Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:57
missa7-2
Abone

Allahım ben senden razıyım sende benden razı ol bu dua hadis mi?

Allahım ben senden razıyım sende benden razı ol bu dua hadis mi?

Kayıtsız Üye
Allahım ben senden razıyım sende benden razı ol


Cevap: Allahım ben senden razıyım sende benden razı ol bu dua hadis mi?

rana
Cenab-ı Hak buyuruyor:

Ey huzura kavuşmuş insan! Sen O’ndan razı, O da senden razı olarak Rabbine dön. (salih) kullarım arasına katıl ve cennetime gir! (Fecr, 27-30)

Okudunuz mu?  Sıra beklerken başkasının önüne geçmek kul hakkımıdır?


RasulAllah (sav) buyurdular:

Mükafatın büyüklüğü, belanın şiddetine göredir. Allah, sevdiği topluluğu belaya uğratır. Kim başına gelene rıza gösterirse, Allah ondan hoşnut olur. Kim de rıza göstermezse, Allah’ın gazabına uğrar. (Tirmizî, Zühd, 57/2396; İbn-i Mace, Fiten, 23)

Allâh Rasulü (sav) ile Ebu Bekir (ra) oturuyorlardı. Hz. Ebu Bekir’in üzerinde eski bir aba (elbise) vardı. Öyle ki, elbisenin uçlarını göğsünün üstünde ağaç çöpleriyle birbirine tutturmuştu.

Okudunuz mu?  Salavat çeşitleri ve anlamları nedir?

Bu esnada Cebraîl (as) nüzûl etti. Peygamber Efendimiz’e Allâh Teala’nın selamını bildirdi ve:

Yâ RasulAllah! Ebu Bekir’in bu hali nedir? Eski bir elbise giymiş, uçlarını da ağaç çöpleriyle tutturmuş! dedi.

Alemlerin Efendisi:

Ey Cibrîl! O, malını Fetih’ten önce Allah’ın dini uğruna harcadı, onun için bu haldedir. buyurdu. Bunun üzerine Cebraîl aleyhisselam:

Okudunuz mu?  Allah'ın laneti üzerine olsun diye beddua etmek

Ona Allâh Teala’nın selamını bildir. De ki: Rabbin sana soruyor;"Şu fakr u zarûret içinde bulunman sebebiyle Ben’den razı mısın, yoksa halinden şikâyetçi misin?"

Allah Rasûlü, dostu Ebu Bekir’e dönerek:

Ey Ebu Bekir! İşte Cibrîl burada, sana Allah Teala’dan selam getirdi. Yüce Rabbimiz buyuruyor ki;"Şu fakr u zaruret içinde bulunman sebebiyle Ben’den razı mısın, yoksa halinden şikayetçi misin?

Okudunuz mu?  Şafii ne demektir?

Ebu Bekir (ra) bu iltifat-ı ilahî karşısında sevincinden ne yapacağını bilemedi.Adeta dili tutuldu. Bir müddet ağladı, ağladı… Sonra da:

Rabbimden mi şikâyetçi olacağım?!Ben Rabbimden razıyım, ben Rabbimden razıyım, ben Rabbimden razıyım. dedi. (Ebu Nuaym, Hilye, VII, 105; İbnü’l-Cevzî, Sıfatü’s-Safve, I, 249-250)

Okudunuz mu?  Hz Muhammed ile ilgili kısa şiirler

kolon Sen benden razı Ben senden razı gir cennetime aitti

Bu kategoride yer alan Doğmamış bebeğe fitre verilir mi verilmez mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allahım ben senden razıyım sende benden razı ol bu dua hadis mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.