Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:46
kadin
Yönetici

Adet kanaması 10 günden fazla süren bir kadın ibadetlerini yerine getirmede nasıl hareket etmelidir?

Adet kanaması 10 günden fazla süren bir kadın ibadetlerini yerine getirmede nasıl hareket etmelidir?

Fetva Meclisi
Hanımların âdet halleri en az üç, en çok on gün devam eder. İki adet hali arasındaki temizlik süresi ise en az on beş gündür (Darekutnî, Sünen, Hayz, 61). Bu süre daha uzun da olabilir. Bazı kadınların adet günleri, düzenlidir. Adet günlerinin değişmesi de söz konusu olabilir. Önceki mutat ay hali mesela altı gün olan bir kadın daha sonraki ayda altıncı günün bitiminde temizlenmeyip kan görmeğe devam etse, bu durum on günü aşmadıkça normal âdeti olan altı güne ilaveten kan gördüğü günler de ay halinden sayılır. Kısaca kaç gün kan görmüşse o günler ay hali günleridir. Âdeti olan altı günden sonra kan görmeğe devam ettiği günlerde de ay hali hükümleri geçerli olur (Mevsılî, İhtiyâr, İstanbul, ts. I, 26-27).

Okudunuz mu?  Lohusalık Dönemi Ve Problemleri

Fakat aynı kadın bu altı günün bitiminde temizlenmeyip kan görmeğe devam eder ve bu süre on günü geçer ve mesela on iki güne ulaşırsa bu kadının ay hali altı gün olarak kabul edilir. Altı günü on iki güne tamamlayan son altı günlük sürede görülen kan istihaze yani özür kanı sayılır. Onuncu günden sonra görülen kan her halükârda özür kanı olduğu için kadın bu günlerde namazını kılar, orucunu tutar. Mutat günleri olan altı günü, on güne tamamlayan dört günde kılmadığı namazları, tutmadığı oruçları ihtiyaten kaza eder (Mevsılî, İhtiyâr, İstanbul, ts. , I, 30).

Okudunuz mu?  Akel başörtüsü modelleri

Cevap: Âdet kanaması 10 günden fazla süren bir kadın ibadetlerini yerine getirmede nasıl hareket

Kayıtsız Üye
verdiğiniz bilgiler bana faydalı oldu. Bu konu hakkında ne yapmam gerektiğini öğrenmiş oldum.


Yorum: Adet kanaması 10 günden fazla süren bir kadın ibadetlerini yerine getirmede nasıl hareket etmelidir?

Kayıtsız Üye
2 ayda bir adet görüyorum36 yasındayım ilk bir hafta lekelenme oluyor toplam 17 gün adet görüyorum ibadetimi nasıl yapmalıyım çok sıkılıyorum yardım edin

Okudunuz mu?  Cennette Kadınlar tesettürlü mü olacak yoksa tesettürsüz mü ?

Yorum: Adet kanaması 10 günden fazla süren bir kadın ibadetlerini yerine getirmede nasıl hareket etmelidir?

mum
2 ayda bir adet görmeniz normal olmasa bile bu mümkündür ama 17 gün adet görmeniz asla normal değildir.
Adet süresi en fazla 15 gündür.


Kayıtsız Üye
adet düzensizliği olan bir bayanım adetim bittikten sonra lekelenmem devam ediyor 10 günü geçtikten sonra namaz kılındığı gibi kaza orucuda tutulabilir mi ?

Okudunuz mu?  Vajinal muayene sonrası gusül gerekir mi

arifselim
Hanefi mezhebinde göre adetin en fazla süresi 10 gündür. Bu süre dolduktan sonra bütün ibadetlerini yapabilirsin. Kaza oruçları da aynı şekilde tutulabilir.


Kayıtsız Üye
3 aydir kanamalarim var tedavi goruyorum bu gun oruç tutabilirmiyim kandilde ve namazımı ibetimi yapabilirmiyim


arifselim
Geçmiş olsun. Bir rahatsızlıktan dolayı gelen kanamalar namaz veya oruca engel değildir. Oruç tutabilirsin. Sadece adet kanamaları olursa o zaman oruç tutamazsın.

Okudunuz mu?  Aile zoruyla kapanmak ne kadar dogrudur?

Kayıtsız Üye
– Adet 10 günü geçtikten sonra oruç tutuluyorsa buna 10. Gün dahil midir yani 10. Gün devam etse bile oruç a devam edilmelimidir

– Iyi akşamlar benim adet kanamalarim 14 gün sürüyor ama ilk 3 gün kanamam olup bazen 8. Bazen 10. Günden sonra devam ediyor kanama … ramazan orucumu nasıl tutmalıyım arada kanama olmayan günlerde oruç tutmam gerekir mi yoksa 10 günden sonra mi tutmalıyım oruçlarımi? Ilginiz için şimdiden teşekkürler…

Okudunuz mu?  Adetliyken saçlar kesilir mi?

mum
– 10. gün dahildir.

– 14 süren kanama adet değildir. Siz adet günlerinizi öğrenin ve adet dışı kanama olursa da oruç tutun


Kayıtsız Üye
25.10.18 adet dönemim basladi 7 gün sürüyor Bende ve Hala kanamam var ibadetimi ve orucumu tuta bilirmiyim ve 7 günden fazla süren kanamada güsül almam gerekirmi simdiden tsk ederim cevabiniz için

Okudunuz mu?  Kötü İçerikli Film Ve Resimler

Şem’a
7 günden sonra şeffaf akıntı gelmiş ise yani adetin bittiğine dair belirti var ise artık ondan sonra gelen kanamalar için gusül gerekmez ve ibadetleri yapmalısınız.


Kayıtsız Üye
Merhabalar. Benim polikistik over rahatsızlığım var ve yıllardır adetim hiç düzenli olmadı. Bazı aylar olur bazı aylar olmaz günü gününü tutmaz. Mesela en az 4 veya en fazla 14 gün sürmüşlüğü vardır.. En son iki ay önce ilaçla adet oldum bu ay ilaçsız adet oldum 3-4 gün leke geldi ve onun ardından adete döndü. Afete döneli 8 gün oluyor. Ben şimdi 8 gün mü adet olmuş oldum yoksa leke günleriyle beraber 12 gün mü adet olmuş oldum benim adetimin 10.gününden sonrası özür sayılır mı kanamam olduğu halde ibadetlerimi yerine getirmem mi gerekir?
Cevaplarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

Okudunuz mu?  Hz.Fatima İle İlgili Kıssalar

Ensar
Sevgili kardeşimiz Allah şifalar versin, on günden sonra gelen akıntı hala devam ediyorsa siz özürlü sayılmış olursunuz yani bu özür kanıdır, orucunuzu tutun Allah kabul etsin.


10 günden fazla süren adet kanaması namaz, 10 günden fazla süren adet kanaması, on günden fazla süren adet kanaması

Bu kategoride yer alan Karı-Koca Münasebetinde Helal ve Haramlar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Adet kanaması 10 günden fazla süren bir kadın ibadetlerini yerine getirmede nasıl hareket etmelidir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.