Anasayfa
11 Temmuz 2021, 1:44
temizlik
Yönetici

Tuvalette abdest almak günah mıdır?

Tuvalette abdest almak günah mıdır?

Fetva Meclisi
Tuvalette abdest almak günah mıdır?
tuvalette abdest alınır mı
tuvalette abdest alınabilir mi

Abdest alınan yerin temiz olması esas olup, necaset mahalli olan pis yerlerde abdest alınması tenzihen mekruhtur (İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtar, I, 133). Ancak günümüzde temizlik amacıyla tanzim edilen mekânlarda genellikle banyo, lavabo ve klozetler birlikte yer almaktadır. Bu durumdaki banyolarda, necaset bulunmadığı için abdest almak veya banyo yapmakta sakınca yoktur. Banyo, lavabo ve klozetlerin farklı mekânlarda yer aldığı evlerde, abdest almaya müsait bir yer varken, tuvalette abdest alınmaması daha uygun olur. Sadece tuvalet amacıyla kullanılan mekânlarda abdest veya gusül abdesti almak zorunlu olduğu durumlarda, üzerine necaset sıçratmamaya özen gösterilmeli ve bunun için gerekli tedbirler alınmalıdır

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebinde Çocuk Emzirmek Abdesti Bozar mı?

Cevap: Tuvalette abdest almak günah mıdır?

EHLİMAN
Evimizin müsait yerleri var ise orada almak gerekir.Fakat günümüzde lavabo ve tuvalet iç içe olmaktadır.Bazı alimler tuvaletin kapısını kapatıp sadece lavabo olan yerde alınması gerektiğini söylemektedir.Yani tuvalet görünmeden almak gerektiğini söylemektedirler.Fakat insan mecbur kalır ise alması normaldir.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken sivilce patlarsa

Cevap: Tuvalette abdest almak günah mıdır?

Kayıtsız Üye
Banyo lavabo bir olunca günahmı


Cevap: Tuvalette abdest almak günah mıdır?

Şema
Banyo lavabo aynı yerde olmasında dini bir sakınca yoktur


Kayıtsız Üye
Klozetin kapağını kapatıp alıyorum ben Allah kabul etsin. Bu durumdan müzdaripim ama günümüzde evler dediğiniz gibi banyo tuvalat lavabo iç içe. Teşekkürler Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Hadesten ve Necasetten Taharet

Kayıtsız Üye
tuvalet ve banyo ayrı ise hüküm olarak mekruh olduğu için banyo tercih edilmeli, birlikte ise klozetin kapağı kapatılmalıdır abdest alırken şayet klozet yok ise yerlerin ve abdest alınacak kısmın temiz olduğundan emin olmak gerekli


Kayıtsız Üye
ya banyo varsa ama kullanamicak zamanda degilsen ve tuvaletten g. abdesti alirsan hem abdest olur mu ve gunahmi

Okudunuz mu?  Sesli gülmek abdesti bozar mı

isalm
Önemli olan guslün şartlarını yerine getirmendir. Her yerde gusül alınabilir. Su yere değip üzerine geliyorsa guslün bittikten sonra ayaklarını yukarıya kadar su dökersin.


Kayıtsz üye
abdesti çeşmeden almak uygun mudur yoksa bir şişeye su doldurup (temiz bir odada ) abdest almak mı daha uygundur

Okudunuz mu?  Sivilceden çıkan irin abdesti bozar mı?

mum
Neden sordunuz anlamadım
Çeşmeden veya şişeden abdest almak arasında fark nedir?
Önemli olan nerden ne ile abdest aldığını değildir, önemli olan helel ve temiz su ile almanızdır.


tuvalette abdest alınır mı, tuvalette abdest almak, TUVALETTE ABDEST ALINIRMI

Bu kategoride yer alan Tenya ve benzeri bağırsak kurtları abdesti bozar mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tuvalette abdest almak günah mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.