Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:59
temizlik
Yönetici

Cilde veya tırnaklara yapışan veya sürülen maddeler abdest ve gusle engel olur mu?

Cilde veya tırnaklara yapışan veya sürülen maddeler abdest ve gusle engel olur mu?

Fetva Meclisi
Cilde veya tırnaklara yapışan veya sürülen maddeler abdest ve gusle engel olur mu?

Gusül veya abdest alırken, yıkanması gereken organların kuru yer kalmayacak şekilde yıkanması gerekir. Aksi halde gusül veya abdest geçerli olmaz. Dolayısıyla, gusledecek veya abdest alacak kimsenin bedeninde veya abdest organlarında suyun ulaşmasına engel olacak bir madde bulunmamalıdır (Ali el-Kârî, Feth-u Bâbi’l-İnâye, 1, 31). Ancak mesleğini icra ederken tırnaklarının arasına boya giren boyacı veya tırnaklarının arasına çamur girip de çıkartamayan çiftçi ve benzeri meslek sahipleri bundan müstesnadır (İbnu Âbidîn, er-Reddu’l-muhtâr, I, 154; el-Fetâva’l-hindiyye, I, 4). Dolayısıyla cilde yapışan ve tırnak aralarında kalan hamur, mum, zamk, boya vb. şeyler abdest ve gusle engel olmaz.

Okudunuz mu?  Tırnaklar uzunken gusül alınır mı ?

Cevap: Cilde veya tırnaklara yapışan veya sürülen maddeler abdest ve gusle engel olur mu?

EHLİMAN
Abdest ve gusül alırken suyun ıslatması gerekmektedir.Bu da suyun ulaşması gereken yerlere ulaşması anlamına gelmektedir.Kasti olarak sürülen oje ve güzellik malzemeleri ıslaklığı önlüyor ise abdest olmamış olmaktadır.

Okudunuz mu?  Abdestin bozulması için ne kadar kan akmalı ?

cilde veya tırnaklara yapışan veya surulen maddeler abdeste engelmidir, cilde veya tırnaklara yapışan veya sürülen maddeler abdest ve gusle engel olur mu, Tırnak kenarlarındaki kazınan

Bu kategoride yer alan Gusül olmadan yapılmayan şeyler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cilde veya tırnaklara yapışan veya sürülen maddeler abdest ve gusle engel olur mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.