Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:55
missa04
Abone

Akrabalık ve komşuluk ile ilgili hadisler

Akrabalık ve komşuluk ile ilgili hadisler

Kayıtsız Üye
Akrabalık ve komşuluk ile ilgili hadisler neledir Akrabalık ve komşuluk hakkında hadisi şerifler paylaşabilir misiniz ?


Cevap: Akrabalık ve komşuluk ile ilgili hadisler

mumsema
Akrabalık ve komşuluk ile ilgili hadisler

Cebrâil bana komşuya iyilik etmeyi o kadar tavsiye etti ki neredeyse komşuyu komşuya mirasçı kılacak zannettim. (Buhârî Edeb 28;Müslim Birr 140 141)

Okudunuz mu?  Hz.Muhammede (sav) sevgi ve saygı ile ilgili

Ebu Hureyre (RadıyAllahu Anh) anlatıyor: "Resulullah (SallAllahu Aleyhi Ve Sellem) üç defa: VAllahi iman etmemiştir, vAllahi iman etmemiştir, vAllahi iman etmemiştir. dedi. Ashab: Kim iman etmemiştir ey Allah’ın Resulü? dediler. Peygamber (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) şöyle devam etti: Komşusu şerrinden emin olmayan kimse. (Buhari, Müslim, Ahmed b. Hanbel)

Okudunuz mu?  Hz. Ibrahim (a.s) İle İlgili Dini Hikayeler

Enes b. Malik (RadıyAllahu Anh)’den rivayetle Resulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: Kulun kalbi dosdoğru olmadıkça imanı doğru olmaz. Dili doğru olmadıkça da kalbi doğru olmaz. Komşusu şerrinden emin olmadıkça cennete giremez. (Ahmed b. Hanbel, İbn Ebi’d-Dünya)

Enes b. Malik (RadıyAllahu Anh)’den rivayetle Resulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu:Komşusuna eziyet eden bana eziyet vermiş, bana eziyet eden de Allah’a eziyet etmiş olur. Komşusu ile harp eden benimle savaşmış, benimle savaşan da Allah’la savaşmış olur. (İbn Hıbban)

Okudunuz mu?  Kadın cünüb iken çocuk emzirmesi caiz mi?

Ukbe b. Amr (RadıyAllahu Anh)’den rivayetle Resulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: Kıyamet günü birbirinden davacı olacakların ilki komşulardır. (Ahmed b. Hanbel, Taberani)

Muaviye b. Hayde’den rivayet ediliyor: Ey Allah’ın Resulü! Komşumun benim üzerimdeki hakkı nedir? diye sordum. Peygamber (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: Hastalanırsa ziyaret edersin, ölürse cenazesine katılırsın, senden borç isterse verirsin, muhtaç duruma düşerse açığını örtersin. (Taberani)

Okudunuz mu?  Annemin Beni Sevmediğini Düşünüyorum

Enes b. Malik (RadıyAllahu Anh)’den rivayetle Resulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: Yanındaki komşusu aç iken bunu bildiği halde tok olarak geceyi geçiren bana inanmış değildir. (Taberani, Bezzar)

İbn Ömer (RadıyAllahu Anh) ve Hz Aişe (RadıyAllahu Anha)’den rivayetle Resulullah (SallAllahu Aleyhi Ve Sellem) şöyle buyurmuştur: Cebrail bana komşuyu o kadar çok tavsiye etti ki, onu varis kılacak sandım. (Buhari, Müslim, Tirmizi)

Okudunuz mu?  Eşim beni hiç anlamıyor sürekli kavga ediyoruz hep kendini haklı çıkarıyor ve kavga ediyoruz

İbn Ömer (RadıyAllahu Anh)’den rivayetle Resulullah (SallAllahu Aleyhi Ve Sellem): Allah salih bir müslüman sebebiyle komşularından yüz hane halkının belasını savuşturur. buyurdu. Sonra: Eğer Allah insanlardan bir kısmı ile diğerlerini savup hizaya getirmeseydi elbette yeryüzünün düzeni bozulurdu. (Bakara; 251) ayetini okudu. (Taberani)

Okudunuz mu?  İslamda dört halife isimleri

Ebu Zer Gıfarî (RadıyAllahu Anh) der ki: Hz. Muhammed (SallAllahu Aleyhi Ve Sellem) bana üç şeyi tavsiye ederek şöyle dedi: Başında olan kimse kesik burunlu bir köle bile olsa sözünü dinle; ona itaat et. Çorba pişirirken suyunu bol koy ve pişince ondan komşularına pay ayır. Namazı vaktinde kıl. (Tirmizi)

Okudunuz mu?  Evlat için uzun ömür dilemek

Ebu Zer Gıfarî (RadıyAllahu Anh) der ki: Hz. Muhammed (SallAllahu Aleyhi Ve Sellem) bana üç şeyi tavsiye ederek şöyle dedi: Başında olan kimse kesik burunlu bir köle bile olsa sözünü dinle; ona itaat et. Çorba pişirirken suyunu bol koy ve pişince ondan komşularına pay ayır. Namazı vaktinde kıl. (Tirmizi)

Okudunuz mu?  Sınavda hata yapıp geçmek kul hakkı olur mu

Cevap: Akrabalık ve komşuluk ile ilgili hadisler

Kayıtsız Üye
Komşu bizler için çok önemlidir.


akrabalık ve komşuluk ile ilgili hadisler, komşuluk ve akrabalık ile ilgili hadisler, komşu ve akraba hakkı hadisler

Bu kategoride yer alan Sübhaneke neden namazlarda okunur başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Akrabalık ve komşuluk ile ilgili hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.