Anasayfa
25 Kasım 2023, 7:06
hakkinda
Yönetici

Kerbela nedir? Kerbela hakkında kısaca bilgi

Kerbela nedir? Kerbela hakkında kısaca bilgi

Kayıtsız Üye
Kerbela nedir? Kerbela hakkında kısaca bilgi verir misiniz


Cevap: Kerbela nedir? Kerbela hakkında kısaca bilgi

mumsema
KISACA KERBELÂ OLAYI

Hz. Hüseyin’in türbesinin bulunmasından dolayı Şiîler’ce kutsal sayılan şehirdir.
Bağdat’ın yaklaşık 100 km. güneybatısında yer alan Kerbelâ’nın İslâm tarihindeki şöhreti, Hz. Hüseyin ile ailesi fertlerinin 10 Muharrem 61 (10 Ekim 680) tarihinde Emevîler’ce şehid edildikleri yer olması ve kabirlerinin burada bulunmasından kaynaklanmaktadır. Hz. Ali’nin medfun olduğuna inanılan Necef’ten sonra ikinci atebedir .

Okudunuz mu?  Hz. Ebubekir'in fiziksel özellikleri, şemaili hakkında bilgi verir misiniz?

Hz. Hüseyin ile beraberindeki yetmiş kadar muharibin şehid edilmelerinden ve Emevî ordusunun onun kesik başıyla esir alınan haremi mensuplarını Dımaşk’a götürmek üzere yola çıkmasından sonra açıkta bırakılan şehid cesetleri, Benî Esed mensubu Gādiriye köylüleri tarafından Hâir denilen yerde toprağa verildi. Hz. Hüseyin’in başının ise Halife I. Yezîd’e sunulduktan sonra nereye gömüldüğü bilinmemektedir. Bu hususta çeşitli rivayetler bulunmakta ve en kuvvetli ihtimalin Medine’de BakÄ« Mezarlığı olduğu sanılmaktadır.

Okudunuz mu?  Allaha nasıl tövbe edilir, tövbenin kabul olduğunu nasıl anlarız, bu konuda bilgi verirmisiniz?

Hz. Hüseyin’in başsız cesedinin gömüldüğü Hâir mevkii kısa zamanda bir ziyaretgâh halini almış, onun bir süre Dımaşk’ta tutulan ailesi fertleri de Medine’ye dönmek üzere serbest bırakıldıklarında burayı ziyaret etmişlerdir. Rivayete göre Hz. Hüseyin’i Kûfe ahalisi adına davet edenlerin lideri olan Süleyman b. Surad el-Huzâî de adamlarıyla birlikte ziyarete gelmiş ve onu Emevîler’in karşısında yardımsız bırakmanın utancı içinde bir gün bir gece kabrin başında kalmıştır (Taberî, V, 588-589). Zeynelâbidîn, Muhammed el-Bâkır ve Ca’fer es-Sâdık’tan gelen rivayetler Hz. Hüseyin’in kabrini ziyaret etmenin meşruiyet ve faziletine dikkat çekmiş ve Şiîler’in ziyaretlerini arttırmalarına yol açmıştır. Şiîler’in Hz. Hüseyin’in türbesine olan düşkünlükleri zamanla aşırı boyutlara ulaşmış ve Kerbelâ kutsal (harâm) belde sayıldığı gibi burayı ziyaret de hac ile kıyaslanmıştır.
(Meclisî, XCVIII, 28-44; Husted, LXXXIII/3-4 [1993], s. 275 vd.).

Okudunuz mu?  Hz. Salih'in fiziksel özellikleri, şemaili hakkında bilgi verir misiniz?

kerbela olayı özet kısa

NuN
kerbela nedir kısaca anlamak isteyen mutlaka bu bilgileri okusun
Konu uzun demeyin çünkü olay çok derin ve iyice anlaşılması için bazı detayları da anlamak gerekir.


Cevap: Kerbela nedir? Kerbela hakkında kısaca bilgi

Kayıtsız Üye
Kısa bılgı yazıyorsunuz ama hıcte kısa deıl.ben bunu odev arastırması yaparken nasıl yazacağık.tamam teşekkurler yeterı kadar bılıgı vermıssınız ama kısz bılgı dıye vurgulamayın cunku bu kısa bılgı deıl kı.. Ama yıne de teşekkürler …

Okudunuz mu?  Gönenli Mehmet Efendi hakkında bilgi verir misiniz?

Dava Uğruna
Kerbela Olayı’nda kafam çok karıştı iki taraf da Müslüman. Biz Ehli Sünnet’e göre hangi tarafı tutmalıyız, yoksa üzücü bir olay olduğu için tarafsız mı olmalıyız.


arifselim
Kerbela olayı zulüm ve facia dolu bir olaydır. Hz. Hüseyin efendimize yalan, zulüm ve haksızlık edildiği bir gerçektir. Elbette biz haktan yana ve mazlumdan yana olacağız ve olmakta zorundayız. Lakin fitneye ve birbirimize düşmeye vesile etmemek gerekir.

Okudunuz mu?  Habib-i neccar hakkında bilgi

Kayıtsız Üye
çok güzel olmuş sayende hoca sözlü notuma 100 verdi


kerbela olayı kısaca, kerbela nedir kısaca, kerbela olayı nedir kısaca

Bu kategoride yer alan Hanefi bayan bir alevi gençle evlenebilir mi caiz midir bilgi verir misiniz? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kerbela nedir? Kerbela hakkında kısaca bilgi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.