Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:57
sizden5
Abone

Başkasıyla dalga geçmek

Başkasıyla dalga geçmek

enes125
arkadaşlar yaklaşık 2 sene önce insanlarla dalga geçiyordum , bir resim gördüm yüzü yanık biriydi onu arkadaşıma gösterdim dalga geçtiğimden emin değilim ama geçen hafta içime öyle bir korku düştüki ne yapiacğimi bilmiyorum sürekli tövbe ediyorum çok korkuyorum , benim başıma da gelir mi yardım edin psikolojim çok bozuldu kendimi öyle düşünüyorum sürekli ne yapmam gerek nereden geldi birden aklıma anlamadım lütfen


Cevap: Başkasıyla dalga geçmek

nurya
RABBİM affedicidir affı sever ,[O] tövbeleri çokça kabul edendir inşaALLAH

Okudunuz mu?  Deprem Korkusu İçin Dua

Cevap: Başkasıyla dalga geçmek

enes125
ama şuan gerçekten çok kotuyum bu sıkıntının geçmesi için ne yapabılırım ölene kadar bu korkuyla nasıl yaşıcam ben


Cevap: Başkasıyla dalga geçmek

anzerbali
merhaba dalga gectigin fotograf sahibini biliyorsan taniyorsan durumu anlatman gerek ve ondan hakini helal etmesini istemek bana göre dogrusu budur… ama yok bulamam tanimiyorum diyorsan Tevbe, istiğfar duâları yapa bilirsin arkadaşim…
“Ya rabbi! Bu ana gelinceye kadar benim elimden, dilimden, gözümden, kulağımdan, ayağımdan ve elimden bilerek veya bilmeyerek meydana gelen bütün günah ve hatalarıma tevbe ettim, pişman oldum. Küfür, şirk, isyan, günah ve kusur her ne türlü hâl vaki oldu ise, cümlesine tevbe ettim, pişmanlık duydum. Bir daha yapmamaya azm ü cezm ü kast ettim. Sen bu tevbemi kabul eyle. Nefsime uyup, şeytana tabi olup da aynı günah ve kusurları bir daha tekrar etmeme imkan verme, yâ Rabbi. Bir daha iman ve ikrar ediyorum ki, Peygamberlerin evveli Âdem Aleyhisselâm, ahiri ise Hazret-i Muhammed Aleyhisselâm, bu ikisi arasında her ne kadar peygamber gelip geçtiyse, Bunların cümlesine inandım, iman ettim, hepsi de haktır ve gerçektir. Bütün peygamberlere, onlara gönderilmiş olan İlâhi kitaplara ve içindeki emirlere şeksiz ve şüphesiz iman ettim, dilimle ikrar, kalbimle tasdik ediyorum ve yine iman ve ikrar ediyorum ki en son kitap Kur’ân-ı Azimüşşân ve en son Peygamber de Hazret-i Muhammed Aleyhisselâm’dır.”

Okudunuz mu?  İman tazeleme nasıl yapılır

 


Mücahid
Ey iman edenler! Bir topluluk bir diğerini alaya almasın. Belki onlar kendilerinden daha iyidirler. Kadınlar da diğer kadınları alaya almasın. Belki onlar kendilerinden daha iyidirler. Birbirinizi karalamayın, birbirinizi (kötü) lakaplarla çağırmayın. İmandan sonra fasıklık ne kötü bir namdır! Kim de tövbe etmezse, işte onlar zâlimlerin ta kendileridir. (Hucurat suresi 11. ayet)
Tövbe kapısı her zaman açıktır tevbe et ve arkadaşından helallik dile bundan sonra kimse ile dalga geçme. Allah’ın yarattığı kulla dalga geçmek bizim haddimize değildir. O Suphan’dır lakin işin hikmeti gereği kimimiz kusurlu, sakat olabilir.

Okudunuz mu?  Seferilikte şehirden giriş çıkış günleri dahil mi?

Ufkuaçık
Bir kimse bir kimseyi her hangi bir sebepten dolayı dağnarsa o kişi ölmeden evvel dağnadığı şey kendisine musallat olur.Ancak tövbe edip helalleşerek bu musibeti baştan savulabilir,Bi-iznillahi Teala…


Can42928
Arkadaşlar bazen arkadaşlar başka arkadaşlarımla dalga geçiyor . Bizde gülüyoruz. Haramı beğenerek dindenmi çıktım.

Okudunuz mu?  Duayı uç kere tekrarlamak acil

bbgbbg
Yok kardeşim Allah’ın izniyle dinden çıkmadın ama dalga geçilen kişilere gülmemeye çalış.Ya o anda veya başka bir zamanda dalga geçenleri uygun dille uyar.Gülme konusuna gelince gayri ihtiyri kendini tutamama gibi bir durum olması ayrı seninde dalga geçmek maksadıyla gülmen ayrı.Bunun ayrımını sen bilirsin.
Allah(azze ve celle) hepimize salih ameller işlemeyi nasip etsin

Okudunuz mu?  Cemaatle Namazdayken İmamdan Önce Ayağa Kalkarsak

Kayıtsız Üye
ben 3 yıl önce lise son senemdeyken arkadaşlarım bana çok takılırdı.ben de ilk başlarda hani belki şaka yapıyorlardır deyip geçerdim.fakat erkekler ve kızlar daha da suyunu çıkarmaya başlamışlardı.erkeğin bir tanesi bana sevgili olalım evlenelim mi der dururdu.

kızlar da arkamdan dalga geçer gülerlerdi.onlara karşı ilk başlarda gülerek karşılık verdim.ama daha da büyüdü.sonunda öğretmene söyledim.öğretmen de olaya el attı benim için.öğretmen ciddi davranmıştı ve onlara neden yaptıklarının hesabını sormuştu.ve gülenler varsa o gülenler deayakta beklesin dedi.işte asıl problem burda başlıyor.

Okudunuz mu?  Ezan sesi duyulmuyor

ben yanımdaki kızın gülmediğini zannedip ona sen otur dedim.meğer o kız da gülmüş ben öyle sanmışım.ama onlar hakkını aramayıp sustular sanki benden intikam almak ister gibi,yani bunun hesabını senden sorarım der gibi…2 gün sonra benden niye yanındaki kızı kaldırmadın deyip üstüme geldiler.bu mu senin adaletin dediler.ama ben nerden bilebilirdim.ve sonra kuranı getirip yemin ettirdiler.fakat ben etmemiştim.çünkü onlar seslerini hocanın yanında çıkarmayıp ama bana çatır çatır hesap soruyorlardı.bağırdılar,arkamdan güldüler.bir daha da hocaya yalan yanlış şeyler anlatmazsın dediler.

Okudunuz mu?  Namazda aklıma kötü şeyler geliyor çok sıkıldım

halbuki ben hocaya onların beni rahatsız ettiğini evlilik konularına girdiğini söylemiştim.yüzüme bile bakmamışlardı.ve şimdi beni suçlu çıkartıp kendilerini haklı çıkarttılar kasten.oysa benim kimseye bir zararım yoktu.bana kötü gözle baktılar.küçük bir ihmalim için beni ezdiler.bir pire için yorgan yakmak değil de nedir bu.haksızlığa uğradığımı söyleyebilirim.hem dertlerini adam akıllı anlatmayıp seslerini çıkarmadılar.hem de kurana yemin et dediler.bunun hesabı öbür dünyada onlara sorulur mu

Okudunuz mu?  Evlenmek isteyipte evlenmeyen bu kötü ortamda ne yapsın?

Allah büyük müAllah’ın yarattığı ile dalga geçmek, küfür etmek

Bu kategoride yer alan Nefsi öldürmek mümkün müdür? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Başkasıyla dalga geçmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.