Anasayfa
3 Nisan 2023, 3:37
temizlik
Yönetici

Tedavi amaçlı sargı ve yara bantları abdest ve gusle engel olur mu?

Tedavi amaçlı sargı ve yara bantları abdest ve gusle engel olur mu?

Fetva Meclisi
Sargı bezi ile abdest

Vücudun herhangi bir yerinde kırık, çıkık veya yaradan dolayı sargı bulunması abdeste ve gusle engel değildir. Vücudun bir yerinde sargı bulunursa abdest alırken veya guslederken bu sargı çözülerek altı yıkanır; su yaraya zarar verecekse yaranın etrafı yıkanıp yaranın üstü mesh edilir. Ancak yaraya su dokundurmak tehlike arz ettiğinde veya sargıyı hemen çözüp kaldırmak mümkün olmadığında, bu sargılar çözülmeyip üzerine mesh edilebilir.

Bu durumda yara üzerindeki sargıyı mesh etmek, altını yıkamak hükmündedir. Nitekim Hz. Peygamber (s.a.s.), Uhud savaşında yaralanan yanağını sarmış ve abdest alırken bu sargının üzerini mesh etmiştir (Heysemî, Mecmeu’z-zevaid, I, 18). Sargı çözüldüğü takdirde onu iyice saracak birinin bulunamayacağı durumlarda da sargı çözülmez ve aynı şekilde üzerine mesh edilir (Kâsânî, Bedâi’ü’s-sanâi’ (Tah. Muhammed Adnan), Dâru İhyâi’t-Türâsi’l-Arabî, Beyrut 1998, I, 90-91; Merğînânî, el-Hidâye I, 30).

Sargının abdestsiz veya cünüp iken sarılmış olması meshe engel olmadığı gibi, sargı üzerine meshin belirli bir süresi de yoktur; yara veya kırık iyileşinceye kadar aynı sargı üzerine mesh edilebilir. Ayrıca sargı üzerine mesh ederken niyete de ihtiyaç yoktur.

Açık bir yaranın yıkanması zarar verecekse, bu yara üzeri ıslak elle mesh edilir. Mesh edilmesinin de zarar vermesi durumunda, bu da terk edilebilir. Yara veya sargılı kısım, abdest veya gusül uzuvlarının çoğunluğunda ise, abdest veya gusül yerine teyemmüm edilir (İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, Beyrut, 1421/2000, I, 134 vd. ).

Abdest organlarını üçer defa yıkamak sünnet ise de, sargı üzerine bir defa mesh etmek yeterlidir. İkinci ve üçüncü defaya gerek yoktur.


Cevap: Tedavi amaçlı sargı ve yara bantları abdest ve gusle engel olur mu?

Kayıtsız Üye
Parmagimda derin bir kesik var ve banyoda boy abdesti alırken bandı çıkarıp su geçmesini sağladım. Banyodan sonra gördüm ki yara bandınin yapışkanı yaradan dolayı dokunamayacagim bir yerde vardı. İnternetten bakarken sargıli yaranın üzerine mest edilirse kabul edileceği yazıyor. Bir daha girdim ve üzerini mest ederek yaptım ama emin olamıyorum. Abdestim olmuşmudur. Ramazan dayız onun için boy abdestiniden korktum

Okudunuz mu?  Kinesio Bandı Gusle Engel Midir

klav
Sargılı yerin üzerini mesh etmek yeterli olur. İçin rahat olsun.

< boy abdestinde bir yerinde yara varsa olur mu
>

Vücutta yara olması gusül abdesti almaya engel değildir.

< yara bandı varken gusul
>

Yara bandı ile gusül alınır


Cevap: Tedavi amaçlı sargı ve yara bantları abdest ve gusle engel olur mu?

Kayıtsız Üye
Çıkarmakta (sudan zarar gorebilecegi dusuncesiyle)yahut tekrar sarmada sıkıntı yaşanacak ise, mesh edilmesi yeterlidir yani, ben özetle bunu anladim


Kayıtsız Üye
Sa ben seker hastasiyim insulin pompasi takili bende yani pompa unsulin ignesi bir hafta takili duruyor 4 santim genisliginde banti var gusulde altina su gitmiyor bunun için neyapabilirim ustunu mest yapsam olurmu yoksa sokmemmi lazim igneyi banti teşekkürler.


arifselim
Aleykum selam. Eğer doktorun bunu sökmeyi yasaklıyorsa o zaman bunun üstüne mesh etmen yeterlidir.


Kayıtsız Üye
Bnde sargi uzerine mesh yaptim ama sargiyi actiktan sonra tekrar gusül abdesi almam gerekirmi? Yoksa o abdes devam ediyormu?


arifselim
Hanefilerde bu şekilde alınan gusül abdestini tekrar almaya gerek yoktur.. Şafiiye göre Mesh edilerek alınan gusül abdestinden sonra sargı açıldıktan sonra yeniden gusül alınması gerekir.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum parmağım kesildi bandaj uyguladım bandajı açınca parmağım kanama yapıyor üzerine mes uygulasam abdestim kabul olurmu

Okudunuz mu?  Gusül abdesti almadan oruç tutulurmu

ACİLSERVİS
Bandajı açmaya gerek yok. Üzerini mesh etmen yeterlidir.


Kayıtsız Üye
– kıl dönmesinden Ameliyat oldum fakat yara kapanmadı sargı bezi ile bantladım yara açık ve popomun üstünde nasıl gusül alabilirim

– Benim şuan gusül abdresti almam gerekli ama elim büyük bir yara var bu yuzden nasıl gusül abdesti aliriz bir tarif edebilirmisniz?


arifselim
O yeri ıslatmak yasak ise sadece diğer bölgelerini yıkarsın ve ıslatmadığın yerleri elinle mesh etmen yeterlidir. Sargı bezin üzerinden mesh etmek yeterlidir. Eğer bu bile sıkıntı verirse bunuda terkedebilirsin ve sadece teyemmüm alırsın bu gusül yerine geçmiş olur.


Kayıtsız Üye
Sa akapunktur tedavisi görüyorum kulagımda küçük bantlar var 15 adet daktor haftada birkez çıkarıp yenisini takıyo gusulümü nasıl alıyım saygılar


arifselim
Aleykum selam. Bu bantlar su geçiriyor mu bilmiyorum. Eğer su geçiriyorsa onları çıkarmadan gusül alman caizdir. Eğer bu tedavin bir zaruret ise ve doktorunda sana asla çıkarmamanı söylerse o zaman bu bantların altını yıkamak zorunda olmazsın sadece üstlerinden elinle mesh etmen yeterli olur.


Kayıtsız Üye
Merhaba.benim koltuk altimda ceviz buyuklugunden biraz küçük bir şey cikti doktora gittim apse yapmış dedi pansumana yolladi beni yaranin içini bosalttilar sardilar hemşire 3 4 gün pansuman yaptir dedi simdi abdest almak gerekiyor yarayi açarak mi abdest almaliyim yoksa sadece mest etmek yeterli olacak mi teşekkür ederim


Şem’a
Su yaraya zarar veriyorsa sadece mesh etmekle yetinin ama su yaraya zararı yoksa yıkanmalıdır.


Kayıtsız Üye
S.a ben abdest almadan önce yara bandini cikartmayi unutum abdest alirken farkettim ve cikarttim bant olan yer ıslandı abdest alırken tekrar abdest almama gerek varmi supheye düştüm


Şem’a
Bant sarılmış yer ıslanmışsa abdest geçerlidir

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken kanama olursa bozulur mu?

Kayıtsız Üye
Elimde su degmemesi gereken bir ameliyat yarası var cinsel ilişki ye girip gusül abdesti almak caizmi


arifselim
Su değmemesi gereken bir yeriniz olsa bile eşinizle cinsel ilişkiye girebilirsiniz. Daha sonra o yeri ıstlatmadan diğer yerlerinizi yıkayın ve o yeri sadece mesh edin yeterlidir.


Kayıtsız Üye
– 1 hafta önce benim elime cam düştü ve baş parmağimdan itibaren 12 tane dikiş var ben su ile sargi üzerine mest yapsam gecerli olurmu

– Sirtimdan ameliyatliyim dikislerimi aldirdiktan sonra dikis yerimde aciklik kaldi ve sizinti var hergün pansuman oluyorum fakat gusül abdesti almam gerekiyor ne yapmalıyım


arifselim
– Yarana su değdirmen yasak ise sargı üzerinden o yeri mesh etmen yeterlidir abdestin geçerli olur.

– Bu durumda doktora sana o bölgene su değdirmeyi yasaklıyorsa sadece diğer uzuvlarını yıka o yeri elinle mesh et. Bunu da yapamazsan sadece teyemmüm alman yeterli olur.


0601
Sa Ayagimda yara var mikrop kapmasindan korkuyorum gusül almam gerekiyor ne yapmalıyım
Şimdiden tsk

Selamün aleyküm benim omzumdan yaralanmış bir arkadaşım var yarası ağır ve gusletmesi gerekiyor yaranın üzerinden mesh etme durumu da sıkıntılı olacak ne yapmamız gerekiyor bu durumda

Ayagimda yara var korkuyorum gusül nasıl alirim

Ayagimda yara vardi dikisleri alindi aciklik meydana geldi nasıl gusül alirim üzerinde bandaj yok tsk ederim simdiden


arifselim
– Aleykum selam. Doktorun sana ıslanmasını yasaklıyorsa o zaman o yeri sar ve öyle gusül al. Abdest ve gusülden sonra o yeri sadece mesh etmen yeterlidir.

– Aleykum selam. Mesh etmek zarar veriyorsa oda terkedilebilir. Teyemmüm alır ve ibadetlerini yerine getirir.

– Yaran için su zararlı ise o yeri ıslatma ve daha sonra mesh et.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken kan akarsa ne yapmak gerekir?

– O yeri iyice sar ve gusül abdestini al daha sonra o yeri ıslatmadan mesh et.


Kayıtsız Üye
– Agzimda dikis var abdest nasıl alabilirim cvp verirseniz çok sevinirim

– Göz ameliyatı olmuşum doktor dedi yüze hiç su gelmemesi lazım çene den aşağı yikasam olurmu gusül veya abdestde yüzü yikamasam olurum.


arifselim
– Dikişli yere su değmemesi gerekiyorsa o yeri yıkamana gerek yoktur. Yani ağzının içine su vermen yasak ise o yeri yıkamadan gusül alabilirsin.

– Gözünü sudan koruyacak şekilde diğer yerleri yıkayabildiğin kadar yıkamalısın. Daha sonra diğer yerleri sadece mesh etmen yeterli olur.


Kayıtsız Üye
Sağ topuk üstünde ufak bir kanama oldu yara bandı yapıştırdım sonrasında gusül ettim ama gusül sonu bant haliyle açılmıştı içimde şüphe kaldı abdestim kabul olmuşmudur..?

Acil yazılırsa Allah razı olsun


arifselim
Normalde bu tür bantların altına su girer ama içinde şüphe olmuşsa sadece o yeri yıkaman yeterlidir. Yeniden bir gusül almana gerek yoktur.


Kayıtsız Üye
Selamunaleykum basima 4 dikis atildi sargili şuan basimin orta yerinde dikisler 10 gun su degmeyecegini soyledi doktor gusül almam gerekiyor ama nasıl yapabilirim bu arada sadece yaranin ustunu mu mesh etmem lazim cunki sacimin kismen yikasam bile yaraya su kacabilir

Kafam kırıldı kafamda beş dikiş var pansumanı açmadan gusül alabilirmiyim


arifselim
Aleykum selam. Geçmiş olsun. Başına su değdirmene gerek yok. Vücudunun diğer yerlerini yıka sonra başını elinle sadece meh etmen yeterli olur.


Kayıtsız Üye
Sa ben motorcuyum elimdeki yağlari cikarmadan gusül alsam kabul olur mu


arifselim
Aleykum selam kardeşim. Bu yağlardan tamamen kurtulmak mümkün olmadığı için imkan el verdiği kadar temizle ve abdestini al. Bu yağlar için kullanılan özel ilaçları abdest almadan önce kullanabilirsin. Kaba ve suyun ulaşmasına engel olacak kirleri gidermeye çalış. Allah kabul etsin.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken Allah rızası için denir mi?

Kayıtsız Üye
Eşimin yüzünde bir kesik sonucu dikişli bant var ve bir hafta boyunca kalması gerekiyor, bu bir hafta içinde cinsel temasa girmesi doğrumudur?

Slm parmağımda incinme oldu bundan dolayı dirseğe kadar alçıya aldılar ben bu durumda ilişkiye girmem uygunmudur mest mi etmem gerekiyor tşkler


emre
Gusülde yıkayabildiği yere kadar yıkar. Yaranın üstünüde mesh ederek (elini sürerek) guslünü alır. Herhangi bir sakınca yok.


Kayıtsız Üye
bir iş kazası nedeniyle sağ elimin 5 parmağının 5ide ağır yaralı ve dikişli.Parmaklarımın üzerinde sargı var dikişlerden dolayı su değdiremiyorum ıslatmadan gusül almam mümkünmüdür.Ve gusül alırken sağ elimle yapmam gerekenleri sol elle yapabilir miyim?


arifselim
Geçmiş olsun. Bu sargılı yerleri ıslatmadan gusül abdesti ve normal namaz abdestlerini alabilirsin. Sağ elinle yaptıklarını tabiki sol elin ile yapabilirsin. Gusülden veya abdestten sonra sargının üzeri bir kere mesh edilmesi gerekir.


Kayıtsız Üye
S.a ben sülük tedavisi oldum ıssırılan yer iki gündür kanıyo Yen’i kabuk oluştu su değirsem yıne açılacak ve bana sıkıntı verecek gusül için o bölgeyi poşetle sarıp mesh etsem sonra poşeti çıkarsam gusül bozulurmu acil yazarsanız


arifselim
Aleykum selam. Eğer doktorun sana o alana su değdirmemen gerekir ve zarar verir diyorsa bu şekilde hareket edebilirsin. Yoksa zarar vermeyecekse bu caiz olmaz.


Kayıtsız Üye
Kolumda yazı vardı fark etmedim gusül abdesti aldım kabul olurmu


Sabır
Yazının altına su geçebilir. Yazı gusle engel değil. Gusül geçerlidir.


Kayıtsız Üye
Belimde laska yani mecleme var gusül abtesi aldım olur mu


abdullahbiri
Onu çıkarıp gusül alman gerekir. gusülden sonra yeniden veya yenisini koyarsın

Okudunuz mu?  Hamama Girmenin Sünnetleri

Kayıtsız Üye
kafamda yaralandım dikiş atdılar sargı bezi ile sardılar ve patladılar güsül abdesi alabilirmiyim doktor iki günde bir pasuman yaptır dedi lütfen yardımcı olurmusunuz


arifselim
Bu durumda o yaralı yeri yıkamana gerek yoktur. Eğer koruyamayacaksan başının o kısmını tamamen yıkamak zorunda değilsin. Diğer bütün guslünü normal al ve en sonunda o sargılı olan yeri üstünden hafifçe mesh et. Bu şekilde gusül alınmış olur.


Kayıtsız Üye
Kolay gelsin ben dişimi dolgu yaptırdım acilende boyabdesti almam gerekiyo fakat ağzımın sol tarafı uyuşuk ben abdestimi alsam kabul olurmu acaba teşekkürler


arifselim
Geçmiş olsun. Ağızdaki uyuşukluk gusle engel değildir. ağzına su verirsin ve bu az veya çok olsun yeterlidir. Önemli olan gusülde ağzın içinin ıslanmasıdır. Ağzın ıslandı mı yeterli olur.


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm Bel fıtığı için sırtımda 5 adet yakı bantı var 10 gün durması iyi olur dedi tedaviyi uygulayan kişi bunun gusül abdestine zararı dokunurmu hayırlı akşamlar


arifselim
Aleykum selam. Bu yakı bantlarının su geçirip geçirmediğine bakmalısın. Eğer geçirmiyorsa gusle engel olur. Gerekirse doktoruna danışman gerekir. Geçmiş olsun.


Kayıtsız Üye
Abdest almam gerekiyor.Ama ağzımın içinde yara çıktı suya değince acı yapıyor . Ağzıma suy vermezsem abdestim kabul olur mu


arifselim
Geçmiş olsun. Namaz abdesti için ağzına su vermek sünnet olduğu için vermesen de olur. Ama gusül abdestinde ağza su vermek farzdır. Ancak doktor su vermeni yasaklarsa o zaman gusülde de ağzına su vermene gerek yoktur.


Kayıtsız Üye
Sol ayak baş parmağimin uç kisminda cisme takilmadan dolayi üst deri buyük çapta kalti.şuan tentirdiyot merhem ve sargi bezi ve bandajla tedavi ediyoruz.gusul abdesti alirken sol ayak baş parmağimdaki bandaji cozmelimiyim yoksa uzerine mest etmem yeterlimi..mezhep hanefi……teşekkürler

Okudunuz mu?  Tuvalette Allah ismi zikredilmez mi besmele çekilmez mi banyo ve tuvaleti bir olan insanlar ne yapmalı?

arifselim
Geçmiş olsun. eğer buna su değmesi zarar veriyorsa onu bir şeyle iyice sar su geçirmesin ve öylece gusül al, daha sonra elinle sadece mesh etmen yeterli olur. Ama su dokunması zararlı değilse sargıyı çözüp yıkamak icap eder.


Kayıtsız Üye
parmağım kesik ve dikişlerini yeni aldırdım yarım alçı da ve sarılı gusül abdesti almak için önce sargıyı çözmeden yıkandım çıktıktan sonra sargıyı çözüp üzerinden su geçirdim yara çevresi kan ve ilaç kalıntıları vardı temizleyemedim zarar vermemek için güslüm kabul olur mu


arifselim
Geçmiş olsun. Yara yerine zarar vermeden temizleyebildiğin kadarıyla temizlersin ve guslünü alırsın. Bu kalıntılar guslüne zarar vermez. Guslün geçerlidir.


Kayıtsız Üye
Arkamdan ağrı kesici iğne yemiştim ve orası sarılıydı gusül aldım orucum ve gusulüm kabul olur mu


arifselim
Oruçluyken iğne olmak genel bir görüşe göre orucu bozar. Diyanetin tedavi amaçlı olan iğnelerin orucu bozmadığına dair fetvası vardır. Gusül almak ise orucu bozmaz. Sarılı olan yer suyu engellemişse o yeri sadece tekrar yıkaman gerekir.


Kayıtsız Üye
ben 3 4 gun önce tırnaklarımı çektirdim tırnak batıgından dolayı çektirdim şimdi cünüp oldum ama banyo yapamıyorum çunku yasak mest edin diyolar ama banyo yaparsam ıslanır ve zarar gorur ayaklarım ne yapmalıyım ne olur cevaplayın


ACİLSERVİS
Ayaklarına uygun poşetler bulup bantlayabilirsin. yeterki iste bir çok çözüm bulabilirsin.


Kayıtsız Üye
Tırnak batmasından dolayı iki gün önce tırnağım çekildi hergün pansuman yapıp tekrar sarıyorum mikrop kapmasın diye gusül alsam kabul olur mu yada nasıl bir yol izlemeliyim meşh etmekten bahsediliyor emin olamadım


Hoca
< meşh etmekten bahsediliyor emin olamadım >
Doktor yıkama demişse yaralı bölge yıkanmaz ve sargı üzerine mesh edilir yani hafif ıslak elle silinir

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken normal abdest almak şart mı ?

Kayıtsız Üye
Sağ kolumda 2 derece yanık yarası var sargı beziyle kapalı gusül abdesti almam gerekli fakat alamıyorum sizce günah sayilirmi hiç bir şekilde yaranın ıslanması gerekli enfeksiyon için


ACİLSERVİS
bu konu beş sayfalık bir konudur içinde onlarca soru cevap var. hiç bir cevapta illa yıkanacak diye bir şey yazmadık. hiç bir cevabı okumamışsın. Okuduktan sonra aklına takılan bir şey olursa sorabilirsin.


Kayıtsız Üye
Sa apandis ameliyatı oldum. Karnımdaki dikişli yer hala bandajlı ve arada bir kan irin karışımı oluyor. Her vakit kontrol edip abdest almalı mıyım?


vel Fecr
< Sa apandis ameliyatı oldum. Karnımdaki dikişli yer hala bandajlı ve arada bir kan irin karışımı oluyor. Her vakit kontrol edip abdest almalı mıyım? >
evet her namaz öncesi necaseti temizlemeniz gerekiyor.


mum
< Her vakit kontrol edip abdest almalı mıyım? >
Yaraya zarar vermiyorsa açın ve temizleyin ama zararı varsa olduğu gibi bırakın açmayın


Kayıtsız Üye
selamın aleyküm ben gusl ederken çıkartırım diye düşündüm fakat boy abdesi aldım çıktım yara bandini cikarmayi unuttum yara parmagimdaydi su deymistir diye dusundum ama emin olamadim tekrar gusl almadım bir mahsuru var mıdır ?


Kayıtsız Üye
ben ayağımın alt tabanından ameliyat oldum. yara kapandı bitti. daha sonra aynı yerden nasır nüksedince şimdi krem ve sıvı ile tedavi yapıyorum. kremi sabah evden çıkarken sürüyorum, akşam eve geldiğimde çıkarıyorum. öğle ikindi ve akşam namazlarında sargının üzerini mest ediyorum ve ayağımın diğer açık yerlerini elimle suyu gezdirerek yıkıyorum. benim burada sormak istediğim şudur, yorumlarda göremedim.
ayağımın altındaki yaraya su değse bir zararı yok ve yara açık değil kapalı. gün içerisinde ayağım krem li ve sarılı olduğundan dolayı sargıyı çıkarıp tekrardan krem sürmek zor oluyor ama imkansız deil tabiki.
ben şimdi kremli sargıyı çıkarıp ayağımı normal şekilde yıkayıp, tekrardan ayağımın altına krem sürüp tekrardan mı sargıyı sarıp bantlamam doğrudur. Allah muhafaza namazlarımız abdestsiz olmasın. 1 , 1-5 aydır böyle yapıyorum çünkü 🙁
acil fetva bekliyorum. hayırlı günler..

Okudunuz mu?  Suların hükmü

imam
< yara bandini cikarmayi unuttum yara parmagimdaydi su deymistir >
Su geçirmese bile bandı çıkarın ve sadece bant altını yıkayın

< zor oluyor ama imkansız deil tabiki. >
Zarar görmüyor ve değiştirme imkanınız varsa çıkarmalısınız.
Örneğin öğle namazında sargıyı çıkarın ve ayağınızı yıkayın daha sonra yine ilaç sürün ve bağlayın


Kayıtsız Üye
Sa
Normalde sulandığı için özürlü olunan bir yarayı yara bandı ile kapatsak özürlü olmaktan kurtulabilir miyiz? Abdest uzvu değil vücudun herhangi bir yerindeki yara.


arifselim
Aleykum selam. Yaradan gelen akıntılar hanefi mezhebinde abdesti bozar ve sürekli gelen akıntı ile özür sahibi olunmuş olur. Yara kapatıldığında ve akıntı kesildiğinde özürlü olmaktan çıkarsın.


Kayıtsız Üye
elim sargılı olduğundan dolayı gusül abdestini ona göre aldım yanlız elim açıldıktan sonra tekrar dan gusül abdesti almak zorunlumu


arifselim
Geçmiş olsun. Bir uzvu sargılı olan kişi değiştirme amaçlı bunu değiştirirse abdesti yada guslü bozulmaz. Özür ortadan kalktığında alçı yada sargısı çıkarıldığında özürde ortadan kalkar ve normal bir gusül yada abdestini alır.


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm
Benim sağ parmağımda çatlak var doktor sargı yaptı
Sargıya su değmemesi gerekli fakat sargıyı açsam parmağıma su zarar vermez ama doktor 1 hafta daha sargılı kalsın dedi
Şimdi gusül almam gerekiyor sargıyı açmadan mesh yapsam gusül kabul olur mu
Sargıyı açarsam bidaha sargı yok eski sargıyı yapabilirim ama onuda annem yaparsa yapar

Okudunuz mu?  Tırnaklar uzunken gusül alınır mı ?

arifselim
Aleykum selam. Bu durumda da sen özür sahibi sayılırsın ve doktorun dediğini yapmalısın. Sargını açmana gerek yoktur. Normal guslünü al ve o sargılı yeri sadece mesh etmek yeterlidir.


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm Bel fıtığından ameliyat oldum yara kapanmadı ve tekrar tedavi olup dikiş atıldı ve sargı bazı ile pansuman var doktorum yaraya su deydirmeden banyo yapabileceğimi söyledi bende su geçirmez bant aldım pansumanın üzerine yapıştırıp ilişkiye girsem sakıncası var mı üzerine mest etsem gusül olurmu ilişkiye girmemde bir sakınca varmıdır Allah razı olsun.


ACİLSERVİS
Ve aleykümüsselam Bantı yapıştırıp o şekil gusül alabilirsin sadece mesh etmen yeterli olur.


Rıfat
Omurilik eğriliğinden dolayı bel çektirdim ve bantlarla gerdirildi on gün çıkarmamam gerektiğini söylediler bu şekilde gusül alabilir miyim


Ensar
Gusül alabilirsiniz şu şekilde ; ağrıyan çıkan su geldiği taktirde zarar görecek yere sadece mesh edersiniz böyle yaparak gusülünüz yerine gelmiş olur.


vücutta yara varken gusül abdesti nasıl alınır, yara bandı varken gusül abdesti kabul olur mu, yara bandı varken abdest kabul olurmu

Bu kategoride yer alan Yaradan akan su abdesti bozar mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tedavi amaçlı sargı ve yara bantları abdest ve gusle engel olur mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.