Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:41
sizden06
Abone

Düşünce gücünün dindeki yeri

Düşünce gücünün dindeki yeri

ugur_demir
arkadaşlar kafama en çok takılan sorulardan birisi bu düşünce gücüyle tedavi gerçek midir? Bunun İslamda yeri var mıdır? subliminal mesajlarla (olumlamalar) fiziksel değişim olabilir mi?


Cevap: Düşünce gücünün dindeki yeri

rana
soruyu tam anlayamadim kardesim, psikolojik tedaviymi soruyorsun?


Cevap: Düşünce gücünün dindeki yeri

ugur_demir
psikolojik tedavinin yanında, fiziksel değişim yani inanç gücüyle boy uzatma örnek.

Okudunuz mu?  Teşrik tekbiri kazası

Cevap: Düşünce gücünün dindeki yeri

Ufkuaçık
Düşünce gücü ile ile boy uzatılmış olsaydı boylarımızı istediğimiz kadar uzatabilirdik.Ancak düşünce gücü dil ile beraber olursa fiziksel veya ruhsal bazı değişmeler ve gelişmeler olabilir.

Bilinçaltınızı olumlu bir yapıya kavuşturmanın en etkili yolu, önce konuşmalarınızın içinde bulunan ve zararsız gibi görünen olumsuzluk taşıyan çok küçük ifadeleri çıkarıp atmaktır.

Okudunuz mu?  Muharrem ayının özellikleri nelerdir?

Kendi kendine devamlı olumlu sözler söyleyip telkinde bulunan insan zamanla bilinçaltının o yönde çalışmasını sağlar. Bu aynı jimnastik alıştırmaları gibidir. En kötü bir olayı dahi anlatırken ama iyi olacak deyip sonrada o kötü olayın nasıl iyi yanları.ve etkileri olabileceğini düşünüp söyleyin. Hatta onları bir kağıda yazıp devamlı okuyun. Umut dolu, daima olumlu ve yapıcı eleştiri yapan, ileriye neşe ve ümitle bakan insanlarla ilişki kurun ve sizde öyle bir insan olun.

Okudunuz mu?  Cenaze (ölü) neden yıkanır?

Devamlı üzülen, olumsuz insanların bu huylarını değiştirmeye uğraşın. Bir insan nasıl düşünürse öyle yaşar. Üzüntü, sağlıksız ve yıkıcı bir zihinsel alışkanlık, bir hastalıktır. Üzüntü parça parça yok edilir. Bunun için önce küçük şeylere üzülmeyi bırakınız. Konuşmalarınızdan üzüntü ve korku belirten kelimeleri çıkarınız. Ben yapamam cümlesi bir hastalık belirtisidir. Daima ben başarırım, ben yaparım deyin. Günde 20 kez ben yaparım, ben başarırım diye tekrarlayın. İleride otomatik olarak böyle düşünmeye başlayacaksınız.

Okudunuz mu?  Hz EbuBekir hakkında

Ben yapamam’ı değiştirmenin bir başka yolu da kendinize ait bir teknik arayıp bulmanızdır. Eğer yokları düşünürseniz varlara ulaşamazsınız. Eğer gerçekçiyim diye övünüyorsanız ve gerçekçiliğiniz sizi karamsar yapıyorsa siz gerçekçi değil karamsarsınız. İyimser olan insanda beyin endorfin denilen bir hormon salgılar. Bu hormon insanin kendini daha iyi ve mutlu hissetmesini sağlar. Coşkulu yaşayın coşkuyu bulun ve coşku için dua edin kendinize

Okudunuz mu?  Bu Tür Videoları İzlemek Doğru Mu ?

Kur’an’da tefekkürle ilgili bir çok ayetler vardır ki bir müslümanın nasıl ve neyi düşüneceğini anlatmaktadır.

Ankebut Suresi / 20. De ki: Yeryüzünde gezip dolaşın da, Allah ilk baştan nasıl yaratmış bir bakın. İşte Allah bundan sonra (aynı şekilde) ahiret hayatını da yaratacaktır. Gerçekten Allah her şeye kadirdir.

Okudunuz mu?  Yolculukta Otobüsteyken Uyuyup İhtilam Olan Ne Yapmalı?

Al-i İmran Suresi / 137. Sizden önce nice (milletler hakkında) ilâhî kanunlar gelip geçmiştir. Onun için, yeryüzünde gezin dolaşın da (Allah’ın âyetlerini) yalan sayanların âkıbeti ne olmuş, görün!

Bakara Suresi / 266. Sizden biriniz arzu eder mi ki, hurma ve üzüm ağaçlarıyla dolu, arasından sular akan ve kendisi için orada her çeşit meyveden (bir miktar) bulunan bir bahçesi olsun da, bakıma muhtaç çoluk çocuğu varken kendisine ihtiyarlık gelip çatsın, bahçeye de içinde ateş bulunan bir kasırga isabet ederek yakıp kül etsin! (Elbette bunu kimse arzu etmez.) İşte düşünüp anlayasınız diye Allah size âyetleri açıklar.

Okudunuz mu?  Namaza ilk başladığımdan beridir, fatiha suresini yanlış okumuşum?

Casiye Suresi / 13. O, göklerde ve yerde ne varsa hepsini, kendi katından (bir lütfu olmak üzere) size boyun eğdirmiştir. Elbette bunda düşünen bir toplum için ibretler vardır.
Haşr Suresi/ 21. Eğer biz bu Kur’an’ı bir dağa indirseydik, muhakkak ki onu, Allah korkusundan baş eğerek, parça parça olmuş görürdün. Bu misalleri insanlara düşünsünler diye veriyoruz.

Evet, daha birçok tefekkürle ilgili ayetler vardır ki Allahımız bize herşeye ibret nazarıyla bakmamızı emrediyor. Ayrıca bu tefekkürle ilgili bir kaç hadis-i şerifi ve bilgileri de aşağıda ki linkten okuyalım…

forumduasi.com/misafir-sorulari/144476-tefekkur-ile-ilgili-hadis-i-serifler.html

Okudunuz mu?  Boşama ve Talak konusunda bir soru

ugur_demir
daha bilgi verecek olan yok mu? arkadaşlar


islamda dusunce gucu, boy uzatmak için olumlama , dinimizde olumlama

Bu kategoride yer alan Gıybet ettiğimiz kişi, gıybeti duymazsa yinede günaha girmiş olur muyuz? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Düşünce gücünün dindeki yeri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.