Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:59
temizlik
Yönetici

İdrardan sonra gelen akıntı guslü gerektirir mi?

İdrardan sonra gelen akıntı guslü gerektirir mi?

Fetva Meclisi
İdrardan sonra gelen akıntı guslü gerektirir mi?
idrardan sonra gelen akıntı

İdrardan sonra gelen beyaz ve bulanık sıvıya ‘vedî’ denir. Vedî, bazen ağır yük taşımaktan dolayı da gelebilir. Vedî, abdesti bozmakla birlikte, guslü gerektirmez (Merğînânî, el-Hidaye 1, 17). Hanefî mezhebine göre Vedî, necaset-i galiza, yani kaba pislik olarak değerlendirildiğinden, dağıldığında el ayasını kaplayacak miktarda çamaşıra bulaşması halinde namaza engel kabul edilmiştir. Bu durumda belirtilen alan temizlenmedikçe, vedî bulaşmış elbise ile namaz kılınması caiz değildir (Mergînânî, el-Hidaye 1. 35).

Okudunuz mu?  Kulak temizlemek abdesti bozar mı ?

Cevap: İdrardan sonra gelen akıntı guslü gerektirir mi?

EHLİMAN
İdrardan sonra gelen akıntı gusül gerektirmiyor.İnsanların gusül abdesti almadan önce cinsi münasebet bittikten hemen sonra gusül abdesti almaları yerine bir müddet beklemeleri yada küçük su dökmeleri daha iyi olur.


Cevap: İdrardan sonra gelen akıntı guslü gerektirir mi?

Kayıtsız Üye
Allah razı olsun bu konu hakkında bilgi sahibi oldum

Okudunuz mu?  Fitil alınca gusül abdesti almadan namaz kılınır mı?

idrardan sonra gelen akıntı, idrardan sonra gelen akıntı guslü gerektirir mi, idrardan sonra gelen beyaz akıntı

Bu kategoride yer alan 4 Mezhebe Göre Teyemmüm İçin Niyet Etmenin Hükmü Nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İdrardan sonra gelen akıntı guslü gerektirir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.