Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:46
kadin
Yönetici

Bayanlar adetli iken saç boyatabilirler mi?

Bayanlar adetli iken saç boyatabilirler mi?

Fetva Meclisi
Adetli iken saç boyanır mı

Hz. Peygamber: Saçı olan, bakımına özen göstersin. (Ebû Dâvûd, Teraccül, 27) buyurmuştur.
Saçları temizlemek, yıkamak, koku sürmek, taramak Peygamberimizin teşvik ettiği hususlardandır. Toplum tarafından yadırganmayacak şekilde ve yabancı erkeklere yönelik olmamak kaydıyla kadınlar saçlarını boyatabilirler. Bunu kına ile yapabilecekleri gibi, günümüzde kullanılan saç boyaları ile de yapabilirler (İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtar, I, 329-331).

Okudunuz mu?  Denizde cinsel ilişki

Hayızlı ve nifaslı kadınlar ile cünüp olan kişilerin, yeme-içme gibi günlük insani ihtiyaçlarını karşılamak için gerekli olan mubah işleri yapmaları dinen yasaklanmamıştır (İbn Nüceym, el Bahr er-Râik, I, 49. )

Bu itibarla, bu işler kapsamında olan saç boyatma da, adetli kadınlar için yasak değildir. Saç boyamanın adet döneminde veya başka zamanlarda yapılması arasında fark yoktur.

Okudunuz mu?  Aile zoruyla kapanmak ne kadar dogrudur?

Cevap: Bayanlar adetli iken saç boyatabilirler mi?

CANGÜLER
Adet olduğun günden itibaren bip sayıldığından dolayı ve adetiniz bitene kadar da öyle sayılmakta ve bu durumda saç boyatıcağınız zaman pis olduğunuzdan onun üstüne saçınızı boyamanız sakıncalı ola bilir ve siz temizlenip abdestinizi aldıktan sonra boyaya bilirsiniz.

Okudunuz mu?  Cunnilingus (oral ilişki) caiz midir?

adetliyken saç boyanırmı, adetliyken saç boyanır mı nihat hatipoğlu, adetliyken saç boyanir mi

Bu kategoride yer alan Cünüp olan bir bayan, henüz gusletmeden önce adet olsa, ayrıca gusül alması gerekir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bayanlar adetli iken saç boyatabilirler mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.