Anasayfa
20 Mayıs 2023, 13:15
missa
Abone

Bu devirde yaşayan mürşit var mı?

Bu devirde yaşayan mürşit var mı?

hüseyın
bu devirde yaşayan mürşit varmı sizce adını verebilirmisiniz


Cevap: bu devirde yaşayan mürşit var mı?

imam
Ahir zamanda olsak bile Kuran ve Sünneti rehber edinen mursitler var ama çok azinliktadirlar.
Allahın, Alim ve ilmiyle amel eden salih kullari her zaman olacaktır.


Cevap: bu devirde yaşayan mürşit var mı?

ravza seyda
tabi ki var..ben kendi mürşidimin adını vereyim.seyda ALAMEDDiN hazretleri..kalbi selim yazıp bakarsanız ayrıntılı bilgi bulursunuz inşAllah..


Cevap: bu devirde yaşayan mürşit var mı?

islamyolu
Şeyh Mahmut efendi hazretleri. Abdulbaki hazretleri , Daha bir çok Allah dostları vardır. Rabbim şefaatlerine nail eylesin.


imam
Tarikat hocası olmayip da nice müridleri vardır.
Mürşid deyince sadece tarikat şeyhi aklınıza gelmesin.


ravza seyda
doğru çoğu kimse mürşit olabilir..ama kamili mürşit olmak her yiğidin harcı değildir..seyda alameddin hazretleri,mahmut efendi hazretleri ve abdulbaki hazretleri zamanımızın büyük kamili mürşitlerindendir..


imam
Mürşidi kamil ne demek?
Bir kişinin mürşid kamil olduğunu kim belirliyor?

Ravza cevap bekliyorum


islamyolu
< doğru çoğu kimse mürşit olabilir..ama kamili mürşit olmak her yiğidin harcı değildir..seyda alameddin hazretleri,mahmut efendi hazretleri ve abdulbaki hazretleri zamanımızın büyük kamili mürşitlerindendir.. >
Allah onlardan Razı olsun. Makamlarını derecelerini yükseltsin.

Okudunuz mu?  Annemin üstüne yalan yere yemin ettim

ravza seyda
amin islamyolu..imam kardeş buraya tartışmaya gelmedim kusura bakma


imam
Ben asla tarikat konusunda tartışmam
Herkes kendi hocasını mürşit görür ama bazıları benimki kamil der
Bende merak ettim
Kim kamil kim eksik? Neden neye gore? Kriter nedir?


ravza seyda
zahiri ilim veren hoca farklı,batıni ilim veren hoca farklıdır..estağfirullah biz kimseye noksan diyemeyiz..kimin ne olduğunu ancak ALLAH bilir..
kamili mürşit kime denir,yada vasıfları nelerdir yazarsanız ayrıntılı bilgi bulursunuz..


islamyolu
< Ben asla tarikat konusunda tartışmam
Herkes kendi hocasını mürşit görür ama bazıları benimki kamil der
Bende merak ettim
Kim kamil kim eksik? Neden neye gore? Kriter nedir? >

Kardeşim sen Abdulkadir Geylani Hazretlerine, Sen şahı Nakşibend Hazretlerine , sen İmam Rabbani hazretlerine vs gibi büyük alimlere Kamil mürşid degildir diyebiliyormusun. büyük alim degildir diyebiliyormusun. Diyemezsin çünkü bu ümmet Onları kabullenmiş. Bu ümmette delalette birleşmez. Peki onların yolundan gelen ler Onların silsilelerinde bulunan günümüzün büyük zatları. 2 sünneti yapmasam beni terk edin diyen bu veli lere biz Kamil demiyelimde. kime diyelim. Abdulbaki hazretlerini Türkiye kabullenmiş Veli oldugunu.

Okudunuz mu?  Deccal'ın fiziksel özellikleri nelerdir ?

Mahmut efendi hazretlerine gelirsek Dünya kabullenmiş. Dünyanın en büyük 300 Alimi gelmedimi. Mücedditlik vasfını onda görüp ilan etmedilermi. hepsinin isim listesi var bende. Ehli sünnet Vel cemaate mansup hangi alim olursa olsun başımın üstünde yeri var.


ferah36
< bu devirde yaşayan mürşit var mı? >
Bu devirde ve her devirde, her toplumda, yaşayan mürşidler mutlaka vardır. Allah, kullarının irşadı için onları görevlendirir. Mürşidler, insanların irşad edilme talepleri olursa devreye girerler. Afrika’daki bir pigme kabilesinde yaşayan birisi, aklını kullanıp, kendisini yaratana (Allah’a) kul olmak isteğinde bulunursa, kalben, Allah onun kalbindeki bu isteği görür bilir ve gereğini yapar.
< kamil mürşit kime denir, vasıfları nelerdir >
Kamil mürşid, Kendisi bizzat Allah tarafından, insanları irşadla görevlendirdiği kişidir. Bu mürşidler, asaleten irşad vazifesini yapar. Bir de vekaleten irşad edenler vardır. Bu kişiler de, bir kamil mürşidin, kendilerine görev ve yetki vermesiyle olur (tabii ki bu da Allah’ın izniyledir).
Burada çok çok önemli olan konu:
Hiç kimse kendi mürşidini seçemez. Seçerse ne olur? Amacına hedefine ya ulaşamaz, ya da çok geç ulaşır. O yüzden, kim "ben Allah’ın gerçek bir kulu olmak istiyorum" düşüncesine sahipse, Mutlaka hacet namazıyla bunu Allah’a arzetmelidir. allah-u Teala, o kişinin şartlarına göre en uygun mürşidi tayin edecektir. Burada başka bir önemli konu, kişinin ön şarta sahip olmaması gereğidir ki, ne yazık ki günümüzde en çok yapılan hata budur. Yani insanlar, kendilerine rehberlik edecek kişide olmasını istedikleri özellikleri peşinen akıllarıyla belirlerler. (Sakallı olacak, .. ve saire gibi)

Okudunuz mu?  Keratin uygulaması ile brezilya fönü Gusle engel midir?

karadamlalar
tarikat konusu açılmasın diyen yönetim nerede acaba?

" 2 sünneti yapmasam beni terk edin diyen bu veli lere biz Kamil demiyelimde. kime diyelim. Abdulbaki hazretlerini Türkiye kabullenmiş Veli oldugunu.

Mahmut efendi hazretlerine gelirsek Dünya kabullenmiş. Dünyanın en büyük 300 Alimi gelmedimi. Mücedditlik vasfını onda görüp ilan etmedilermi. hepsinin isim listesi var bende. Ehli sünnet Vel cemaate mansup hangi alim olursa olsun başımın üstünde yeri var."

buna cevap verdiğim takdirde ban yemeyeceğimi garanti edebilen var mıdır? çoğunluğu delil kabul edenler Firavunun dinine koşsunlar!

Okudunuz mu?  Denize girmek günah mı

islamyolu
< tarikat konusu açılmasın diyen yönetim nerede acaba?
>

Ses çıkarma 🙂 şimdi fitnelik yayıyor derler beni banlarlar. İspiyonlama şimdi beni 🙂

< buna cevap verdiğim takdirde ban yemeyeceğimi garanti edebilen var mıdır? çoğunluğu delil kabul edenler Firavunun dinine koşsunlar! >
islamiyet yani bu ümmet delalette birleşmez kardeşim. neden senin zoruna gidiyor. kabullenmiyorsun. Ayettekiler islamiyetten öncesnden bahsediyorki. Peygamberimiz benim ümmettim delalet üzerinde birleşmez. her yerde Cemaatten ayrılmayın diyor. Cemaat dedigide ehli sünnet vel cemaat.

neyse bende devam edersem banlanacam. adam mürşid sormuş bizde mürşid ismini vermişiz neden ortalığı karıştırmak istiyorsunuz anlamıyorum. Sizin profesörlerin isimlerini sende ver. ben bir şey mi diyecem 🙂


karadamlalar
ümmet dalalet üzere icma etmez demeniz için öncelikle ümmetin tamamının icmasını tesbit etmeniz gerekmektedir. ve bir şeyi hatırlatayım, müslüman alimler birliğinin başkanı-müdürü her ne ise olan yusuf el karadavi sofiler tarafından mezhepsiz diye sevilmez, ki ayrıca tasavvuf hakkında pek çok reddiyesi vardır ki bu reddiyeler de bizim birkaç ay önce sitede koyduğumuz şeyleri savunuyordu. Allahu alem karadavi mahmut efendi hakkında yanlış duyumlar aldı veya siyasi davrandı, zira karadavi onun gibi olan şeyhleri önceden reddetmişti.

Okudunuz mu?  Kurana el basmak nasıl bozulur

icma mevzusunu kullanırken lütfen biraz daha akıllı olun, icmanın delil olabilmesini sağlamak için tüm müslümanların üzerinde icma etmesi gerekmektedir. oysa selef yolundaki pek çok alim tasavvuftaki sapkınlıkları reddetmiştir ki icma gerçekleşmemiştir, belki cumhur-u ulema diyebileceğimiz bir durum bile mahmud efendinin lehine zikredilemez.

"Sizin profesörlerin isimlerini sende ver. ben bir şey mi diyecem"
neyi kastettiğini anlıyorum da 🙂 ben profesörcülerden değilim dini profesör tağutlardan değil öz kaynaklarından öğreniyoruz elhamdulillah.


lazali54
< bu devirde yaşayan mürşit var mı?
>

bütün müminler bildikleri ile amel etmekle yükümlü oldukları kadar, bildikleri ile emri bil maruf nehyi anil münker yapmak mecburiyetindedir. bu manada bir müslüman bir konu hakkında kitaba ve sünnete göre birbilgisi var ise, onu bilmeyene bildirmek mecburiyetindedir.

kuran ve sünnete göre bir konu hakkında açıklama yapan her kişi bu manada mürşittir. öyle, mürşitlik babadan oğula, bir postla, veya rab ile herhangi bir iletişime (vahiy veya bunzar şeyleri iddia eden kişiler için) geçerek olan bir şey değildir.

Okudunuz mu?  İslami genel kültür soru ve cevapları

sahihi buharide geçen bir bir hadisde rasululah(sav) şöyle diyor: uzaktan çok kalabalık bir topluluk görecem tam yanıma yaklaştıkları vakit araya bir melek girecek ve onları durdurp cehenneme götürecek. ve rasulullah(sav) dur onları nereye götürüyorsun deyince melekler : onlar senden sonra arkalarına dönüp gidenlerdir diye cevap veriyor. yani söylicem şudur çok kalabalık bir cemaat olmak demek o işin doğruluğuna delil olamaz bizim için referans kuran ve kitapdır.
şeytan bütün ümmetlere amellerini süslü gösterir. ancak Allahın (cc) biz müslümanlara indirmiş olduğu kitapa tas tamam inanıp ve amel edenler yalnızca kurtulabilceklerdir.


islamyolu
karadamlalar kardeşim şimdiki dünyanın en büyük alimi olsun. birşeye karşı gelsin. onların yeri. İmam Gazali ile İmam suyuti ile , İmam Rabbani ile , Abdulkadir Geylaniyle , ibni hacerle bir olurmu. Bizler islamı onlardan öğrendik. Fahrettin razilerden , taberilerden , Erzurumlu ismail hakkılardan , nesefi lerden , Taftazanilerden , öğrendik. Onlar ne derse o dur hep diyoruz. biz kendimiz dine bir ekleme yapmıyoruz ki. Şuan bu şunu demiş şu bunu demiş ne alaka ne derlerse desinler. Onların sözleri şu saydıgım alimlerden zıt ise banane onların sözlerinden. Onlar Rasullullahı daha çok anladılar. Bütün fıkıh , tefsir Akaid onlardan geldi bizlere.

Okudunuz mu?  İmtihan ile ilgili ayet ve hadisler

neyse bu konuda Fazla konuşmak istemiyorum. benim yüzümden birileri çıkar Sevdigim Allah dostlarına laflar söylemesin.


karadamlalar
iyi de az önce icmadan bahsediyordunuz, karşı gelmek geçersizdir diyorsun şimdi de… elbette geçmişteki ulemanın fazileti açık fakat az önce bu konuda icma vardıra getirdiniz lafı. icmanın delil olabilmesi için kesin bilgi gereklidir ki bu da zor bir şeydir o yüzden sahabe icması dışındaki icmalar hakkında emin konuşmamak lazım.


ferah36
< Sizin profesörlerin isimlerini sende ver. ben bir şey mi diyecem >
Kişi isimleri vermenin, hakikati öğrenme amacına mutlak hizmet edeceği düşünülemez. Ama bu konularda fikirlerini beğendiğim bir Profesör var: Prof.Dr. Mahmud Erol Kılıç.


Kayıtsız Üye
Nice tarikatçı olmadığı halde, tarikat müritlerini cebine koyacak kadar alım muttaki insanlar var


ferah36
< Nice tarikatçı olmadığı halde, tarikat müritlerini cebine koyacak kadar alım muttaki insanlar var >
NAHL-9: Sebîllerin (yani Allah’a ulaşan yolun) tayini, Allah’ın üzerinedir. Ve ondan sapanlar vardır. Ve eğer O dileseydi, sizin hepinizi hidayete erdirirdi.

Okudunuz mu?  Cesaret arttırıcı dualar

Yani kardeşim, sapık kişiler, tarikatlar, tasavvuf adı altında insanları kandıranlar var diye, Allah’ın doğru yoluna gitmesin mi insanlar? Negatif düşünceler ile insanları korkutmak kimseye fayda sağlamaz. Aksine sahibine zarar verir.

ENFÂL-47:Ve siz, yurtlarından kibirle ve insanlara gösteriş yaparak çıkan kimseler ve Allah’ın yolundan alıkoyanlar gibi olmayın. Ve Allah, yaptığımız şeyleri (ilmiyle) kuşatandır.


çelebiler
Mürşit Kuran’dır.Kuran’ı kim anlatıyorsa o kişiyi mürşit olarak görebilirsiniz.

Araf 2 "Bu, kendisiyle insanları uyarman ve müminlere de bir öğüt ve irşad olması için sana indirilen bir kitaptır ki sakın onu tebliğden ve halkın sana inanmamasından ötürü göğsün daralmasın."


karadamlalar
Allahın doğru yolu birdir, üzerine çöreklenenler ise 100000000000000000000… Hakikati Allahın istediği kişiler görüyor Allahın izniyle.


Kayıtsız Üye
şeyh abdulhakim hüseyni buyuruyor;eğer bir mürşid bir sofisinin yatağında kaç kere döndüğünü bilmiyorsa gitsin çobanlık yapsın buyurmuştur.muhyiddini arabi ise şöyle buyuruyor:mürşidi olmayanın mürşidi şeytandır buyurmuştur.bizim zamanımızda adıyamandaki menzil şeyhlerinden gavs abdulbaki hüseyninin sofisi olmak çok güzel bir şeydir,aynı zamanda bulunmaz bir veli nimettir.gidip bir dergaha sofi olabilirsin.sana belki dergahlerı yanlış tanıtan birileri vardır sen onlara aldırma eğer sen sofi olursan hayatın değişir,dine yönelirsin bunun garantisini sana veriyorum eğer daha kötü olursa ki dahakötü olmaz öyle bir şey olursa ya sahte şeyhtir ya da taklidçilerden oluşan kişilerdir.onlerı sana sayayım;nazım kıbrisi: Şeyh Ahmed Yasin,GİBİ KİŞİLERDİR O yüzden kardeşim sen sen ol doğru yolu seç

Okudunuz mu?  Dedikodu ile ilgili hadisler

Kayıtsız Üye
Evet bu devirde yaşayanlar mürşidi kamiller var. Pir Muhammed Hüseyin. Diyar Tv kanalında çıkar. Dinleyip tabi olmanı isterim kardeşim. Bende çok arıyordum. Rabbimiz bir gece gösterip ikram da bulundu


Kayıtsız Üye
Selâmun aleykum kardeşler!
Fatiha’da okuduğumuz " kendisine nimet verilen kulların yoluna hidâyet et " âyetini doğru anlamak gerekir. Kimdir bu kendilerine nimet verilen kullar?
Nisa:69. Âyette bunlar sayılıyor Rabbimiz tarafından. Onlar: Nebiler, sadıklar, Şehitler(şahitler), Salihler’ dir diye.
"Sadıklarla beraber olun" âyetini de unutmayalım.
" Vesileye sarılın" âyetini de ayrıca unutmayalım.
Allah, her şeyi bir vesileyle verir, bu O’nun âdetidir.
Buna sünnetullah diyoruz.
"Sahabem gökteki yıldızlar gibidir, hangisine tâbi olursanız, hidâyette kavuşursunuz." Sahih hadisini de yine hatırlayalım. Allah(cc), kullarından vazgeçer mi hiç? Onları yalnız bırakır mı hiç?
Öncekilere Nebi var, Sadık kullar var, Şehitler var, Salihler var ama sonrakilere bunların hiç biri yok!
Haşa! Allah onlara torpil mi yaptı? Böyle adeletsiz bir Allah olur mu? Öncekiler öz kulu, sonrakiler üvey kulu mu haşa! Olmaz! Böyle bir Allah düşünülemez!
Evet, mürşid-i Kâmiller vardı, varlar, kıyamete kadar da olacaklar. Bu güne gelirsek Ankara- Akyurt’ta. böyle bir Peygamber varisi, Allah dostu (Veli) olan, Allah’a âşık bir güzel kul var. Adı: PİR MUHAMMED HÜSEYİN(R.A) ‘dır. Cümle mü’min ve müslüman kardeşlerime tavsiye ediyorum. Gidin, tanıyın, tanışın. Pişman olmayacaksınız!
Selâm ve dua ile!

Okudunuz mu?  Miskin faydaları nelerdir?

mürşidi kamiller listesi, yasayan mursidler, günümüzdeki mürşidi kamiller

Bu kategoride yer alan Fal baktırmak şirk mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bu devirde yaşayan mürşit var mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.