Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:59
temizlik
Yönetici

Uyku halinde cinsel organdan gelen akıntı guslü gerektirir mi?

Uyku halinde cinsel organdan gelen akıntı guslü gerektirir mi?

Fetva Meclisi
Uyku halinde cinsel organdan gelen akıntı guslü gerektirir mi?

Bir kimse, uykudan uyanınca ihtilam olduğunu (yani, rüyada cinsel ilişkide bulunduğunu) hatırlar ve üzerinde de yaşlık görürse kendisine gusül lazım gelir. Uykudan uyanınca ihtilam olduğunu hatırlamayan fakat üzerinde yaşlık gören kimsenin de gusül yapması gerekir. İhtilam olduğu halde bunu gösteren bir yaşlık bulunmazsa yıkanmak gerekmez. Zira bir hadisi şerifte Hz. Âişe validemiz kendisine sorulan bir soruya cevaben şöyle demektedir: Rasûlüllah (s.a.s.)’e ihtilâm olduğunu hatırlamadığı halde (çamaşırında) ıslaklık bulan kimsenin durumu soruldu. Efendimiz: ‘Gusleder’ buyurdular. İhtilâm olduğunu gören, fakat ıslaklık bulmayan kişinin durumu sorulunca, Ona gusül gerekmez buyurdu. Bunu gören kadına da gusül gerekir mi? diye sorulunca, Rasûlüllah (s.a.s.) Evet, çünkü kadınlar erkeklerin benzeridirler. buyurdu (Ebû Dâvûd, Taharet, 14).

Okudunuz mu?  Saç jölesi abdeste engel mi

Cevap: Uyku halinde cinsel organdan gelen akıntı guslü gerektirir mi?

EHLİMAN
Özellikle erkeklerin genç erkeklerin başına çok gelen bu durum gusül abdestini gerektirmektedir.İhtilam olan kimse gusül abdesti alır.Uyandığı zaman yaşlık var ise bu gusül gerektirmektedir.


uykuda akıntı, uyurken akıntı gelmesi, uykuda akıntı gelmesi

Bu kategoride yer alan Saç,Sakal Traşı Olmak,Tırnak Kesmek Abdesti Bozar mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Uyku halinde cinsel organdan gelen akıntı guslü gerektirir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.