenecek ve ben hala acı çekiyorum artık hayatına karismiyorum ben onun peşinde kosmaktan yoruldum bir bayan olarak evliliğimimi kurtarma cAbası gösterirken o gitti nisan yaptı Allah’a havale ediyorum ona hakkımı helal etmek istemiyorum lakin endogrusu helal etmekmi etmemekmi.? Ve ona dava acicam hakkımı alabilmek için 10 yıl bukadar basit onun için 😔😢

Okudunuz mu?  Şükür Namazı Kılıyor musunuz?

Kayıtsız Üye
Merhabalar ben esimle 25yildir evliyiz ama üstume 3 tane bayan getirdi ikisini birakti 3cu bayanla 7yil ayni evde yasadi sonra birer gun arayla banada onada gidiyor sizce benim eşim ne yapmaya calisiyor ben cozemedim


Kayıtsız Üye
Bence Erkeklerin fıtratında var. Belkide cennete özeniyorlardır.

Okudunuz mu?  Sabah namazına ne ile uyanırsınız?

seyit gazi
bir erkek birden fazla kadını sevebilir ancak bir kadın birden fazla erkeği sevemez. birden fazla erkeğin bir kadını sevmesi kaosdur, hayatla bağdaşmaz, nesilde muhafaza edilemez. birden fazla kadının bir erkeği sevmesi ise kıskançlıkla ve yarışmayla sonuçlanır ancak hayatla bağdaşır. neslin muhafazasına da engel değildir aksine nesli bereketlendirir. erkek sağında solunda bir kadın olsun ister, kadın ihmal edilmemek kaydıyla erkeğin işine gücüne bakmasını ister.

Okudunuz mu?  Kur'an bilgimizi test edelim

erkekler neden ikinci kez evlenir, ikinci evlilikte cinsellik, ikinci evlilik yapan erkekler

Bu kategoride yer alan Aranızda açık öğretim imam hatip lisesini okuyan var mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Erkekler neden ikinci (2.) evliliği yapmak ister? 2. evliliğe sebep olan durumlar nelerdir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.