Anasayfa
21 Mayıs 2023, 0:04
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada kıyamet koptuğunu görmek ne anlama gelir

Rüyada kıyamet koptuğunu görmek ne anlama gelir

Kayıtsız Üye
merhabe arkadaşlar dün akşam rüyamda kıyametin koptuğunu gördüm.

camideydik arkadaşlarım annem ve camideki hergün ramazanda mukabele okuyan cemaat vardı.
ezan daha okunmamıştı bizde camiye girecektik birden güneşe birşeyler oldu batıdan doğmaya başladı ve birden kayboldu etraf baya karanlıktı yıldızlar gezegenler büyük bir şiddetle aşağıya düşüyorlardı sonra hepimiz havaya kalkıyorduk ters bir vaziyette (kafalarımız aşağıda ayaklarımız yukarıda) bağırıyorduk daha sonra yere düştük her zamanki gibi ayakta duruyorduk sonra da eyvah sabah namazını korkup kılmadık diyip hepimiz ağlamaya başladık etrafa kaçışmaya başladık yine ters vaziyette durduk…

işte rüyam böle arkadaşlar sizce bu rüya neye işarettir ?


Cevap: Rüyamda kıyametin koptuğunu gördüm

Galus
Allah rüyanızı hayır eylesin.

Kıyametin koptuğunu görmek

Kişinin korkup sakınması gereken şeylere, Adaletin tam tecilli etmesine, insaf ve merhamete, mazlumların zalimlerden öc almasına, insanın alacasının dışa vurup, nasıl biri olduğunun ortaya çıkmasına; Arasat meydanında bulunmak yolculuğa, Yalnız kendinin ve eşinin diriltildiğini görmek kişinin zalim olduğuna, Haşir ( öldükten sonra diriltilip toplanılan yer)i görmek şerefli ve hamiyetli kadın ve erkeğe, Surun üfürülmesi salih ve iyi kimselerin kurtulmasına, Bir beldede kıyametin koptuğunu görmek iyi Amel işleyenlerin gayrete getirilmesine, kötü amel işleyenlerin korkutulmasına delalet eder.


Rüyada kıyametin koptuğunu görmek neye işarettir

Kayıtsız Üye
esselamun aleykum rüyamda halamla bir yerdeyiz orda dagin ustunde sanki kiyamet kopuyor atesler cikiyor ben kiyamet kopmaya basladi diyorum sonra biz bir gemininiçine binip kaciyoruz ici yesille serilmis.sonra baska bir yer gidiyoruz sanki ordada kopmaya baslicak sonra ben diyorum kiyamet kopuyoir ve bizim hiç bir hazirligimiz yok diyorum bu ruyanin anlami nedir Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Rüyada sakal traşı olmanın yorumu nedir?

Rüyada kıyamet koptuğunu görmek ne demek

L!V@N3L!
Selam arkadaşlar, ben rüyamda kıyamet kopduğunu gördüm, dağlar falan heryer patlıyordu ( lavlar, bombalar, şehirler vs. olağan üstü Afetler kısacası), çok gerçekciydi sanki, kıyamet koparken ben Allah’a yalvarıyordum ( lütfen beni, ailemi, arkadaşlarımı vs. işlediğimiz günahları Affet YaRabbi… ) gerçekden çok korkmuşdum bunun ne anlama geldiğini pek çözemedim.

Birde bu rüyadan önce bir rüya daha gördüm ama tam hatırlayamıyorum, sadece şu kısmını biliyorum. Bir eskiden tanıdığım bir kız arkadaşımı öpüyordum yanağından ( sevgilim değil ama ) vede o izin vermiyordu. Buda kafamı çok karışdırdı. bana yardımcı olur musunuz, teşekkürler… 🙂


Kayıtsız Üye
rüyamda birden kıyamet kopuyordu yanımda annem ve babam vardı babam zaten ölecegimizi söleyip lavların içine girmek isterken annemde kaçmaya çalısıyordu sonra kendimi ve 2 arkadaşımı lavların içinde buldum bir arkadaşım öldü ama bize bisi olmadı rica etsem yorumlarmısnız?


nuti
Selamün aleyküm arkdaşlar.
Geçenlerde akşam 9,30 gibi uyudum ve gece 12 saatlerinde bir rüya gördüm.

Okudunuz mu?  Boşanmak için istihareye yatmak

Rüyam:
Kendi köyümüzdeyim sabah erken saatlerinde herkes bir taraflara koşturuyor. Millet camilere gidiyor herkeste bir korku var. Soruyorum herkese ne oluyor diye onlarda kıyamet koptu diyorlar. Saat : 16:00 tamamen kopacaklarını söylüyorlar bana. Ben de kim dedi size kıyametin koptuğunu dedim. ve bana güneşi gösterdiler ve güneş tam tersinden doğmuş… Çok korktum gerçekten o anı yaşadım anlatmakla yazmakla o yanı sizlere hissettiremem. Sizde bu rüya neye karşılık gelir arkadaşlar bana fikrinizi söylerseniz çok mutlu olurum.
Hayırlı cumalar


@hmet
Rüyada Kıyamet Kopması
Rüyada kıyamet kopması, hayırlara alamet etmez. Kişi, rüyasında kıyametin koptuğunun görürse eğer, içine düştüğü illet hastalıktan ya da kazadan ve beladan kurtulamayacak demektir. Bu rüya büyük uğursuzluk olarak kabul edilir ve rüya sahibinin hayatında kopacak büyük fırtınalara, derin ve unutulmaz acılara, altından kalkılması imkânsız sorunlara ve bu sorunlara karşı çareler bulamamaya rivayet edilir.
Rüyada Üzerine Kıyamet Kopması
Bir kişi rüyasında kendi üzerine kıyamet koptuğunu görürse o kişinin vadesinin tamam olduğuna ve ömrünün yetiştiğine yorulur. Bu rüya yaşamının sonuna gelmiş bir kimsenin varlığı üzerinden açıklanır.
Rüyada Kıyamet Koptuğunu Duymak
Rüyasında kıyametin koptuğunu duyan kişi, hayatının en zor, en ağır ve en kötü günlerini yaşayacak, gözünden yaş, yüreğinden de sızı eksik olmayacak demektir. Kişi için kazaya, belaya uğramaya, sevdiklerini kaybetmeye ve bu nedenle de yaşamın manasını yitirmesine işaret eder.
Rüyada Kıyamet Koparken Kelime-i Şahadet Getirmek
Rüyada kıyamet koparken kelime-i şahadet getirmek, kişinin başına gelecek uğursuzluktan ve şanssızlıktan son anda Allah’ın izni ve yardımı ile kurtulacağına, yaşayacağı felaketlerden burnu dahi kanamdan kurtulmayı başaracağına alamet eder.
Rüyada Kıyamet Koparken Namaz Kılmak
Rüyada kıyamet koparken namaz kılmak, rüyayı gören kişinin hayatta artık sırtının yere gelmeyeceği, tehlikelerin, hastalıkların ve belalı kişilerin kendinden uzak duracağı ve rüya sahibinin inancı sayesinde yaşadığı sürece altından kalkamayacağı hiçbir sorunu olmayacağı şeklinde kabul edilir.
Rüyada Kıyamet Gününü Görmek
Rüyada kıyamet gününü görmek, deyim yerindeyse rüya sahibinin bir musibet bin nasihatten iyidir atasözünü yaşatacak bir olay yaşamasına ve bu durumun bundan sonra atacağı adımlara çok daha dikkat etmesine vesile olmasına tabir edilir. Kişinin bundan sonra üç düşünüp bir konuşacağı ve hareket edeceği anlamına gelir.

Okudunuz mu?  Rüyada düşmanın olan birini görmenin yorumu nedir?

arifselim
Aleykum selam kardeşim. Kıyamet çoğunlukla gören kimse için salih amel işlemesi ve tövbe etmesi için kendisine bir uyarı olarak tabir edilir. Kendisine hemen çeki düzen vermesi gerektiğine ve günahları terketmek gerektiğine işarettir. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Sevgili hocam. Rüyamda. Kıyamet kopuyor benle beraber dört. Bayanız kıyamet kopuyor Evler yıkılıyor her yrr toz duman insanlar kaçışıyor.ben ve yanımdaki bayanlar yıkanıp temizleyip kapalı. Bi sekilde giyiniyoruz her yer her. Sey yıkılıyor sadece iki cami var yıkılmıyor o cami ye giren kıyametden hıc bir zarar görmicek diyorlar biz dört bayan o camiye girmeye calisiyoruz o sırada uyandım.

Okudunuz mu?  Evleneceğin kişiyi rüyada görmek için kılınan namaz

arifselim
Kıymetli hanım kardeşim. Kıyametin kopması günahlara ve camilerde islama alamet eder. Bu rüya sana bir ikazdır. Haramlardan sakınmalı ve ibadetleri yerine getirmek gerektiğine işaret eder. Gerçek kurtuluşun ancak Allah’ın yoluna uymakla mümkün olduğu manasındadır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamın Aleyküm ben rüyamda metronun girişi gibi bir yerdeyim hava bir anda kızıllaşıyor güneş görünüyordu etraftaki insanlar bağışırken bende secde şeklinde yere yatıyorum o anda böyle ateş gibi bir fırtına şiddetle yanımdan geçiyor aha diyorum kıyamet koptu (şimdiden teşekkür ederim)


arifselim
Aleykum selam. Aslında bu tür rüyaların yorumlanmasına bile gerek yoktur. Anlamları gayet açıktır. Bunlar insana bir ikazdır. Günahlarından tövbe edilmesi gerektiğine ve kendisine çeki düzen vermesi gerektiğine tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır’.


Kayıtsız Üye
Hocam rüyamda kıyamet kopuyodu bizde birkaç kişi kaçıyoruz böyle. Denizde yüzüp başka sakin bir yere geçmeye çalışıyoruz. Ben zaten ölüceğimi bildiğimden kaçmayalım diyorum ama kaçıyoruz bu ne anlama gelir ki


arifselim
Bu rüya diğer kıyametle ilgili olan rüyalar gibi insana bir hatırlatma ve uyarı anlamındadır. İnsanın günahlarından tövbe etmesi gerektiğine ve ahiretini düşünmesi gerektiğine işaret eder. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  İmam rabbani rüya tabirleri

Kayıtsız Üye
Hocam ben rüyamda okul bahçesinde annemle duruyoruz o sırada herkesin üzerinden küller uçuyor ama kimse ölmedi bir poşet veriyorlar içinde saç ve zincir boncuk vb. Şeyler var diyorum ki bu ne diyorlar ki bundaki boncuklar günah saçlar ise sevap.sonra kadınlar bir sıraya diziliyor ben dahil sonra herkesin bir arı gibi bir görevlisi var herkes onu buluyor ben de buluyorum ben bana o poşteler verildiğinde günahlarımı satmıştım 20 taneydi ama görevlim sayınca 21 oluyor ve sevaplarım 80 tane çıkıyor o sırada uyandım


arifselim
Böyle rüyaları ancak gören kişinin durumuna bakılarak yorumlanırsa isabet edilebilir. Aksi takdirde isabetli bir yorum yapmak çok zordur. Genel bir manada gören kimse için manevi açıdan ona bir uyarı niteliğinde yorumlanabilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Derya78
Selamün aleyküm hocam rüyamda kıyamet kopuyor her yer sapsarı sis gibi deniz dalgası gibi ateş ile beraber toz bulutu geliyor sonra herkes ölüyor kucağımda çocuğumla yanımdabikaç kişi daha biz ölmüyoruz kız kardeşimde tepemde askeri yeşil bir helikopter de bana el sallıyor. Sonra kendi kendime Allah beni niye öldürmedi diyorum bana bir görev mi verecek diyorum nasıl yaparım Allahım diyorum . Sonra peygamberimiz miş sağ tarafını sadece alnını ve saçını görüyorum ama hocam simsiyah parlak bir saç altın rengi yağ sürülmüş gibi parlayan bir alnı vardı hayır olsun insAllah

Okudunuz mu?  Rüyada hayvan beslemek

arifselim
Aleykum selam. Bu rüyan sahih bir rüyadır. Allah’ın sana verdiği fırsatlara, imkanlara ve belkide bir daha ele geçemeyecek olan zamanlara işaret olarak yorumlanır. Kısaca tövbe ederek peygamber aleyhisselamın sünnetine ve yoluna sarılmak gerektiğine tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda çok önceden kıyamet kopmuş abim diyorki sabaha kadar kıyamet kopacak ben seni aradığımda evdekileri çıkar diyor uyuyoruz telefon sesine uyanıyorum yetişemeden tel kapanıyor arayan abimmiş kimse rahatsız olmasın diye balkona çıkıyorum abime cevap vermek için sokaktan hızla sel gibi lavlar geliyor küller uçuşuyor heryer çok sıcak bir odada annem diğer odada ablam ve kız yeğenim var korkudan sesim kısılıyor içeri koşuyorum bütün gücümle bağırıyorum kalkın diye biz 3 cü katta oturuyoruz lavlar camlara kadar gelmiş korkudan uyanıyorum yorumunuz için şimdiden çok teşekkür ederim


Tohat
Maneviyat hayatıyla alakalı olan bu rüyada, rüyayı gören kişinin maneviyatına değer verip dikkat etmeye çalıştığı ve bu konudaki kaygılarını dikkate alarak itinalı davranmaya ve maneviyatı ile ilgili gerekli özeni yerine getirmeye çalışacağına şeklinde yorumlanır. Tabiki Allah daha iyisini bilir.

Okudunuz mu?  Kadir gecesinde görülen rüyalar hakkında

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm hocam rüyamda kıyamet kopuyor ama öyle her yer yerle bir olmuş görmüyorum deprem oluyor ben elimde su bardagıyla yere su döküyorum habire bina kolay yıkılsın diye sonra dışarı çıkıyorum oturduğum binanın ilk 2 katı yıkılıyor ama bina aynen duruyor altı ezildi bizim oturduğumuz kat aynen kaldı sonra kalabalık bir yerdeyim siyah poşetlerin içinde tenkli renkli oyuncak gibi bişilrr var bir kadın bana onları bir adamın önüne taşıttı oturuyorduk küçük bir deprem oldu yanımda Nihat Hatipoğlu hoca var biz ikimiz çıktık gökyüzünde yıldızlar kaymaya başladı sonra hiç yıldız kalmadı sonra hocam bir dua edelim diyorum ben tövbe ediyorum sürekli içimden ama kimsenin umurunda değildi açık kadınlar var niye tövbe etmiyorlar acaba diyorum bende yeni kapandım hocam gerçek hayatta.sonra Nihat hocayla yürürken o önden gitti biraz beni bekledi koştum yetiştim ormanlık alanda bir ışık var kapı gibi korkuyorum hocam dedim boynunu büktü ama geçtik büyük bir Kuran vardı elini sürüp geçiyor kimi ama sanki ilk defa görüyor gibi bende ben okudum biliyorum dedim geçerken içimden.sonra çok kalabalık bir alana geldik herkes bekliyordu ama gülüp sohbet ediyorduk gözlerim ailemi arıyordu en son biri koşup omzuma dokundu gülerek oda kızımmış daha 20 aylık ama yüzünü göremedim güldüğünü koşarak bana yetiştiğini birde boyu benden uzundu büyümüş gördüm ve orda uyandımhocam hayır olsun insAllah

Okudunuz mu?  Rüyada kardeşimin saçımı kestiğini gördüm neye alamettir?

Tohat
Ve aleyküm selam. Hakkınızda hayırlı olacak özellikle maneviyat bakımından bazı gelişmeler kaydedeceğiniz şeklindedir. Allah korkusuyla hareket edip dine sıkı sıkı bağlanıp günahlardan uzak duracak ve doğru yolda ilerleyeceksiniz. Allah hakkıyla bilendir.


Kayıtsız Üye
Ben bu rüyayı 11 12 yaşlarımdayken görmüştüm şu an 18 yaşındayım rüyamda kıyamet koptuğunu hissediyorum rüyamda ve insanlarla bizim eve doğru kaçıp bizim gibi evde saklanıp iman ediyoruz ve ben bol bol dua ediyordum şimdiden teşekkürler.


arifselim
Her rüya mutlaka zamanında tabir ettirilmelidir bu yorum için önemlidir. Gördüğün rüyan ise hayırlı olup Allah’a yönelmek, ibadet etmek ve helal ile harama artık dikkat etmek gerektiğine tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda ilk önce kıyametin nasıl koptuğunu görüyorum bunlarda rüyamda daha sonra güneşin arkadan alev saçarak aşağa doğru kaydığını görüyorum aileme haber vermeye çalışıyorum veremiyorum daha sonra bahçeye indiler güneşi gösterdim aldırış etmediler daha sonra hava karardı gökyüzü alev rengine büründü ve bulutlar yavaş yavaş aşağı inmeye başladılar ardından meteor gibi şeyler gökten düşmeye başladı. Biz kaçıyorduk o meteorlar yağarken içinden yaratıklar atlayarak yeryüzüne indiler ve etraftakilere ya meteor atıyorlardı ya da alev topu biz ailecek kaçıyorduk sonra birden bizim evin kapısında gördüm kendimi annem bebek kardeşime sıkı sıkı sarılıp oturuyordu anneme yaklaştım anne çok korkuyorum dedim annem sarıldı diğerleri de gelsin dedi hep beraber birbirimize sarıldık ve gözlerimiz kapattık bu rüyayı bugün gördüm çok korktum 13 yaşındayım hemen yardımcı olursanız sevinirim

Okudunuz mu?  Gerçekleşen rüya ne zaman görülür

Tohat
Problemlerle karşılaşabilirsin. Geçici bazı sorunların meydana gelmesine delalet eder. Bu durum senin yapacağın bir davranıştan dolayı karşılaşacak bir problem olabilir. Hakkıyla bilen bir tek Allahtır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda güneş gidiyo yerine ay geliyordu yani günduz gece oluyordu tüm dunyadaki her bir insan o tarafa bu tarafa kaçışiyordu ben ise babamın elini tutup babam bana hep sağdan git diyordu.Ben buda dahil toplam 4 defa farklı ama kıyameti gördüm.11 yaşındayım bunun kötü mü iyi mi olduğunu si z söyleyin


Tohat
Bu tür rüyaların iki tür tabiri söz konusudur. Biri çevredeki insanların kötüye gittiği, kendilerine zararı dokunacak ve günah işleyecekleri alışkanlıklarda bulunduklarına işaret ederken bir diğeri de bu tür olumsuzlukları rüya sahibinin yapmakta veya yapacak olmasına işaret olup dikkatli olması ve iki kere düşünerek yapması gerektiği konusunda uyarılmaktadır. En doğrusunu bilen Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Hocam merhaba ben rüyamda galiba kıyameti gördüm biz okuldan çıkınca güneşli olan gün geceye dönüyodu sonra ben hayırdır inşAllah diyordum . Bakıyordum ki ilerden kum ve alev hortumu oluşmuştu annemleri göremiyordum sadece ben ve okul arkadaşlarım vardı yanımda sonra ablamın hep geldiği bir yol var ablam elinde kırmızı bir poşet üzerinde kısa etek ve bluz vardı ama o hortum sadece ablama yakındı sonra ablamın öldüğunu gördüm. Sınıf arladaşlarımdan bir kaçı pes etmişti sonra ben hala eve dönmeye çalışıyordum tam eve yaklaştım annemin sesi uzaktan geldi geri döndüm ve ölmeyi bekledim … hocam 12 yaşındayım acil yorumlar mısınız ve bunu aileme anlatmalı mıyım

Okudunuz mu?  Rüyada arkadaşının sevdiğini görmek

Tohat
Hayırlı bir rüya olarak tabir edilmez. Bir hastalık ile uzun süre meşgul olmaya, olumsuz yaşanacak bir olaya, üzülmene neden olacak durumlara işarettir. Fakat her rüyanın kesinliği söz konusu değildir elbette. Rüyaların anlatılmaması daha makbul kabul edilir. Hakkıyla bilen bir tek Allah’tır.


rüyamda kıyamet kopuyordu, rüyada kıyametin koptuğunu görmek ihya, rüyada kıyametin koptuğunu görmek nihat hatipoğlu

Bu kategoride yer alan Bayanın rüyada kendini hep başı açık görmesi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada kıyamet koptuğunu görmek ne anlama gelir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.