Anasayfa
21 Mayıs 2023, 0:05
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada savaş, komutan, asker görmek ve tekbir getirmek

Rüyada savaş, komutan, asker görmek ve tekbir getirmek

hakan08050
Aslında rüya hakkında pek bişey hatırlamıyorum hatırladıklarım şunlar bir savaştayız ve ben komutanım Askerler beni görünce Allahu ekber diyorlar daha sonra savaşıyoruz galiba soruma gelmeden önce komutanlık diye aklımdaydı uyandgımda Allah adına savaşan bir asker bile olmak büyük şereftir benim kalbim 2 gündür şanı Yüce olan Allah’a kırgın neyse ben bu ruyanın nevsimin oyunu veya izledgim bir filmin etkisi olarak duşunuyorum Allah n askerligi benim gibi birine kalmadı


Cevap: Rüyada savaş, komutan, asker görmek ve tekbir getirmek

rana
hayirdir insaAllah kardesim..
imam nablusiye göre:

Okudunuz mu?  Bayanın rüyada kendini hep başı açık görmesi

KOMUTAN

Rüyada komutan görmek, zaferle yorumlanır. Bir kumandanla tanışıp konuştuğunu görmek, işlerinde başarılı olacağına ve düşmanlarına karşı da üstün geleceğine delalet eder. Kendisinin komutan olduğunu ve askeri birliğe komuta ettiğini görmek, büyük bir mevki sahibi olacağına, tüccarsa kazancının artacağına, işçi ise yevmiyesinin yükseleceğine işarettir.

SAVAŞMAK

İbni Sirin’e göre, rüyada Allah rızası için savaşmak, gerek kendi halinin ve gerekse ev halkının halinin düzeleceğini gösterir. Rızkı genişler ve parası artar. Savaştan kaçtığını görmek, ev halkına, özellikle karısına şefkat ve merhametinin azlığına delalet eder.

Rüyada savaşa gidip düşmana galip geldiğini görmek, fazilet ve şan kazanmaya, bir memleket halkının savaşa katıldıklarını görmek, muradı her ne ise yerine geleceğine ve düşmana üstün gelineceğine işarettir.

Okudunuz mu?  Başkasının bizi rüyasında görmesi hayır mı şer mi?

Yalnız başına düşmanla döğüştüğünü görmek, zenginliğe; düşmanı yendiğini görmek, helal rızka; savaştığını ve düşmana üstün geldiğini görmek, rızkında darlığa; bir rivayete göre geçim tedarikinde zorluk çekmeye; savaşta düşmanları tarafından öldürüldüğünü görmek, feraha ve sevince, helal rızka, uzun ömüre; gazilerle beraber savaşa gittiğini görmek, hayra; savaştan sonra memleketine döndüğünü görmek, sağlık ve selamete, muradının olmasına; sevinç ve mutluluğa; eğer rüya sahibi gurbette ise, selametle vatanına döneceğine; eğer hasta ise iyileşeceğine işaret eder.

Okudunuz mu?  Rüyamda kötü bir rüya gördüm ama meni gelmedi gusül gerekir mi?

Rüyada savaşmak ev halkının geçimlerini sağlanması için acele etmek ve Allah’ı (C.C.) anmakla yorumlanır. Bir rivayete göre de, rüyada savaştığını görmek, rızka ve mutluluğa erişmeğe işarettir. Savaşa gittiğini görmek ganimete, ahirette yüksek bir dereceye ulaşacağına delalet eder. Silahı ile savaşa gittiğini görmek, dünyada her cihetce dinine bağlı olduğuna ve bütün şeriat emirlerini yerine getirdiğine delildir. Bütün insanların savaşa katıldıklarını görmek, zafer kazanacaklarına; tek tek ellerindeki kılıçlarla düşman üzerine yürüyüp onlarla savaştıklarını görmek, o memleket halkının refah ve mutluluk için yaşayacaklarına işarettir.

Okudunuz mu?  Rüyada arkadaşla mesajlaştığını görmek

SAVAŞ

Savaş üç şekilde yorumlanır. Biri memleketler arasında, ikincisi memleketin içinde devletle halk arasında, üçüncüsü halkın kendi aralarında. Rüyalar da bu üç şekle göre yorumlanır. Devletler arasında savaş yapıldığını görmek, fitne ve fesat çıkacağına veya veba, kolera gibi salgın bir hastalığın meydana geleceğine delalet eder.

Bir devlet başkanı ile halk arasında savaş olduğunu görmek, bereket ve ucuzluğa işarettir. Savaş için askerin toplandığını görmek, düşmana karşı zafere işaret eder.

Savaşta olduklarını ve savaş meydanında rüzgar eserek toz kaldırdığını görmekde hayır yoktur. İki bölük askerin birbirleri ile savaştıklarını görmek, üstün gelenin yenileceğine işarettir. İki tarafın savaş sırasında birbirlerine karıştıklarını görmek, herkese hayır geleceğine işarettir.

Okudunuz mu?  Rüyada birinin bıçak çekmesi

Rüyada düşmanla savaşan dinine hizmete, ana babasına yardıma, karısı hakkında da kıskançlığa delalet eder. İnsanın kendisinin bir savaşta dinsizler tarafında olduğunu görmesi, İslamiyetten uzaklaştığına, yahut dine karşı geldiğine, yahut üzerine itaatı gerekene karşı itaatsizlik ettiğine, yahut namazını terk ettiğine delalet eder.

TEKBİR

Rüyada tekbir getirmek, tövbeye devam etmeye yorumlanır. Rüyada “Allahü Ekber” dediğini görmek, düşmana galip olur, zafere kavuşmaya yorumlanır. Sevinç, ferahlık yahut şerefe yorumlanır.

ASKER

Rüyada görülen asker ile beraber bir peygamber veya melik ya da bir alim varsa, mümin ve muvahhitler hakkında yardıma işaret eder.

Okudunuz mu?  Başkasına istihare yaptırılır mı?

Bir kimse rüyada bir şehire veya bir sokağa ya da bir mahalleye asker geldiğini görse, o yerlere yağmur yağar.

Bazı yorumcular, asker görmek, müminler hakkında zalimlerden intikam almaktır, dediler.


Cevap: Rüyada savaş, komutan, asker görmek ve tekbir getirmek

Hakan5806
Teşekkur ederim helal olsun ben o ruyayı görurken Allah’a kırgındm bu yorumlar güzel ama ben o mukafatlara layık biri degilim


Cevap: Rüyada savaş, komutan, asker görmek ve tekbir getirmek

Kayıtsız Üye
Tövbe haşa Allah a kırgın olunur mu kardeşim neylerse mevla eyler onuda güZel eyler yanlışdasın tövbe et.

Okudunuz mu?  Seher vaktinde görülen rüyalar

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm.Dostlar ülkemizdeki atlatılan darbe ortamından mı yada okuduğum kitap,izlediğim filmlerin bilinç altına yansıması mı bilmiyorum.Rüyamda eski zaman ordu komutanıyım.Arkamda Türk bayraklı,yeşil hilalli sancaklar.Ellerinde kılıçlı,baltalı iri yarı pala bıyıklı askerler var.Neyse meydan savaşı başlamamış.Karşı ordu bizden kat kat fazla.Bizim orduda çekince yok.Savaş başlıyor ortalık kızışıyor.Fakat savaşın en kızgınanında düşmana birden kendisinden kat kat fazla büyüklükte yardım geliyor zaten kalabalıklar iyice kalabalık oluyor.Benim ordumdaki bazı pezevenk askerler korkup kaçmaya başlıyor.Daha sonra paniğe kapılan ordu dağılıyor.Ben yalnız kalıyorum.meydanda en son ben kalıyorum.en sonunda ben de kaçmaya başlıyom.Biraz kaçtıktan sonra cesaret alıp geri dönüyor tek başıma vuruşuyom.sonra tekrar kaçıyom belki yara almadığım yer yok.Bir orduya karşı öleceğimi bile bile 3-5’şer adamlarını öldürmeye çalışıyom.vur kaç vur kaç.kendim 1:80 boyunda 130 kilo civarındayım.rüya görürken bayağı bir etkisinde kalmışım ki ailem 1 -1:30 saaat beni zaptedememiş vurup kırmışım her tarafı..sabah kalktığımda ise hiç bir şey hatırlamadım.ilkindi vakti gece ne oldu iyimisin ne rüya gördün diye sorduklarında anca hatırladım.ben komutan olarak hem düşmandan kaçıyodum.hem geri dönüp savaşıyodum .ne anlama gelir acaba.selamaetle

Okudunuz mu?  Rüyada burnun üzerinde kalın kılların çıktığını görüp yolmak

arifselim
Aleykum selam kardeşim. Büyük ihtimalle bu yaşanan üzücü olaylardan etkilenerek görmüşsündür diye düşünüyorum. Ayrıca rüyada savaşlar genellikle bulaşıcı bazı enfeksiyonları kapmaya işaret eder. En doğrusunu elbette ancak Allah bilir. Allah’tan hayırlısını dilemek gerekir.


Kayıtsız Üye
Merhaba iyi günler ben rüyamda islam halkı ile hristiyan Yunan halkı arasında savaş vardı ben islam tarafında duruyordum ama çok korkuyordum köpekler vardı yanımda kediler yardımsever insanlar ama hristiyanlar çok zalimce davranıyorlardı yanımıza yaklaşmamışlardı ama birliklerimiz yanyanaydı ve sürekli ateş ediyorlardı

Okudunuz mu?  Rüyada sakal traşı olmanın yorumu nedir?

arifselim
Hayırlı günler. Böyle bir rüya gören kimse için yaşadığı ortamdaki huzursuzluğu, buhranı ve güvensiz ortamını simgeler. Sıkıntılı durumlardan kurtulamamaya ve bu konudan çok rahatsız olmaya işaret olarak tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


rüyada tekbir getiren askerler görmek, rüyada ordu komutanı olmak ve tekbir çektir , Ruyada Tekbir

Bu kategoride yer alan Rüyada kıyafetini başkasının giymesi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada savaş, komutan, asker görmek ve tekbir getirmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.