Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:59
temizlik
Yönetici

Abdest alırken diş etinde kanama meydana gelen kişinin abdesti bozulur mu?

Abdest alırken diş etinde kanama meydana gelen kişinin abdesti bozulur mu?

Fetva Meclisi
Abdest alırken diş etinde kanama meydana gelen kişinin abdesti bozulur mu?
diş eti kanaması abdesti bozar mı

Bedendeki bir yaradan çıkıp yaranın dışına akan kan abdesti bozar. Ancak diş etinden çıkan kan, karıştığı tükrüğün yarısı veya daha fazlası kadar ise abdesti bozar (Mevsılî, İhtiyâr, İstanbul, ts. I, 10). Şafiilere göre ise abdest, sadece ön ve arkadan çıkan şeylerle bozulur. Bunların dışındaki yerlerden gelen sıvılar abdesti bozmaz. Dolayısıyla diş eti kanamasıyla abdest bozulmaz (Mâverdî, el-Hâvi’l-Kebîr, Dâru’l-Kütübi’l-İlmiyye, Beyrut, 1414/1994, I, 199-200).

Okudunuz mu?  Sesli gülmek abdesti bozar mı

Cevap: Abdest alırken diş etinde kanama meydana gelen kişinin abdesti bozulur mu?

EHLİMAN
Kanamaların olması nedeni ile abdest bozulmaktadır.Fakat bazı durumlarda elden bir şey gelmemekte yada kan durmamaktadır.Bu gibi durumlarda kişi Hanefi mezhebinde ise o vakit Şafi mezhebine uyabilmektedir.


diş eti kanaması abdesti bozar mı, abdest alırken diş kanaması abdesti bozar mı, diş kanaması abdesti bozar mı

Bu kategoride yer alan Gusül olmadan yapılmayan şeyler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Abdest alırken diş etinde kanama meydana gelen kişinin abdesti bozulur mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.