Anasayfa
21 Ağustos 2023, 0:59
missa07
Abone

Hacca giden erkeklerin giysilerinin bir omuzu neden açık?

Hacca giden erkeklerin giysilerinin bir omuzu neden açık?

Kayıtsız Üye
Hacca giden erkeklerin giysilerinin bir omuzu neden açık bana bilgi verir misiniz ?


Yorum: Hacca giden erkeklerin giysilerinin bir omuzu neden açık?

Kayıtsız Üye
Ben birinden duymuştum peygamber efendimiz sav döneminde Müslüman erkeklerin zayıf olduğu güçsüz olduğu ve müşriklerin alay ettiği dönemde yanlış olmasam Hz Muhammed kollarınızı açın da gücü olduğumuzu gösterin diye

Okudunuz mu?  Hangi günlerde kabir ziyareti yapılır?

Yorum: Hacca giden erkeklerin giysilerinin bir omuzu neden açık?

Ebû Mansur
Bu sorduğunuz şeye ızbıta denir.Efendimiz sAllahu aleyhi ve sellem ızbıta yapmıştir.Sebebi de şudur:
Peygamber efendimiz, ile ashabı Hudeybiye antlaşmasının yapıldığı senede ifa edemedikleri umreyi ertesi sene kaza etmek üzere Mekke-i Mükerreme’ye girmelerinin arefesinde müşrikler, müslümanları kastederek Sıtmanın bitkin düşürdüğü bir topluluk yarın Mekke’ye gelecek diye dedikoduya başlamışlardı. Peygamber efendimiz de, kendisinin ve ashabının bitkin düşmediklerini, aksine güçlü olduklarını onlara göstermek maksadıyla Kâ’be’yi tavaf ederken remel ve ıztıba yapmış, ashabının da böyle yapmalarını emretmiştir.

Okudunuz mu?  Ramazanda orgazm olmak

Abdullah b. Abbas (r.a), Resulüllah (s.a.s.) ve ashabı, C’irâne’de umre için ihrama girdiler. Kâ’be’yi tavaf eder- ken remel yaptılar ve ridalarını sağ koltuklarının altına alıp ucunu da sol omuzlarının üzerine atarak ıztıba yaptılar demiştir.(Ebu Davud, Menasik, 50, II, 444. Kinânî, II, 801-808.)

Okudunuz mu?  Elif Lam Mim Zikri

ihramda sağ omuz neden açık, ihramda neden sağ kol açık, ihramda hangi omzu açık kalır

Bu kategoride yer alan Söz vermek adak yerine geçer mi ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hacca giden erkeklerin giysilerinin bir omuzu neden açık? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.