Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:59
temizlik
Yönetici

Adet döneminde, lohusalıkta yahut cünüpken vücut genel temizliği yapmakta bir sakınca var mıdır?

Adet döneminde, lohusalıkta yahut cünüpken vücut genel temizliği yapmakta bir sakınca var mıdır?

Fetva Meclisi
Adet döneminde, lohusalıkta yahut cünüpken vücut genel temizliği yapmakta bir sakınca var mıdır?

Bazı kaynaklarda cünüplük, lohusalık ve hayız hallerinde gusletmeden saç ve tırnakları kesmenin, koltuk ve kasık temizlemenin tenzihen mekruh olduğu değerlendirilmesi yapılmıştır (Fetavay-ı Hindiyye, V, 358). Ancak bu konuda bir ayet ya da hadis bulunmamaktadır. Öte yandan diğer bazı kaynaklarda, yapılan bu değerlendirmenin uygun olmadığı da ifade edilmiştir (Büceyrimî, Tuhfetü’l-Habib, I, 364, Beyrut, 1996; Dimyati, İanetü’t-Talibin, Beyrut, I, 79). Bu sebeple cünüp, lohusa ve hayız halinde olanların gusletmeden saç ve tırnaklarını kesmesinde; koltuk ve kasık temizliği yapmasında bir sakınca yoktur (Buhutî, Keşşafü’l-Kına’, I, 158, Beyrut, 1402).

Okudunuz mu?  Gaz çıkarmak gusül abdestini bozar mı

Cevap: Adet döneminde, lohusalıkta yahut cünüpken vücut genel temizliği yapmakta bir sakınca var mıd

EHLİMAN
Bazı dönemlerde yapılacak olan temizliğin mekruh olma ihtimali göz önüne alınmalıdır.Şöyle ki kişi cünüp ise gusül abdesti aldıktan sonra temzilik yapması gerekmektedir.Fakat uzun süreli lohusalık dönemlerinde bu temizliklerin yapılmasında sakınca yoktur.

Okudunuz mu?  Lavabodan sıçrayan su necis midir?

lohusalıkta vücut temizliği, islamda lohusalık, lohusalık döneminde temizlik

Bu kategoride yer alan Özür sahibinin elbise veya bedenine bulaşan özür kaynaklı necaset namaza engel midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Adet döneminde, lohusalıkta yahut cünüpken vücut genel temizliği yapmakta bir sakınca var mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.